Wasco waterkwaliteit, water van aqualiteit - Wasco

WATER VAN AQUALITEIT

Gezond en schoon water is van levensbelang.

Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je installatie! Zo doet het de levensduur van je installatie niet veel goeds als je corrosiedeeltjes gewoon hun gang laat gaan. In Nederland is het leidingwater van hoge kwaliteit, maar de weg van het waterbedrijf tot aan de kraan is lang. Hier ligt een grote verantwoording bij de installatiebranche. Wij moeten ervoor zorgen dat legionella geen kans krijgt, er geen lood in het water terecht komt en we niet te veel water verspillen. Waar je allemaal op moet letten vertellen we je graag met heldere boodschappen! 

Wasco, jouw groothandel in sanitair

Contactloos sanitair heeft de toekomst

‘Was je handen stuk’ luidde het advies van de overheid vanaf het begin van de coronacrisis. We zijn ons daarmee allemaal veel bewuster geworden van het belang van schone handen. Daarom hebben sommige productgroepen, zoals kranen met infrarood-sensoren en automatische toiletspoelers, de wind in de zeilen gekregen.

Alles over contactloos sanitair

Makkelijk selecteren van persfittingen

Wasco heeft diverse selectiekaarten die je helpen om op een snelle en eenvoudige wijze de juiste materialen te vinden bij je installatie. De kaarten zijn voorzien van linkjes per artikelnummer, waarmee je gelijk wordt doorgelinkt naar het juiste artikel in de webshop.

Interactieve selectiekaarten
Rapport gezondheidsraad

Rapport gezondheidsraad

Door loden waterleidingen kunnen deeltjes lood in kraanwater terechtkomen. De Gezondheidsraad heeft een adviesrapport uitgebracht over de mogelijke gezondheidsrisico’s. In een overzichtelijke infographic belichten we de belangrijkste punten uit dit rapport.

Omarm de

Omarm de "bum gun"

Waarom zou jouw klant moeten investeren in een douche-wc? Douche-wc’s reinigen met water uit een spuit of een kraan. Dit is hygiënischer en maakt het gebruik van toiletpapier overbodig. Dit geeft hem al snel 80 redenen per jaar!

Met prefab sneller werken zonder schade aan je sanitair

In de hectiek op de bouwplaats gaat weleens iets mis. Logisch natuurlijk, maar je wilt wel je planning halen. Met prefab bespaar je tijd en geld. Prefab betekent dat alles voorgefabriceerd is en daarmee klaar is voor gebruik. De eindmontage kan meteen plaatsvinden. Dankzij onze speciale verpakkingsmethode komen materialen zonder schade op de bouw aan.

Alles over prefab

Assortiment leidingsystemen nog verder uitgebreid met grote maten

Op veler verzoek hebben wij het aanbod van grote maten leidingsystemen opnieuw uitgebreid. Concreet betekent dit dat jij altijd op onze voorraad kan rekenen, hoe groot of complex jouw project ook is!

Lees meer >
Onderhoudsarme Easy Drain
Onderhoudsarme Easy Drain De Easy Drain Compact Clean en ombouwsets voor bestaande drains zijn een groot succes! Dankzij de nieuwste Dryphon techniek wordt schoonmaken flink geminimaliseerd.

Lees verder >

Caleffi introduceert warmtepompsets
Caleffi introduceert warmtepompsets Bij de 8 warmtepompsets die Caleffi op de markt brengt, zit er altijd 1 voor de door jouw gekozen installatie. Een basic of een premium pakket voor monoblock warmptepompen en split-units.

Lees verder >

NIEUW: Wilo DrainLift SANI
NIEUW: Wilo DrainLift SANI Pompenspecialist Wilo heeft een geheel nieuwe lijn opvoerinstallaties geïntroduceerd: Wilo-DrainLift SANI. Met de nieuwe serie wordt het bestaande portfolio gestroomlijnd.

Lees verder >

Waarom kiezen voor Fernox?
Waarom kiezen voor Fernox? Of het nu gaat om vervuild cv-water, te hoog zuurtegraad, lekkages of corrosie, fernox is de oplossing! Al meer dan 50 jaar is fernox het vertrouwde merk voor elke installateur.

Lees verder >

Volumebox

Jij bent de held die de droom van jouw klanten gaat waarmaken. Jij installeert zijn eigen wellness spa in huis. Dan wil je natuurlijk wel dat al het materiaal compleet en schadevrij wordt geleverd. Met de Wasco Volumebox ben je hiervan verzekerd. Wij zorgen voor een zorgeloze levering, dan kun jij je focussen op de droom van jouw klanten.

Nooit meer schade met de Volumebox

Waterhardheid in Nederland

Water bevat van nature kalk (calcium) en magnesium. Hoe meer kalk, hoe harder het water. Tegenwoordig proberen veel waterleidingbedrijven het water centraal te ontharden, maar de hardheid van leidingwater loopt nogal uiteen tussen de verschillende gemeentes.

Bekijk hier de waterhardheid per gemeente
Legionellapreventie
Legionellapreventie In 2020 sprak de redactie van De Koppeling met Rada Sanitairtechniek. Zij vertellen hoe een legionellabesmetting ontstaat, welke regelgeving er voor legionellapreventie geldt en waar je op kunt letten om een besmetting te voorkomen.

Lees verder >

Vervuiling systeemwater
Vervuiling systeemwater Een storingsvrije werking van een verwarmings- of koelinstallatie hangt af van veel factoren. Lucht, microbellen, vuil en slib kunnen deze werking verstoren. Neem de juiste voorzorgsmaatregelen en voorkom schade aan dure installatieonderdelen.

Lees verder >

Feit of fabel?
Feit of fabel? Sommige onderwerpen zijn vaak een onderwerp van discussie. Moet je nu wel of niet het badkamerraam openzetten?.. Is grijs water daadwerkelijk grijs of eigenlijk gewoon helder?.. Wij helpen de verwarring voor eens en altijd de wereld uit.

Lees verder >

Waterzijdig inregelen
Waterzijdig inregelen Cv-installaties zijn vaak niet netjes ingeregeld. Zonde, want een goed ingeregelde installatie bezorgt jouw klant minder stookkosten en meer comfort. De moeite waard dus! We zetten de belangrijkste stappen voor waterzijdig inregelen voor je op een rij.

Lees verder >