Gezond Binnenklimaat - Wasco

Een frisse blik op een gezond binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat is een eerste levensbehoefte. Het is belangrijk dat het binnenklimaat in woningen en gebouwen van gezonde en goede kwaliteit is. Lucht moet regelmatig geventileerd worden om optimaal te blijven.

Als ventilatiegroothandel met een ruime voorraad in het assortiment zijn wij er altijd voor jou! Wij leveren niet alleen ventilatiesystemen en onderdelen, maar staan jou ook bij met advies, technische ondersteuning en een grote diversiteit aan diensten en opleidingen!

Via deze pagina houden wij je op de hoogte van interessante actualiteiten, blogs, weetjes, tips & tricks en andere belangrijke informatie voor jou!

Het wereldwijde grondstoffentekort: gevolgen en oorzaken

Al bijna 2 jaar kampen we met tekorten aan onder andere grondstoffen, bouwmaterialen en chips. Dit leidt in vrijwel elke sector voor lange levertijden. Wat betekent de grondstoffenproblematiek voor jou? Bekijk snel onze uitgebreide infographic over dit probleem!

Infographic wereldwijde grondstoffentekort

Prefab
Voorgemonteerde ventilatieslagen

Verhoog jouw bouwsnelheid door kortere montagetijd

In de hectiek op de bouwplaats gaat weleens iets mis. Logisch natuurlijk, maar je wilt wel je planning halen. Maak net als andere installateurs, gebruik van prefab. Zo verhoog je niet alleen de doorlooptijd, maar je verlaagt ook je faalkosten.

Denk bijvoorbeeld ook eens aan voorgemonteerde ventilatieslangen. En combineer je het met bouwlogistiek? Dan zetten we het ook nog eens in de juiste ruimte voor je klaar.

Geef jezelf meer lucht om projecten op tijd af te ronden.

Tijdwinst door prefab

Handjes tekort? Dat geldt niet voor jou!

Met de diensten van Wasco bespaar jij kostbare tijd! Ken je onze gereedschapsservice bijvoorbeeld al?

Bij Wasco kan je ook gereedschap huren! Bijvoorbeeld  de Testo 417 set 1 luchtstroommeter voor het inregelen van ventilatieroosters en wtw-units.

Zo kan jij jouw klus afronden en door naar de volgende service en onderhoudsklus.

Zo plaats je een ventilatiebox!

Een gezond binnenklimaat is erg belangrijk en een goede ventilatie is daar een essentieel onderdeel van. Een ventilatiebox is na tien jaar aan vervanging toe. De belangrijkste stappen voor het vervangen van een mechanische ventilatiebox staan hier voor je op een rij.

How to >

Comfort Line ventilatiefilters

Comfort Line filters zijn gemaakt van hoogwaardige polyestervezels, die tijdens de productie aan één zijde is verwarmd. De vezels versmelten daarbij voor een deel, waardoor het filterrendement omhooggaat. De opbouw zorgt er ook voor dat er binnen afzienbare tijd een stofcake in het filter ontstaat. Deze laag is gunstig voor het rendement van het filter en zorgt ervoor dat de ventilatie-unit beter beschermd is tegen schadelijke deeltjes.

Check snel ons assortiment

Verbeter de luchtkwaliteit

Soms vergeten we het, maar de luchtkwaliteit en het binnenklimaat zijn ongelooflijk belangrijk. Zowel in woningen als in andere panden. De gevolgen van slechte luchtkwaliteit in een gebouw zijn op zijn zachtst gezegd vervelend en kunnen zelfs dodelijk zijn.

Infograpic Luchtkwaliteit

Pak het luchtbederf aan en creëer een gezond binnenklimaat

Dit is niet alleen heel belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor het gebouw waar jij je in bevindt en alles wat erin staat. En dat wordt vaak onderschat. Daarom leren we jou in 1 dag hoe je een gezond binnenklimaat realiseert en de juiste balans krijgt tussen temperatuur, conditie en luchtkwaliteit. Zo voorkom je ook schimmels en bacteriën.

Meer informatie over de opleiding

Nummer 1 in onderdelen

Voor een goedwerkend ventilatiesysteem en een gezonde schone lucht in huis is onderhoud noodzakelijk. Filters moeten geregeld worden vervangen en de ventilator en de ventilatiekanalen worden gereinigd. Voor de nodige materialen, zoals filters, reinigingsmiddelen en onderdelen hebben wij een ruime voorraad voor je klaarliggen. En met de handige onderdelenzoeker heb je ze zo gevonden.

Alles voor service & onderhoud

We melden het vast!

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht op elke woonlaag. Wist je dat je bij brand slechts 3 minuten hebt om te vluchten? Brandveiligheid is dus niet iets om uit te stellen én het draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Hoe eerder je begint met rookmelders ophangen, hoe beter.

Wij helpen je graag verder!

NIEUWS

Blijf op de hoogte!

Volg de beste Wasco Deals en belangrijke kennis, ervaring en slimme tips & tricks voor jou!

Meld je aan voor onze nieuwsbrieven

Koppeling

Wil je nog meer weten over Gezond Binnenklimaat? Lees dan de Koppeling. Het magazine voor iedereen met interesse voor installatietechniek.

Lees de Koppeling