Waterstromen: watergebruik in de installatietechniek - Wasco

Waterstromen in en om het huis

Sanitair gaat verder dan meubilair. Water besparen en waterstromen managen is meer dan een slimme kraan. De kwaliteit van drinkwaterinstallaties is uiterst belangrijk voor de volksgezondheid. En in de toekomst wordt drinkwater alsmaar schaarser. Welke maatregelen kun je als installateur nemen bij renovatie en welke uitdagingen kun je bij bestaande woningen ondervinden?

Op deze pagina nemen we je mee in duurzame oplossingen als het het gaat om waterstromen. Van installatietips, trends tot en met wet en regelgeving.

 

Ik wil meer weten over:

Inventariseren

Ontwerpen

Installeren

Meer over de Vooruitstrevende Installateur


Uitgelicht: innovatieve oplossingen voor waterbesparing

Waterbesparing wordt steeds belangrijker, niet alleen vanuit milieuoogpunt, maar ook vanwege de kostenbesparingen die het met zich meebrengt voor huiseigenaren. Chantal Timmer, productmanager sanitair bij Wasco, is regelmatig in gesprek met toonaangevende merken in de sanitairindustrie. Chantal zette de meest innovatieve producten en technologieën voor je op een rij. Tips die niet alleen water besparen, maar ook jouw installatiewerk efficiënter maken.

5 INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

Uitgelicht: de juiste beugels selecteren

Bij het installeren van een sanitairsysteem zijn er een aantal factoren die in acht genomen moeten worden voordat de bevestiging wordt geselecteerd. De beugels zijn het eerste element die de krachten van expansie opvangen. Dit gaat via de beugel, door de draadstangen en de railconstructies, naar de bevestigingen in het plafond of in de muren. Een veilige bevestiging van de buis begint dus bij het kiezen van de juiste beugel.

MEER WETEN?

Uitgelicht: nieuwe inbouwkraan en waskom? Let hier op...

Het maakt wel degelijk uit welke waskom en inbouwkraan je bij elkaar zoekt. Hoe zorg je ervoor dat de combinatie qua uitstraling, gebruik én onderhoud ideaal is? Welke belangrijke aandachtspunten neem je het beste mee in je advies richting jouw klant?

MEER WETEN?