Hulp bij BRL100 certificering - Wasco

Hulp bij BRL100 certificering

Worstel jij met de aanvraag van de BRL100? Geen zorgen! Wij helpen je verder. WasCollege en GOº werken al jaren samen op het gebied van F-gassen opleidingen. Dit F-gassen opleidingsaanbod breiden wij uit met de service ‘Hulp bij BRL 100 certificering’. Zo ben je goed voorbereid en kun jij met en gerust hart de certificering aanvragen.

Wat is BRL100?
BRL staat voor ‘Beoordelingsrichtlijn voor bedrijven’. Sinds 1 december 2015 is BRL100 de meetlat voor installatiebedrijven als het gaat om de f-gassenbedrijfscertificering. Vanaf 6 juni 2019 is deze certificering aangescherpt en moet je vanaf 1 april 2020 aan de richtlijnen voldoen.

Hulp bij BRL100 certificering aanvragen

Waarom een F-gasssen verordening?

Airconditioningsystemen en warmtepompen beschikken over gefluoreerde broeikasgassen (koudemiddelen) en die zijn schadelijk voor het milieu. Daarom is er een Europese wetgeving die laat zien hoe je met deze gassen moet omgaan om zo het milieu te beschermen.

Er is o.a. vastgelegd dat koeltechnische handelingen aan airconditioningsystemen of warmtepompen alleen verricht mogen worden door vakkundig opgeleide installateurs. Je moet hiervoor BRL200 gecertificeerd zijn. WasCollege biedt hiervoor de F-gassen opleiding categorie 2/warmtepompen aan. Maar niet alleen de installateur, ook het bedrijf moet gecertificeerd zijn (BRL100 certificering).

BRL100 vraagt overtuigend kwaliteitsmanagement

In de nieuwe BRL100 staat een duidelijke omschrijving hoe je met kwaliteit moet omgaan, zoals:

  1. Overtuigend kwaliteitsmanagement
  2. Opnemen van procedures voor tekortkomingen in BRL100 2.0
  3. Werkinstructies verscherpt op voorkoming lekkage
  4. Wijzigingen documentatie in het logboek
  5. F-gassenregistratie ook in CO₂-equivalenten
  6. Etikettering opgenomen in richtlijn
  7. Kalibratie referentiemeters
  8. Certificaten behaald door de werknemer

Worstel jij met de aanvraag van de BRL100?

Geen zorgen! GOº helpt je graag verder en begeleidt je bij het gehele aanvraagtraject. Bel 088 020 6419 of ga naar www.opleidingscentrum-go.nl/BRL100.

Jouw investering?

  • Tijdsduur: 6,5 uur advies in 2 bijeenkomsten op locatie
  • Kosten: € 695,- excl. BTW

Zo ben je goed voorbereid en kun jij met en gerust hart de daadwerkelijke certificering aanvragen.

F-gassen bedrijfscertificaat (BRL100) aanvragen

Voor de BRL100 certificering helpt moet je over alle bovenstaande punten beschikken. GOº helpt jou hierbij. Maar let op, daarna moet je zelf het bedrijfscertificaat nog aanvragen bij een geaccrediteerde instelling zoals KIWA, Bureau Veritas, SGS Intron, STEK, Energie Consult etc.