Stappenplan waterzijdig inregelen van een cv-installatie - Wasco

Waterzijdig inregelen in zes stappen

Waterzijdig inregelen is niks nieuws. Het werd in het verleden regelmatig gedaan wanneer er klachten kwamen van de klant over een ruisend geluid of een slecht werkende radiator. Tegenwoordig gaat het ook om het besparen van geld en op duurzame wijze omgaan met (rest)warmte. Op deze pagina leggen we je in zes stappen uit hoe je dit eenvoudig kunt realiseren voor je klant.

Meer achtergrondinformatie over waterzijdig inregelen »

STAP 1

Je wilt de installatie goed beschermen. Plaats daarom als eerste een vuilafscheider en een luchtafscheider.

STAP 2

Spoel de cv-installatie goed door.

STAP 3

Vervang alle radiatorkranen voor drukgecompenseerde radiatorkranen.

STAP 4

Stel de volumestroom van de radiatorkraan in volgens de handleiding van de fabrikant.

STAP 5

Ook de laatste radiator van de installatie moet warm worden. Om dit te bereiken ga je op zoek naar de juiste delta T; het verschil tussen aanvoer- en afvoertemperatuur. Moderne ketels hebben een modulerende pomp. Je kunt ze laten uitrekenen wat de beste pompsnelheid is.

STAP 6

Pas het deellastvermogen aan op basis van de cv-installatie. Veel cv-ketels worden tegenwoordig gekocht op basis van tapwatervermogen en de behoefte aan veel warm water. Hierdoor is het vermogen voor verwarming van de ketel echter vaak te groot. Je bespaart veel energie door de cv-ketel aan te passen aan de daadwerkelijke warmtebehoefte van de installatie.

Juiste materialen

Voor een goede inregeling heb je natuurlijk de juiste materialen nodig. Check onze webshop voor al het nodige, van radiator tot vuilafscheider en van onderblok tot radiatorkraan.

Webshop

WasCollege: inregelen van cv-installaties

Het goed inregelen van een cv-installatie vraagt aandacht, een stukje rekenwerk en de nodige kunde. Tijdens de opleiding ‘Inregelen van Cv-installaties’ van WasCollege leer je alle ins en outs zodat ook jij een cv-installatie optimaal kunt inregelen.

Meer informatie