Duurzame logistiek - Wasco

Duurzame logistiek

Vanuit de maatschappij wordt inmiddels telkens meer waarde gehecht aan investeren in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bij Wasco zijn wij al lange tijd bewust van onze ecologische plicht. Dit doen wij onder andere door het inzetten van duurzame logistiek.

 • Onze vrachtwagens maken dagelijks gebruik van een dynamische routeplanning waardoor zij slimmere routes rijden. Dit, samen met het gebruik van een vijftal depots door heel Nederland, zorgt ervoor dat zij een stuk minder kilometers maken.
 • Ons hele wagenpark voldoet minimaal aan de Euro 5-norm en is daarnaast Lean & Green-gecertificeerd en SQAS-gecertificeerd. Dit komt onder andere doordat een deel van ons wagenpark op biogas (LNG) rijdt. Inmiddels rijdt er één wagen volledig elektrisch in de omgeving Apeldoorn.
 • Ook op onze vestigingen staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Alle recyclebare afvalstromen worden bij aanlevering van nieuwe producten mee retour gestuurd naar het centrale DC. Daar worden deze afvalstromen verwerkt en/of hergebruikt.
 • Bij onze kantoren hebben we oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen. Er kunnen meerdere auto’s tegelijk geladen worden en klanten kunnen hier gebruik van maken. Wasco beschikt zelf ook over elektrisch/hybride auto’s waarin het personeel rondrijdt.
 • Projecten en oplossingen
  In onze branche draait veel om tijd, efficiëntie en inmiddels ook om duurzaamheid. De materialen op het juiste moment op de juiste plaats geleverd krijgen. Daarom hebben wij veel onderzoek gedaan en geïnvesteerd in slimme logistieke diensten die tijdwinst en gemak opleveren voor de klant. Wasco biedt een tal van logistieke diensten aan die het dagelijkse werk efficiënter en makkelijker maken en die duurzaamheid in acht nemen.
 • Bouwlogistiek
  Bestelde goederen op het juiste moment af laten leveren in de juiste ruimte op locatie. Dat leidt voor de klant tot een verhoging van de efficiency in het bouwproces en daarmee tot een hoger rendement. Onder bouwlogistiek valt niet alleen de levering, want in overleg is het ook mogelijk om de emballage en het verpakkingsmateriaal mee terug te laten nemen, zodat de bouwplaats schoon, veilig en overzichtelijk blijft. De verpakkingsmaterialen worden in Wasco’s centrale DC verwerkt of hergebruikt.
 • Wisselbox
  De Wasco Wisselbox is een box met installatiemateriaal die ingezet kan worden voor verschillende projecten. Door het verbruik van materialen in een afgebakend leversysteem te plaatsen, heeft de klant altijd zicht op het werkelijke verbruik en maken ze geen onnodige kosten en verspillen ze geen onnodig materiaal. De monteur heeft geen retourmateriaal! De voordelen van de wisselbox zijn dat deze herbruikbaar is, dat er geen sprake is van onnodig verpakkingsmateriaal en dat ze te stapelen zijn, wat ze optimaal vervoerbaar maakt.
 • Ontzorgbox
  De Wasco Ontzorgbox geeft de zekerheid dat van één specifiek project het juiste aantal materialen tot de beschikking staat om een installatie op efficiënte wijze af te ronden. Zo bespaart de klant op magazijn- of opslagcapaciteit, wat ten goede komt aan de overheadkosten.
  De Wasco Ontzorgbox stelt de klant in staat om alle materialen voor bijvoorbeeld een ketelinstallatie in één doos voor handen te hebben. Wasco levert al deze materialen in één handzame doos.
  De voordelen van de ontzorgbox zijn dat deze herbruikbaar is, dat er geen gebruik wordt gemaakt van onnodig verpakkingsmateriaal en dat ze te stapelen zijn, wat ze optimaal vervoerbaar maakt.
 • Vloerverwarmingscalculator
  Wasco biedt via de website een vloerverwarmingscalculator. Door middel van deze calculator kan de klant exact uitrekenen wat voor hem of haar de beste oplossing is op het gebied van vloerverwarming. Wanneer het volledige stappenplan is ingevuld, wordt exact uitgerekend hoeveel materialen de klant nodig heeft en welke materialen de klant nodig heeft voor het verbruik van zijn of haar vloerverwarming. Hiermee zorgt Wasco dat de klant bespaart op zowel geld als energie, doordat exact de juiste producten worden geleverd.