Luchtig Wonen - Wasco

Een frisse blik op een gezond binnenklimaat

Laat de lucht stromen en verbeter de luchtkwaliteit

Assortiment ventilatie

Realiseer een gezond binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat is niet alleen heel belangrijk voor de gezondheid. Ook voor het gebouw en de hele inboedel. Dit wordt vaak onderschat. Daarom delen onze experts hun kennis over een gezond binnenklimaat aan de hand van 3 onderwerpen:

Luchtkwaliteit | Monitoren en bewaken.
Meer informatie >

Luchtstromen | Verschillende mogelijkheden.
Meer informatie >

Luchtig advies | Tips en trucs.
Meer informatie >

Ventilatiegroothandel

Als ventilatiegroothandel met een ruime voorraad ventilatie-assortiment zijn wij er altijd voor jou! Wij leveren niet alleen ventilatiesystemen, toebehoren en onderdelen, maar helpen jou ook met advies, technische ondersteuning en een grote diversiteit aan diensten en opleidingen!
Maak de dag luchtig, want jij hebt het allemaal onder controle.

Maak het jezelf gemakkelijker

Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan? Via deze pagina houden wij je op de hoogte van interessante actualiteiten, blogs, weetjes, tips & trucs, aangevuld met de frisse blik van experts en installateurs met het oog op een gezond binnenklimaat. Informatie automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit

Soms vergeten we het, maar de luchtkwaliteit en het binnenklimaat zijn ongelooflijk belangrijk. De gevolgen van slechte luchtkwaliteit in een gebouw zijn op zijn zachtst gezegd vervelend en kunnen zelfs dodelijk zijn. Wij voorzien jou van advies hoe je deze kunt monitoren en bewaken.

Infographic:
Dat ruikt fris

Koken, stoken, douchen, schoonmaken maar ook de spullen in huis beïnvloeden de binnenlucht negatief. De lucht wordt vervuild met teveel CO2, vocht en schimmels, fijnstof, vluchtige organische stoffen en koolstofmonoxide. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat de binnenlucht minder fris ruikt. In deze infographic zie je waar deze nare luchtjes ontstaan en hoe je het met een snelle en makkelijke oplossing weer fris laat ruiken.

Infographic nare luchtjes

Een betere luchtkwaliteit: meten is weten

We brengen op een dag gemiddeld 20 uur van onze tijd binnen door. Op het werk, op school en natuurlijk thuis. De lucht binnen is helaas vaak ongezond, ook de luchtkwaliteit in woningen. Veel van jouw klanten hebben helemaal geen idee hoe groot de impact hiervan kan zijn op hun gezondheid. Als installateur kun je dit duidelijk maken en helpen. Door te meten en met oplossingen te komen.

Meten en oplossingen

Luchtvochtigheid
Wist je dat...

Een huishouden van 4 personen gemiddeld 5 tot 20 liter per dag produceert!

De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40% en de 60%. Dit meet je met een luchtvochtigheidsmeter.

 

Schone lucht is iets anders dan verse lucht

De frisse blik van Roy Noorderijk (technisch adviseur airconditioning) over airco en luchtkwaliteit.

De populariteit van airco’s groeit in Nederland. Dat betekent drukke tijden voor Roy Noorderijk, sinds 1 juli technisch adviseur airconditioning bij Wasco. Hij legt bevlogen uit wanneer de verschillende functies van een airco van pas kunnen komen en helpt gelijk een hardnekkige mythe de wereld uit.

De frisse blik van Roy

Onderhoud noodzakelijk voor gezonde schone lucht

Voor een goedwerkend ventilatiesysteem en een gezonde schone lucht in huis is onderhoud noodzakelijk. Filters moeten geregeld worden vervangen en de ventilator en de ventilatiekanalen worden gereinigd.

Nummer 1 in onderdelen
Voor de nodige materialen, zoals filters, reinigingsmiddelen en onderdelen hebben wij een ruime voorraad voor je klaarliggen. En met de handige onderdelenzoeker heb je ze zo gevonden.

Service en onderhoud

 Luchtig Wonen: bekijk alle mogelijkheden

Luchtstromen

Luchtstromen

Ventileer regelmatig. Zo blijft het binnenklimaat optimaal. Er zijn verschillende mogelijkheden voor voldoende doorstroming van lucht.

Het belang van de toe- en afvoer van een ventilatiesysteem

Kijk bij het ontwerp van een ventilatiesysteem ook naar de verbinding met de buitenlucht. Deze verbinding is erg belangrijk en moet al tijdens de ontwerpfase niet vergeten worden! Hoe de toe- en afvoer van lucht is ontworpen is van groot belang.

Lees meer

Verduurzamen met ...

Balansventilatie speelt een sleutelrol in het creëren van een duurzame en gezonde woning. Het aanleggen ervan kan wel een flinke klus zijn. Zeker wanneer de toevoerlucht van het ventilatiesysteem vanuit een zolderopstelling naar de benedenverdieping wordt gebracht. Overflow Technology is een oplossing voor centrale balansventilatie in bestaande woningen die minder tijd en materialen kost.

Rutger Naber (Zehnder) vertelt ...

Warme luchtstromen

Niet alleen de frisse verse lucht wordt als prettig ervaren. Ook warme lucht die efficiënt stroomt, is erg prettig. Met deze slimme combinatie producten, bespaart jouw klant tot wel 35% op gasverbruik.

  • Besparing van energie
  • Verhoging van comfort
  • Makkelijk te installeren
  • Inzetbaar in elke woning
  • Relatief lage investering
Bespaar tot wel 35% op gasverbruik

De frisse blik van Rob en Ingmar

De frisse blik van Rob van Houten en Ingmar Tennekes (technisch adviseurs en opleiders WasCollege) over het nadenken over de luchtstromen.

Als de aan- en afvoerkanalen verkeerd geplaatst zijn kan dit voor een onprettig binnenklimaat zorgen. Ventileren met een wtw-systeem (balansventilatie) is een goede oplossing om een hoge luchtkwaliteit te garanderen en een laag energieverbruik.

De frisse blik van Rob en Ingmar

 Luchtig Wonen: bekijk alle mogelijkheden

Luchtig advies

Luchtig advies

Wij voorzien jou van tips en trucs om een gezond binnenklimaat te creëren en je werkdag luchtig te houden.

How'to's

Refurbished ventilatoren

Een ventilator die stuk is, wordt vaak vervangen voor een nieuwe. Bij refurbishen wordt een gebruikt product volledig opgeknapt en worden bepaalde onderdelen vervangen. Hierdoor ontstaat er een herboren product dat weer jaren meekan. Sinds kort ben je ook bij Wasco aan het juiste adres voor refurbished ventilatoren. Bart Pieters vertelt je er alles over.

Refurbished ventilatoren

Met lucht meer water

Producten

Interessante artikelen

Met de wind door je haren

Milieuzones en zero-emissiezones zijn in opkomst. De lucht in de binnensteden moet gezond blijven. Hoe ga je dat dan doen, straks mag je vaak al niet meer met je bus in de binnenstad komen. Maar je wilt wel snel bij je klant zijn.  Voor de Haagse Peter Damsteeg allemaal geen probleem. Hij sjeest op zijn bakfiets met de wind door de haren, heel Den Haag en omstreken door, op weg naar zijn volgende klant.

Lees hoe Peter snel en duurzaam op weg gaat

 Luchtig Wonen: bekijk alle mogelijkheden

Hou je werkdag lekker luchtig

Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan. Start de dag met een glimlach, want jij hebt het allemaal onder controle. Maak het jezelf gemakkelijk door jouw werkdag kritisch onder de loep te nemen en te ontdekken waar jij kostbare tijd kan besparen. Door je werkdag lekker luchtig te houden, hou jij aan het einde van jouw projecten en opdrachten nog een stukje dag over. Denk aan:

  • Snelle levering: Een snelle, efficiënte levering stelt jou in staat om je klanten beter te kunnen helpen. Hiervoor hebben wij een aantal superhandige diensten voor je.
  • Nooit misgrijpen: Hoe gemakkelijk wordt jouw werk als je voorraad altijd op orde is zonder dat het jou tijd en moeite kost? Klinkt onmogelijk? Niks is minder waar!
  • Prefab: Zo verhoog je niet alleen de doorlooptijd, maar je verlaagt ook je faalkosten. Bijvoorbeeld: voorgemonteerde ventilatieslangen. En combineer je het met bouwlogistiek? Dan zetten we het ook nog eens in de juiste ruimte voor je klaar.
  • Gereedschap huren bij Wasco! Bijvoorbeeld de Testo 417 set 1 luchtstroommeter voor het inregelen van ventilatieroosters en wtw-units.

Geef jezelf meer lucht om projecten op tijd af te ronden.

Bekijk jouw mogelijkheden

Advies

Wil je graag hulp bij je systeemkeuze of het ontwerpen van je installatie? Wij zijn een groothandel in ventilatie die ook adviseert.

Advies nodig over ventilatie?

Breed assortiment

Wij bieden je de ventilatiesystemen zelf, maar ook de toebehoren, onderdelen, filters en meetapparatuur. Veel is direct uit voorraad leverbaar.

Assortiment ventilatie

Kennisevenementen

Tijdens onze baliedagen en kennisevenementen spijker jij jouw kennis bij over alles op het gebied van ventilatiesystemen en de toekomstige ontwikkelingen.

Kennisevenementen ventilatie

Opleidingen

In deze snel veranderende branche is het belangrijk om bij te blijven. Wasco helpt je ontwikkelen.

Opleidingen