Luchtstromen: ventilatie in energiezuinige woningen - Wasco

Gezonde luchtstromen in woningen

Comfort en energiebesparende maatregelen lijken tegenstrijdig maar hebben één ding gemeen: beide hebben invloed op de luchtstromen in een woning. Bestaande woningen worden steeds beter geïsoleerd. Slechte ventilatie zorgt voor gezondheidsproblemen, vocht en schimmel. Hoe zorg je met behulp van renovatie voor een continue schone lucht in de woningen van de toekomst?

Op deze pagina nemen we je mee in duurzame oplossingen als het het gaat om luchtstromen in bestaande woningen. Van installatietips, trends, inspiratie tot en met wet en regelgeving.

 

Ik wil meer weten over:

Inventariseren

Ontwerpen

Installeren

Meer over de Vooruitstrevende Installateur


Uitgelicht: hoger energielabel met ventilatie

Om te voldoen aan de in Nederland gestelde energie-eisen moeten meer dan 5 miljoen woningen gerenoveerd worden voor 2030. Marco van Damme van de business unit Installatie bij DUCO geeft enkele waardevolle tips hoe je op een slimme manier het energielabel van woningen verhoogt bij renovaties.

VERHOOG ENERGIELABELS

Ventilatieventielen

Uitgelicht: ventilatieventielen, functionaliteit én stijl

Ventilatie is een essentieel onderdeel van elk gebouw, maar dat betekent niet dat de esthetiek eronder hoeft te lijden. Ventilatieventielen, ook bekend als luchtventielen, bieden niet alleen functionele voordelen, maar voegen ook een decoratief accent toe aan de ruimte. Hoe combineer je optimale luchtkwaliteit met esthetische overwegingen?

MET VENTILATIEVENTIELEN!

Uitgelicht: een ventilatiebox plaatsen in 5 stappen

Een gezond binnenklimaat is erg belangrijk en een goede ventilatie is daar een essentieel onderdeel van. Een ventilatiebox is na tien jaar aan vervanging toe. De belangrijkste stappen voor het vervangen van een mechanische ventilatiebox staan hier voor je op een rij.

MEER WETEN?