How-to: monteren van een omkasting voor buitenunits aan buitengevel - Wasco

Monteren van een omkasting voor buitenunits aan de buitengevel

Niet iedere klant wil een buitenunit van een airco of warmtepomp in het zicht hebben. Met een omkasting zorg je ervoor dat de buitenunit op een nette manier aan het oog wordt onttrokken. De buitenunit is op die manier tevens beschermd tegen weersinvloeden, wat de levensduur verlengt.

In deze how-to leggen we je uit hoe je de omkasting monteert aan de buitengevel.

De Aircocase is ontworpen voor eenvoudige en snelle montage. Houd voor de montage rekening met een omkasting die groot genoeg is: het buitendeel moet voldoende lucht kunnen aanzuigen en uitblazen. Een te kleine omkasting kan leiden tot ‘luchtkortsluiting’, waarbij ijskoude lucht in de winter direct weer wordt aangezogen. Dit kan het buitendeel sneller laten bevriezen, wat resulteert in vaker ontdooien en mogelijke comfortklachten.

Vuistregel: kies altijd een omkasting die minstens 25% groter is dan het buitendeel in diepte, hoogte en breedte.

Stap 1: Voorbereiding

Houd bij het monteren van een nieuw buitendeel direct rekening met het leidingtracé van de koelleidingen en kabels. Deze kunnen eenvoudig via de uitsparingen aan de achterzijde van de Aircocase worden gemonteerd.

Stap 2: Aftekenen

Bepaal de onderlinge hartmaat van het linker en rechter zijpaneel ten opzichte van het frontpaneel. En teken deze af op de buitengevel.

Stap 3: Boren en bevestigen

Boor de gaten, plaats de keilbouten en schroef de zijpanelen vast aan de gevel. Zorg ervoor dat de bevestigingshaken omhoog wijzen.

Stap 4: Frontpaneel

Haak het frontpaneel vast aan het linker en rechter zijpaneel.

Stap 5: Bovenplaat

Als het geheel waterpas en stevig hangt, kan de bovenplaat over het geheel heen worden geschoven.

Stap 6: Vastschroeven

Schroef de bovenplaat met de vijf meegeleverde, op kleur gespoten, schroeven vast aan het frontpaneel en de zijpanelen.

Stap 7: Onderplaat

Wil de klant ook het onderaanzicht van de muurbeugel en het buitendeel aan het zicht onttrekken? Monteer dan de optionele onderplaat aan de onderzijde van de Aircocase.