ISSO 72 - Wasco

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Ontwerpen van individuele en kleine elektrische warmtepompsystemen voor woningen (ISSO 72)

Nu de vraag naar warmtepompen stijgt wordt het steeds belangrijker om een warmtepompsysteem te kunnen ontwerpen. Bij het WasCollege kun je dit leren! Wij verzorgen de opleiding Ontwerpen van individuele en kleine elektrische warmtepompsystemen voor woningen. Je leert bij ons alles over het ontwerpen van warmtepompsystemen en wij stomen je tijdens deze opleiding klaar voor het Cito-examen ISSO 72.

Tijdens deze driedaagse opleiding behandelen we een aantal fases:

  • programmafase
  • ontwerpfase
  • uitwerkingsfase
  • realisatiefase
  • beheerfase

Dit betekent dat je een warmtepomp, buffervat en mogelijke boiler kunt selecteren en berekenen na het volgen van deze opleiding. Wasco zal je hierbij meenemen in het bepalen van een goed werkend afgiftesysteem.

Wasco is door InstallQ geaccrediteerd om deze opleiding te mogen verzorgen.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwerpen van grondgebonden warmtepompsystemen voor woningen en kleine utiliteit. Om deze werkzaamheden uit te mogen voeren moet je wel BRL 6000-21 gecertificeerd zijn.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is het voor jezelf handig als je vermogens kan berekenen. Daarnaast verwachten we dat je al enig inzicht hebt in de werking van een warmtepompinstallatie.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt standaard twee dagen. Doordat er veel druk op je komt te liggen tijdens deze twee dagen door de hoeveelheid lesstof en diverse berekeningen, bieden wij gratis een extra dag aan. Jij kunt je dan beter voorbereiden op het Cito-examen ISSO 72. Je doet examen in Arnhem en Cito zorgt ervoor dat jij je diploma krijgt. Je volgt dus alleen de theorie bij WasCollege.

Planning en kosten

Heb je interesse in deze opleiding? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van WasCollege. Zo ben jij als eerste op de hoogte, wanneer er nieuwe data online staan. 

Zoals vermeld wordt het examen afgenomen door Cito. Je doet examen in Arnhem. Het examen kost € 396,28 (inclusief btw) en voor de opleiding bij Wasco betaal je € 599,- (exclusief btw). Voor dit bedrag krijg je drie dagen theorielessen, het lesmateriaal, het Cito-examen en lunches. Let op: voor het examen moet jij jezelf inschrijven bij Cito. Het diploma is nodig voor je BRL 6000-21 certificering.

Voor deze opleiding kun je mogelijk gebruik maken van de Wij Techniek-subsidie (voorheen OTIB). Meer informatie hierover vind je op de Wij Techniek-website.

Inschrijven

In verband met de nieuwe maatregelen omtrent Covid-19 heeft WasCollege besloten de opleidingen tijdelijk on hold te zetten. Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief en wij laten je weten wanneer de nieuwe data bekend zijn.

Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief

WasCollege - Gezondheidsvragen