Koelleidingen en fittingen - Wasco

Koelleidingen en fittingen

Voor het aansluiten van (multi) split airconditioning systemen, VRF-systemen en warmtepompen gebruik je koelleidingen en fittingen. De koelleidingen en fittingen uit ons assortiment zijn uiterst zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de huidige regelgeving. Bij Wasco hebben we ongeïsoleerde en geïsoleerde koelleidingen in rechte lengten en op rol. Op deze pagina hebben we alle (product)informatie, how-tos en tools verzameld over werken met koelleidingen.

Direct koelleidingen selecteren

Halcor

Ongëisoleerde koperen koelleidingen 

Op rol: Naadloos getrokken zachte (hardheid R220) koperen koelleiding op rollen van 15 meter.

In rechte lengten: Naadloos getrokken half harde (hardheid R250) en harde (hardheid R290) koelleiding op lengten van 5 m.

Beide zijn inwendig gereinigd, gedroogd, gesatineerd en geschikt voor alle HFK koudemiddelen. Fabricage in overeenstemming met ASTM B-2080, EN1173 en EN12735-1. De koelleiding worden afgedopt geleverd.

Halcor producten

Armacell

Ongëisoleerde koperen koelleidingen 

Naadloos getrokken zachte (hardheid R220) koperen koelleiding op rollen van 25 meter.

Inwendig gereinigd, gedroogd, gesatineerd en geschikt voor alle HFK koudemiddelen. Fabricage in overeenstemming met EN12735-1. De koelleiding is afgedopt en wordt geleverd op rol. Brandklasse CL-s1-d0. Isolatiedikte 9 mm.

Armacell producten

AircoTube

Geïsoleerde koperen koelleidingen

De koelleiding is conform PED 2014/68/EU (EN 12735-1) en is daarmee geschikt voor alle HFK koudemiddelen. De koelleidingen op rol zijn verkrijgbaar in zowel enkel als gecombineerde geïsoleerde uitvoering in lengtes van 3 tot 30 meter.  De koelleidingen in rechte lengten zijn 4 meter. De leidingen worden afgedopt geleverd.

De vernieuwde isolatie is versterkt en voorzien van een oplopende meterindicatie. De isolatie is opgebouwd uit drie lagen en hierdoor ook zeer geschikt voor gebruik bij warmtepompinstallaties. De isolatie voldoet aan de hoogste Europese brandklasse BL-S1,d0 (EN 13501-1+1A) en is voorzien van CE-keurmerk.

AircoTube producten

Fittingen

appendages

Productoverzicht

Leidingisolatie

Productoverzicht

Appendages

Productoverzicht

Handige how-tos en (selectie)tools

Een koeltechnische persverbinding maken

Hoe maak je een koeltechnische persverbinding? Onze airco specialist Arie legt het uit met behulp van de benodigde materialen en gereedschappen.

De stappen in deze instructiefilm:
1️⃣ Ontbramen en schuren van de koelleiding
2️⃣ Koelleiding markeren en in de perskoppeling schuiven
3️⃣ Het gebruiken van de Rothenberger perstang en MaxiPro persbekken

Of lees het stappenplan

Werkwijzen bij andere koeltechnische verbindingen

Brochure koelleidingen en fittingen


 

Benodigdheden per koeltechnische verbinding

De goedgekeurde koeltechnische verbindingen, ook wel koppelingen genoemd, zijn de flare-, flare-soldeer-, pers-, insteek- en knelverbinding. Jan van Zwolle, airco specialist bij Wasco, licht iedere goedgekeurde koeltechnische verbinding toe in dit artikel en vertelt je wat je nodig hebt.

Check wat je nodig hebt

Persen met MaxiPro?

Wil je gaan met persen met MaxiPro? Hier vind je alle benodigde gereedschap »

Om ervoor te zorgen dat je garantie hebt op de verbinding, moet je een MaxiPro-training gevolgd en afgerond hebben. Tijdens deze training leer je hoe juist omgaat met persen. Nadat je de training hebt afgerond, krijg je een certificaat. Hiermee kan aanspraak gemaakt worden op garantie.

De MaxiPro-training wordt kosteloos gegeven door Wasco. Je kunt deze training aanvragen via airconditioning@wasco.nl.