F-gassen Training - Wasco

 << Terug naar overzicht

Opleiding: F-gassen categorie 2/warmtepompen

Wasco’s trainingsinstituut WasCollege biedt jou, in samenwerking met het opleidingscentrum voor de koudetechniek GO°, een speciale F-gassen opleiding aan. Onze F-gassen opleiding gaat uit van certificering in Categorie 2 en is gericht op airconditioning- en warmtepompsystemen

Met een F-gassen certificaat in Categorie 2 mag je werken aan installaties met een koudemiddelinhoud tot maximaal 3 kg . Dit is ruim voldoende voor het plaatsen van split – en multisplit aircosystemen, maar ook voor het plaatsen van vrijwel alle warmtepompen. Wil je meer weten over de F-gassen regelgeving? Wij vertellen je meer hierover.

 

Hoe werkt het?
Een deel van de theoretische kennis doe je op door online zelfstudie. De koeltechnische adviseurs van het WasCollege ondersteunen je ook bij het beheersen van deze theorie. Zij geven je drie extra theoriesessies op een locatie in de omgeving van Amsterdam, Tiel of Zwolle. De praktijk volg je in vier dagen bij GO° in Ede. Daar werk je met de modernste koudesystemen, speciaal gebouwd voor opleidingsdoeleinden. Zo word je veilig en effectief getraind. Bij GO° in Ede doe je ook je STEK examen. De opleiding bestaat uit acht dagen (verdeeld over een periode van 6 tot 8 weken): drie dagen theorie op locatie, vier dagen praktijk in Ede en ook het examen in Ede. 

Jouw voordelen

    • Leer de theorie én praktijk van het werken met F-gassen.
    • Je hoeſt het werken met F-gassen niet meer uit te besteden. Dus geen extra kosten en daarmee aantrekkelijker voor opdrachtgevers.
    • Je wordt optimaal voorbereid op het STEK-examen, goed voor je slagingskans!
    • Volg je jouw F-gassen opleiding via Wasco, dan ben je goedkoper uit.
    • De theorie volg je in de regio Amsterdam, Tiel of Zwolle.  

Kosten
Onze F-gassen opleiding (theorie en praktijk) kost € 1.500,00 
(exclusief btw). De STEK examenkosten bedragen € 495,00 (exclusief btw). Haal dus je complete F-gassen certificaat voor € 1.995,00! (exclusief btw).

F-gassen bedrijfscertificaat
Na het behalen van je examen krijg je een persoonlijk F-gassen certificaat conform de BRL200. Je mag werken met F-gassen en bent bevoegd om koeltechnische handelingen uit te voeren tijdens het installeren en in bedrijf stellen van airco- en warmtepompsystemen. Met je F-gassen certificaat mag je aan de slag voor een bedrijf met een F-gassen bedrijfscertificaat.
Echter, om als bedrijf koudemiddel in te mogen kopen, een airco/warmtepomp te installeren waar koeltechnische handelingen vereist zijn, moet het een koeltechnisch bedrijfscertificaat hebben conform de BRL100. En daar kunnen we jou bij helpen

Bedrijven kunnen een F-gassen bedrijfscertificaat aanvragen bij een geaccrediteerde instelling, zoals KIWA. Houd rekening met een jaarlijkse investering van ongeveer € 1.000,00 exclusief de bijkomende kosten voor de kalibratie van de verplichte koeltechnische gereedschappen. Meer informatie over BRL100

Voor deze opleiding kun je mogelijk gebruik maken van de Wij Techniek-subsidie (voorheen OTIB). Meer informatie hierover vind je op de Wij Techniek-website.

Opleidingsdata

Op dit moment zijn er geen nieuwe opleidingsdata beschikbaar. Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief en wij laten je weten wanneer de nieuwe data bekend zijn.

Inschrijven WasCollege nieuwsbrief

WasCollege - Gezondheidsvragen