Vakpaspoort - Wasco

Ben je een uitstekende vakman en wil je laten zien dat je kennis up to date is?
Met de app Vakpaspoort Techniek laat je in één oogopslag zien dat je gekwalificeerd bent in je vakgebied. De app wordt een verzamelplaats van jouw behaalde certificaten zodat je snel kan laten zien dat je de juiste persoon bent voor jouw (potentiële) opdrachtgever.

Vakmanschap CO
Op 1 oktober 2020 trad de wettelijke certificering in voor verwarmingsbedrijven die gastoestellen installeren, onderhouden en in bedrijf stellen. Onderdeel hiervan is dat voor certificeringsregelingen het vakmanschap van vakbedrijven én vakspecialisten aangetoond moeten kunnen worden. Daar komt bij dat vanaf 1 april 2022 het verplicht is voor monteurs om een Bewijs van Vakmanschap Koolmonoxide te hebben. In de app van Centraal Register Techniek zijn deze certificaten gemakkelijk te zien. Hiermee kan je jouw aan opdrachtgevers identificeren voor een hogere mate van betrouwbaarheid en tijdwinst. De opleiding om deze certificering te krijgen kun je volgen bij WasCollege.

F-gassen certificaat
Het F-gassen certificaat is toe te voegen aan Vakpaspoort Techniek. De certificaten van STEK zijn opgenomen in het Centraal Register Techniek. Het F-gassen certficaat heb je nodig om als monteur airco’s te installeren. Je mag met het Categorie 2-certificaat werken aan installaties met een koudemiddelinhoud tot maximaal 3 kg. Dit certificaat kun je halen door een opleiding te volgen bij WasCollege. Hoe je dit certificaat toevoegt aan het Vakpaspoort Techniek lees je in het document van Centraal Register Techniek.

BRL100
Het bedrijfscertificaat voor F-gassen, de BRL100, is toe te voegen aan Vakpaspoort Techniek. Dit geeft aan dat je als bedrijf bevoegd bent om airco’s en/of warmtepompen te installeren. Heb jij hulp nodig bij het aanvragen van de BRL100? Wij helpen je graag verder.

Doorontwikkeling app
De app is voortdurend in ontwikkeling, dus er worden nog meer mogelijkheden toegevoegd. Dat betekent dat het in de nieuwste versie mogelijk is om vakbedrijven uit te nodigen om een vakrelatie aan te leggen. Ook is per certificaat inzichtelijk door wie deze is uitgegeven, de geldigheid ervan en van welke categorie het certificaat is.

Download de app
De app is te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store.