Opleidingen verwarming - Wasco

Blijf je ontwikkelen met de verwarmingsopleidingen van Wasco.

Wasco heeft een uitstekend opleidingscentrum die jou kan helpen met je ontwikkeling als verwarmingsspecialist. Met ons WasCollege zijn we namelijk niet alleen een verwarmingsgroothandel. Wij willen meer bieden dan alleen producten, zodat je goed voorbereid aan de slag kan. Wij bieden 8 opleidingen aan die gerelateerd zijn aan verwarming. 

Vakmanschap CO-certificering

Sinds het invoeren van de 'gasketelwet' op 1 oktober 2020 is iedereen die werkzaamheden verricht aan een cv-ketel verplicht om CO-gecertificeerd te zijn. We bieden de opleiding (theorie en praktijk) op twee niveaus aan: voor Monteur en Eerste Monteur.

Lees meer over deze opleiding

ISSO 72

Het wordt steeds belangrijker om een warmtepompsysteem te kunnen ontwerpen, nu de vraag flink aan het stijgen is. ISSO 72 is de opleiding voor het ontwerpen van individuele en kleine elektrische warmtepompsystemen voor woningen.

Bekijk de opleidingspagina

ISSO 98

ISSO 98 is de compactere term voor de opleiding: ontwerp, realisatie en beheer lucht-water warmtepompen in woningen. Je leert over ontwerp en plaatsing van lucht-water warmtepompsystemen. We bereiden jou voor op het Cito-examen in Arnhem.

Lees meer over deze driedaagse opleiding

F-gassen

Samen GO°, het opleidingscentrum voor de koudetechniek, biedt ons WasCollege een F-gassen opleiding aan. De inhoud is gericht op airconditioning en warmtepompsystemen. Je leert de theorie van onze opleiders en de praktijk bij GO°, waar je ook het STEK-examen aflegt.

Lees meer over deze opleiding

Inregelen van cv-installaties

Het goed inregelen van een cv-installatie is gemakkelijker dan je denkt, toch wordt het vaak vergeten. Goed inregelen is wel heel belangrijk voor je klant. Het biedt niet alleen comfort in de woning, het brengt ook de kosten omlaag.

Lees meer over het certificaat

Toepassingen Warmtepompsystemen

WasCollege zorgt ervoor dat jij alles weet over warmtepompen, ook als je deze wilt toepassen in bestaande bouw. Steeds meer mensen tonen interesse in warmtepompen, dus is het verstandig goed voorbereid te zijn op het plaatsen van warmtepompen.

Dit leer je tijdens deze opleiding

Gestructureerd Storing Zoeken in Ketels

Er is een goede methode om het storing zoeken in cv-ketels aan te pakken. Die methode leren we je graag, want daarmee kun jij efficiënter werken en los je de problemen voor je klant sneller op.

Leer de methode