Zoneregeling - Wasco

Meer comfort en minder verspilling met zoneregeling

Denkt jouw klant aan meer comfort en energiezuinig verwarmen? Een zoneregeling kan hierbij uitkomst bieden.

Het toepassen van een zoneregeling is een mooie uitbreiding op de traditionele verwarming. Dat komt omdat jouw klant hiermee de keuze heeft om ruimtes afzonderlijk te verwarmen en van elke ruimte een gewenste temperatuur kan instellen. Bijvoorbeeld de woonkamer op 21 ºC,  slaapkamers op 18 ºC en de berging op 15 ºC.

Met de extra optie voor een centraal display en/of app-bediening krijg jouw klant de mogelijkheid dit centraal of via zijn mobiel/tablet in te zien en te bedienen. Naast gemak dus ook grip op de stookkosten en hiermee bespaart jouw klant dus geld en energie.

Uitbreidbaar

De meeste systemen zijn uit te breiden met meerdere functionaliteiten. Zo kunnen naast een watergevoede cv-installatie ook elektrische componenten (bijvoorbeeld: elektrische radiatoren, vloerverwarming, stralingspanelen) geschakeld worden via het bedieningspaneel of de app. De verschillende componenten zijn onder andere: bedieningspanelen, draadloze ontvangers (RF-modules), (ruimte)thermostaten, vloerverwarmingsregelaars met stelmotoren, 2-wegkleppen en nog veel meer accessoires.

Bedraad en draadloos

Zoneregeling is verkrijgbaar in zowel bedrade als draadloze (rf)-uitvoering. Het voordeel van bedrade thermostaten is dat er nooit batterijen hoeven worden te vervangen of door gebouwomstandigheden slecht bereik is. Het voordeel van draadloos is dat de installatie ook eenvoudig achteraf ingebouwd kan worden en er niet allerlei bedrading naar elke thermostaat getrokken hoeft te worden. Bij de draadloze versies zijn soms ook meer functies mogelijk.

Zoneregeling

Door elke ruimte (zone) te voorzien van een thermostaat kan een centrale regelaar de temperatuur per vertrek uitlezen. Deze regelaar zorgt ervoor dat, met elektrische kleppen op de vloerverwarmingsverdeler en/of radiatoren, de ruimte wordt voorzien van de gewenste ingestelde temperatuur. De thermostaten zijn in elke kamer afzonderlijk in te stellen.

Een groot voordeel van dit systeem is dat alles bediend kan worden vanuit een centraal bedieningssysteem. Men kan dus centraal de gewenste temperatuur per ruimte instellen/wijzigen.

Beheers de temperatuur met zoneregeling

Met een zoneregeling verwarm je verschillende ruimtes apart met 1 centraal systeem. Zo kan jouw klant per vertrek de temperatuur bepalen.

•    Wooncomfort: De temperatuur per etage, ruimte of zone bekijken en regelen
•    Bespaart energie en geld: niet meer onnodig kamers verwarmen
•    Geschikt voor zowel vloerverwarming als radiatoren
•    Geschikt voor alle verwarmingsbronnen (cv-ketels/warmtepompen)
•    Thermostaten zowel in bedrade als draadloze uitvoering verkrijgbaar
•    Klokprogramma per kamer of zone in te stellen
•    Diverse zoneregeling systemen werken op wifi en zijn daarmee optioneel bedienbaar op smartphone en tablet via een app

Bekijk ons assortiment voor zoneregeling.