Waterzijdig inregelen van een cv-installatie - Wasco

Waterzijdig inregelen van een cv-installatie

Veel huizen worden nog altijd verwarmd met een cv-ketel en radiatoren. Deze cv-installaties zijn vaak niet netjes ingeregeld. Zonde, want een goed ingeregelde installatie zorgt voor minder stookkosten. Ook wordt het huis gelijkmatig verwarmd en is er minder stromingsgeluid. We zetten de belangrijkste stappen voor waterzijdig inregelen op een rij. Zo kun je jouw klanten helpen aan een lagere energierekening en meer comfort.

STAP 1

Je wilt de installatie goed beschermen. Plaats daarom als eerste een vuilafscheider en een luchtafscheider.

STAP 2

Spoel de cv-installatie goed door.

STAP 3

Vervang alle radiatorkranen voor drukgecompenseerde radiatorkranen.

STAP 4

Je wilt de installatie goed beschermen. Plaats daarom als eerste een vuilafscheider en een luchtafscheider.

STAP 5

Ook de laatste radiator van de installatie moet warm worden. Om dit te bereiken ga je op zoek naar de juiste delta T; het verschil tussen aanvoer- en afvoertemperatuur. Moderne ketels hebben een modulerende pomp. Je kunt ze laten uitrekenen wat de beste pompsnelheid is. 

STAP 6

Last but not least:
Pas het deellastvermogen aan op basis van de cv-installatie. Veel cv-ketels worden tegenwoordig gekocht op basis van tapwatervermogen en de behoefte aan veel warm water. Hierdoor is het vermogen voor verwarming van de ketel echter vaak te groot. Je bespaart veel energie door de cv-ketel aan te passen aan de daadwerkelijke warmtebehoefte van de installatie. 

Juiste materialen

Voor een goede inregeling heb je natuurlijk de juiste materialen nodig. Check onze webshop voor al het nodige, van radiator tot vuilafscheider en van onderblok tot radiatorkraan.

Webshop