Vakpaspoort - Wasco

Ben je een uitstekend vakman en wil je laten zien dat je kennis up to date is?
Met de app Vakpaspoort Techniek laat je in één oogopslag zien dat je gekwalificeerd bent in je vakgebied. De app wordt een verzamelplaats van jouw behaalde certificaten zodat je snel kan laten zien dat je de juiste persoon bent voor jouw (potentiële) opdrachtgever. Momenteel staat alleen het certificaat Vakmanschap CO in de app. Dit wordt later uitgebreid met meer opleidingen. 

Op 1 oktober 2020 trad de wettelijke certificering in voor verwarmingsbedrijven die gastoestellen installeren, onderhouden en in bedrijf stellen. Onderdeel hiervan is dat voor certificeringsregelingen het vakmanschap van vakbedrijven én vakspecialisten aangetoond moeten kunnen worden. Daar komt bij dat vanaf 1 april 2022 het verplicht is voor monteurs om een Bewijs van Vakmanschap Koolmonoxide te hebben. Nu heeft het Centraal Register Techniek een app ontwikkeld waar deze certificaten gemakkelijk te zien zijn. Hiermee kan je jouw aan opdrachtgevers identificeren voor een hogere mate van betrouwbaarheid en tijdwinst. 

Doorontwikkeling app
De app is voortdurend in ontwikkeling, dus er worden nog meer mogelijkheden toegevoegd. Dat betekent dat het in de nieuwste versie mogelijk is om vakbedrijven uit te nodigen om een vakrelatie aan te leggen. Ook is per certificaat inzichtelijk door wie deze is uitgegeven, de geldigheid ervan en van welke categorie het certificaat is. 

Download de app
De app is te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store.