WasCollege opleidingen - Wasco

Opleidingen

Bij WasCollege leer jij je leven lang! Met onze opleidingen heb jij alle mogelijkheden om je te ontwikkelen. Zo ben je klaar voor de toekomst en blijf je op de hoogte van alles wat jij moet weten binnen deze branche. Wil je meer weten over een specifieke opleiding? Hieronder vind je een overzicht van de elf opleidingen die wij bieden. Wil je meer weten over een opleiding? Klik dan door naar de opleidingspagina. Daar vind je alle informatie over de inhoud, de data en de kosten van de opleiding.

WasCollege heeft opleidingen in verschillende categorieën:

Werken met warmtepompen

F-gassen categorie 2/warmtepompen

Voor iedereen die airco systemen en warmtepompen wil plaatsen is er deze opleiding. Met het F-gassen certificaat in categorie 2 mag je namelijk werken aan deze installaties.

Wat mag je doen met het F-gassen certificaat?

ISSO 72

De opleiding Ontwerpen van individuele en kleine elektrische warmtepompsystemen voor woningen (ISSO 72) geeft jou de handvatten om aan de slag te gaan met warmtepompen. WasCollege stoomt je klaar voor het Cito-examen dat bij deze opleiding hoort.

Lees meer over deze driedaagse opleiding

Vakmanschap Warmtepompen

Het aantal warmtepompen dat wordt geïnstalleerd in woningen groeit. Belangrijk is dat de installatie gebeurt door een vakbekwaam persoon. Daarom is er een erkenningsregeling opgesteld die voldoet aan de geldende normen en eisen. De WasCollege-opleiding Vakmanschap Warmtepompen focust zich op het profiel Ontwerper en adviseur warmtepomp (ZK).

Lees hier wat je allemaal leert tijdens deze opleiding

Hybride Warmtepomptechniek

WasCollege helpt jou met het maken van juiste keuzes in de wereld van de hybride warmtepompen. Daarvoor hebben wij de opleiding Hybride warmtepomptechniek.

Lees meer over de opleiding Hybride Warmtepomptechniek

Werken met F-gassen

F-gassen categorie 2/warmtepompen

Voor iedereen die airco systemen en warmtepompen wil plaatsen is er deze opleiding. Met het F-gassen certificaat in categorie 2 mag je namelijk werken aan deze installaties.

Wat mag je doen met het F-gassen certificaat?

Airco-installatie in de Praktijk

Heb je een F-gassen certificaat? Dan wil je natuurlijk aan de slag met het bouwen van een airconditioninginstallatie, maar hoe? Dat leer je bij WasCollege.

Interesse in deze opleiding?

Hulp bij BRL100-certificering

Om met F-gassen te kunnen werken, moet je niet alleen als installateur gecertificeerd zijn, maar ook als bedrijf. Worstel jij met de aanvraag van de BRL100? Geen zorgen! Wij helpen je verder. Zo ben je goed voorbereid en kun jij met en gerust hart de daadwerkelijke certificering aanvragen.

Hulp bij BRL100-certificering

Werken met cv-ketels

Vakmanschap CO-certificering (theorie en praktijk)

Jij hebt volgens de Gasketelwet een CO-certificering nodig om aan cv-ketels te mogen werken. Hiervoor moet je een theorie- en een praktijkexamen halen. WasCollege stoomt je klaar voor beide en neemt het praktijkexamen bij je af.

Met theorie en praktijk naar je CO-certificering

Inregelen van Cv-installaties

Goed inregelen van de cv-installaties is van groot belang voor jouw klanten, want daarmee zorg je voor comfort en lagere kosten. Bij WasCollege leer je de fijne kneepjes van het inregelen.

Meld je aan voor deze opleiding

Meten aan een Cv-installatie in de Praktijk

Als je onderhoud pleegt aan een cv-ketel is het erg belangrijk dat je kijkt of deze goed afgesteld is. Wij helpen je een handje door je te leren hoe je de meters moet gebruiken voor het efficiënt onderhouden van een ketel en het oplossen van een storing.

Schrijf je in voor de opleiding

Gestructureerd Storing Zoeken in Ketels

Er is een goede methode om het storing zoeken in cv-ketels aan te pakken. Die methode leren we je graag, want daarmee kun jij efficiënter werken en los je de problemen voor je klant sneller op.

Leer de methode

Overige opleidingen

Gezond Binnenklimaat, Ventilatie en Luchtbehandeling

Het is belangrijk om in een gezonde omgeving te zijn, ook als je binnen bent. Dat is vaak een stuk lastiger dan men denkt. Daarom biedt WasCollege een speciale opleiding om jou alles te leren over hoe je zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Lees alles over deze opleiding

Op al onze opleidingen zijn de algemene voorwaarden van WasCollege van toepassing. Bekijk de algemene voorwaarden van WasCollege.