Waterkwaliteit is van levensbelang. Ook voor je installatie - Wasco

GEZOND EN SCHOON WATER IS VAN LEVENSBELANG. OOK VOOR JE INSTALLATIE.

We staan er in Nederland niet vaak bij stil. Water met kwaliteit is cruciaal. Zowel voor jezelf als voor je installatie. Leidingwater, en dus ook drinkwater, in Nederland is perfect. Alles wat uit een kraan komt kan je zonder na te denken drinken en gebruiken. Het is daarom ook belangrijk om dat zo te houden, want gevaren liggen altijd op de loer! Hoe kan je nu de kwaliteit van het water blijven garanderen en wat kan je doen tegen bijvoorbeeld bacteriën en vervuild water? Wij hebben het voor je uitgezocht dus lees snel verder.

Bouten

Bouten?!

Ga jij meestal meteen zitten zonder eerst eens goed om je heen te kijken? Neem de tijd en wie weet valt ook jou op wat wij hebben gezien in het kleine kamertje!

Heb jij ze ook gezien?
Gereedschap

Ik ga aan het werk en neem mee...

Als installateur kan niet op je klus aankomen met wat lullig gereedschap. Wat neemt een gemiddelde Wasco-bezoeker mee in de bus?

Henry's favoriete tools...
Water Nederland

Wist jij dit al over ons water?!

Nederland is een waterland. Rivieren, kanalen, sloten, meren etc. Maar wat weet jij eigenlijk over ons water?!

Feiten & weetjes
What the FAQ

What the FAQ?! Tips, vragen & antwoorden over sanitair

Remco Willems is vertegenwoordiger en vraagbaak bij Wasco. Hij houdt zich het liefste bezig met het beantwoorden van klantvragen in de sanitair toonzaal. Wat zijn nu de meest gestelde vragen die hij moet beantwoorden en welke tips geeft hij klanten mee?

Wat adviseert Remco over...
Badhotel Renesse

Comfortabel sanitair in Badhotel Renesse

De laatste vijf jaar hebben veel mensen hun eigen huis en badkamer opgeknapt. Dus als je naar een hotel gaat, verwacht je op zijn minst een bijzondere en luxe beleving. Bij het Badhotel Renesse willen ze op deze behoefte inspelen door regelmatig te verbouwen.

Badhotel Renesse
Druiper

Een lekkende kraan... Bekend probleem?

 

Het is één van de meest alledaagse problemen: een lekkende kraan. Toch is het ontzettend vervelend als je er last van hebt. Hoe kan je een lekkende kraan voorkomen? Nog belangrijker, hoe kom je er weer zo snel mogelijk vanaf?

Een lekkende kraan is foute boel
Leesvoer

Leesvoer voor de loodgieter

 

Als installateur maak je vaak lange dagen. Dat hoort nu eenmaal bij het werk, maar lekker ontspannen op z’n tijd is ook erg fijn. Maar wat kan je dan zoal doen? Hierbij een aantal leuke tips voor de boekenwurmen onder onze vakmensen!

Check snel de boekentips!
Duurzame sanitaire trends

10 duurzame en hygiënische sanitairtrends

Hygiëne is belangrijker dan ooit. Tegelijkertijd willen we water en energie besparen.

Hoe gaat dat samen?

Gewoon sanitair, dat verdiend een glossy!

Inspiratiebladen voor sanitair zijn er al genoeg, dus wij vonden het hoog tijd voor een sanitairmagazine voor de installateur. 

Deze keer niet alleen vol mooie badkamers en luxe design, maar een magazine met de verhalen van en vóór de echte SaniMan (en vrouw ;-)).

SaniMan - Het sanitairmagazine voor de installateur

Project: Blik in de badkamer van Moxy Hotels

De Moxy hotelformule: van levenloos gebouw naar levendig hotel. Zo hebben ze een oud, leegstaand kantoorpand aan de rand van Schiphol omgetoverd tot schitterend hotel voor jonge explorers, gezinnen, zakenreizigers en politici.

Bekijk snel Moxy Hotel Hoofddorp

De dark side van zwart sanitair

Zwart sanitair is momenteel dé trend in de badkamer. En zeg nou zelf… mooi zwart is zeker niet lelijk, maar of het nu wel zo praktisch is? Zijn jouw klanten al overgestapt naar de dark side?

De dark side...

Nooit meer schade aan je sanitair

Wasco Volumebox

Zo werkt het
Drukverhogingsinstallatie

Plaats jij al drukverhogingsinstallaties?

Jouw klant ervaart te weinig waterdruk in de nieuwe luxe badkamer. Wat kan jij doen als installateur? Juist! Plaats een drukverhogingsinstallatie vlakbij de hoofdaansluiting. Zo profiteren alle tappunten van een hogere waterdruk.

Lees snel verder!
Geberit actie

Bol.com cadeaubon bij Geberit actiesets

Profiteer deze maand van een interessante Geberit DuoFresh balieactie op onze vestigingen. Koop snel één van de vier Geberit actiesets en ontvang na aankoop een Bol.com cadeaubon via de mail.

Check de actiesets

Niet te warm of te koud, maar precies goed!

Het goed inregelen van een cv-installatie is belangrijk voor je klant. Goed inregelen zorgt niet alleen voor meer comfort in de woning, maar brengt ook de energiekosten omlaag. Toch zijn installaties vaak niet goed of zelfs slecht ingeregeld. Jij kunt daar verandering in brengen, want bij deze 1-daagse opleiding leer je hoe je een cv-installatie optimaal kunt inregelen. Het is niet moeilijk! Inregelen vraagt vooral aandacht en een stukje rekenwerk. Heb je dat onder de knie, dan kun je jouw klant een comfortabele en energiezuinige installatie aanbieden.

Bekijk de opleiding: Inregelen van cv-installaties
Watermanagement

Installateur kennisbron voor ontwikkeling watermanagement

Door het veranderende klimaat worden we gedwongen om over watermanagement na te denken. Er valt immers steeds vaker heel veel regen en hoe moet je dit allemaal afvoeren?

"Installateurs zijn onmisbaar bij de ontwikkeling van watermanagement"
Handen wassen

Handen wassen? Gewoon doen!

80% van de infecties ontstaan door het gebrek aan handen wassen. Hoe vaak was jij je handen op een dag? Sta stil bij het belang van handen wassen.

Wees sociaal en was je handen
Waterontharder

Waterontharder: heeft jouw klant al de feiten?

Jouw klant wil een waterontharder. Goed voor water, mens en milieu, maar zijn de voor- en nadelen wel bekend? Wat vertel je de klant?

De voor- en nadelen van een waterontharder
Feit & fabel

Feit & fabel

Lees je ook vaak dingen waarvan je niet zeker weet of het nu een feit of een hardnekkige fabel is? Zie jij door de bomen het bos niet meer? Lees dan snel verder!

Waar of niet waar?
Opvang regenwater

Nooit meer last van te veel of te weinig neerslag!

Het klimaatonderzoek van begin augustus liegt er niet om. De wereld om ons heen is aan het veranderen. Dit merken we al vaker aan de hevige wateroverlast. Hoe kan jij jouw klant helpen met het opvangen van regenwater?

Regenton? Sloot? Laagteverberging?
Systeemwater vloerverwarming

Voorkom vervuild systeemwater in vloerverwarming!

Systeemwater is het water dat door de leidingen loopt van een vloerverwarming. Het is cruciaal om dit water goed schoon te houden om zo bijvoorbeeld roest en kalkafzetting te voorkomen. Wanneer het systeemwater vervuild is zorgt dit voor diverse problemen.
Eén van de oorzaken van een vervuilde en verstopte vloerverwarming is de waterkwaliteit in het cv-systeem.

Houd je systeemwater schoon!

Persen: veiliger én tijdswinst

Wasco heeft haar assortiment perssystemen uitgebreid met grote maten van Viega en VSH zodat onze klanten altijd bij ons terecht kunnen en nooit meer misgrijpen! Installateurs zien graag grotere maten leidingsystemen bij Wasco op voorraad liggen en daar hebben wij naar geluisterd. Zo kan de je altijd op onze voorraad rekenen, hoe groot of complex het project ook is!

Nu ook grote maten perssystemen in Wasco's assortiment!
Waterwet

Waterbeheer in Nederland? Waterwet!

Gemeentes hebben een zorgplicht wanneer het gaat om regen- en grondwater. Deze plichten zijn vastgelegd in artikel 3.5 van de Waterwet. Gemeentes zijn verplicht om hun aanpak vast te leggen in het gemeentelijk rioleringsplan (GRP). Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van een terrein om zorg te dragen voor het regenwater wat op zijn/haar grond valt. Dit kan zijn in de vorm van het regelen van de juiste afvoer, de opvang van het regenwater of infiltratie in de bodem.

Wat zegt de Waterwet over waterbeheer?

Met prefab sneller werken zonder schade aan je sanitair

In de hectiek op de bouwplaats gaat weleens iets mis. Logisch natuurlijk, maar je wilt wel je planning halen. Steeds meer installateurs verhogen hun doorlooptijd en verlagen hun faalkosten door gebruik te maken van prefab.

Prefab sanitair

Waterbesparing de nieuwe trend

Water genoeg én het kost niks. Waarom zijn klanten dan zo gericht op waterbesparende maatregelen en producten? Simpel. Het klimaat. En nee, je hoeft geen geitenwollensokkentype te zijn om je bezig te houden met waterbesparing. Watertonnen, ondergrondse watertanks, WTW-douches, waterbesparende knoppen op de wc. Je ontkomt er als installateur niet meer aan. Beweeg mee met de huidige ontwikkelingen en zorg dat jij jouw klanten goed kan voorlichten en adviseren wanneer het aankomt op waterbesparende producten en diensten. 

Het efficiënt en effectief inzetten van water

Pas op legionella!

Ben je nu op een locatie waar toch legionella is ontstaan, dan is dit de manier om deze te lijf te gaan.
Tips

Water als bronenergie voor warmtepompen

Heb je er weleens bij stilgestaan? Dat regenwater voor jouw warmtepomp aan de slag kan gaan? Overal in het nieuws lees je tegenwoordig dat er veel te veel water gaat vallen de komende jaren. Gebruik dit vooral in jouw voordeel en zorg dat je er wat mee kan. Door een ondergrondse tank te plaatsen met een warmtewisselaar kan dit opgevangen water als bronenergie dienen voor jouw warmtepomp. De warmtewisselaar onttrekt energie van de redelijk constante watertemperatuur van 10-12 ºC. 

Regenwater als bronenergie gebruiken