Meten aan een cv-installatie in de praktijk - Wasco

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Meten aan een cv-installatie in de praktijk

Een goed afgestelde cv-ketel is veiliger en verbruikt minder energie. Het is daarom heel belangrijk om tijdens het onderhoud te controleren of de ketel brandt zoals deze volgens de fabrieksspecificatie moet branden. Tijdens de opleiding Meten aan een cv-installatie in de praktijk leer je hoe je de meters moet gebruiken die nodig zijn voor het uitvoeren van efficiënt onderhoud aan een cv-ketel en het oplossen van een storing. Heb je een eigen meter? Neem die dan mee, we begeleiden je met het gebruik van deze meter. 

Tijdens deze opleiding komt een aantal onderwerpen aan de orde:

  • Meten met een rookgasanalysemeter.
  • Interpretatie van de gemeten waarden van de rookgasanalysemeter.
  • Basiskennis elektra. 
  • Gebruik van een universeelmeter. 
  • Gebruik van een ampèretang.
  • Gebruik gasdetectie apparatuur.
  • Gebruik en uitleg over drukverschilmeters.
  • Eisen montage rookgasafvoersystemen.

Tijdens de opleiding is het mogelijk in het Wasco Energie Centrum in Twello alle metingen in de praktijk uit te voeren onder begeleiding van ervaren trainers. In het Wasco Energie Centrum hangen werkende ketels.  

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor de onderhouds- en servicemonteur van een installatiebedrijf, die zich wil verdiepen in het gebruik van diverse meetapparatuur.

Vooropleiding

Het is een pre als je ervaring hebt met onderhoud of servicewerk aan cv-ketels en als je zelf in het bezit bent van de benodigde meters. Dit is geen verplichting.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt een dag en wordt gegeven in het Wasco Energie Centrum in Twello. Na deze dag kun je zelfstandig een rookgasanalyse uitvoeren en de gemeten waarden interpreteren. Ook weet je hoe je veilig een universeelmeter en een ampèretang kunt gebruiken. Van het WasCollege ontvang je het speciale Wasco-certificaat Meten aan een cv-installatie in de praktijk.

Planning en kosten

Houd deze pagina in de gaten voor mogelijk nieuwe data voor deze opleiding. Deze opleiding vindt plaats bij het Wasco Energie Centrum in Twello. 

De kosten voor deze opleiding bedragen € 175,- (exclusief btw). Voor dit bedrag volg je een dag lang de opleiding, krijg je het lesmateriaal, wordt een lunch verzorgd en ontvang je het certificaat. 

Voor deze opleiding kun je mogelijk gebruik maken van de Wij Techniek-subsidie (voorheen OTIB). Meer informatie hierover vind je op de Wij Techniek-website.

Inschrijven

In verband met de nieuwe maatregelen omtrent Covid-19 heeft WasCollege besloten de opleidingen tijdelijk on hold te zetten. Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief en wij laten je weten wanneer de nieuwe data bekend zijn.

Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief

WasCollege - Gezondheidsvragen