Inregelen van cv-installaties - Wasco

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Inregelen van cv-installaties

Het goed inregelen van een cv-installatie is belangrijk voor je klant. Goed inregelen zorgt niet alleen voor meer comfort in de woning, maar brengt ook de energiekosten omlaag. Toch zijn installaties vaak niet goed of zelfs slecht ingeregeld. Jij kunt daar verandering in brengen, want bij het WasCollege leer je hoe je een cv-installatie optimaal kunt inregelen. Het is niet moeilijk! Inregelen vraagt vooral aandacht en een stukje rekenwerk. Heb je dat onder de knie, dan kun je een comfortabele en zuinige installatie bieden aan je klant. 

Tijdens deze opleiding komt een aantal onderwerpen aan de orde:

  • Het omzetten van het afgiftevermogen naar de benodigde doorstroming.
  • Het gebruiken van diverse tools.
  • Het selecteren van ventielen.
  • Het instellen van ventielen voor radiatoren en vloerverwarming.
  • Het gebruik van appendages.

Voor wie?

Ben je bezig met het optimaliseren van cv-installaties, gebruik je daarvoor instelventielen en regel je ventielen in? Dan is deze opleiding geknipt voor jou. Dit hoeft niet alleen voor radiatoren te zijn, want ook vloerverwarming komt aan de orde tijdens deze opleiding.

Vooropleiding

Het is een pre als je al bekend bent met het berekenen van vermogens. Daarnaast is het ook handig als je weet hoe de hydraulische werking van een cv-installatie in elkaar zit.

Duur van de opleiding

De opleiding Inregelen van cv-installaties duurt een dag. Na deze dag kun je zelf een installatie balanceren. De dag wordt afgesloten met een test, zodat je zelf kunt uitvinden wat je geleerd hebt tijdens de opleiding. Van het WasCollege ontvang je het speciale Wasco Certificaat Inregelen cv-installaties.

Planning en kosten

Houd deze pagina in de gaten voor mogelijk nieuwe data voor deze opleiding. Deze opleiding vindt plaats bij het Wasco Energie Centrum in Twello. 

De kosten bedragen € 175,- (exclusief btw). Voor dit bedrag volg je een dag lang de opleiding, krijg je het lesmateriaal, wordt een lunch verzorgd en ontvang je het certificaat. 

Voor deze opleiding kun je mogelijk gebruik maken van de Wij Techniek-subsidie (voorheen OTIB). Meer informatie hierover vind je op de Wij Techniek-website.

Inschrijven

In verband met de nieuwe maatregelen omtrent Covid-19 heeft WasCollege besloten de opleidingen tijdelijk on hold te zetten. Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief en wij laten je weten wanneer de nieuwe data bekend zijn.

Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief

WasCollege - Gezondheidsvragen