CO-certificering (theorie) - Wasco

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Vakmanschap CO-certificering (theorie)

Nu de ‘gasketelwet’ is aangenomen ben je verplicht om gecertificeerd te zijn voordat je aan een cv-ketel mag sleutelen. WasCollege stoomt jou klaar voor het theorie-examen dat je moet halen voordat je mag beginnen aan de opleiding Vakmanschap CO-certificering (praktijk). De praktijkopleiding kun jij je certificaat halen om met cv-ketels aan de slag te mogen. Je moet vanaf 1 juli 2020 officieel gecertificeerd zijn. 

Tijdens deze opleiding volg je een theoriedag, om zo goed voorbereid te zijn op het theorie-examen van OTIB. Voordat je begint aan de opleiding kun je al een test doen online om te kijken hoe het met jouw kennis gesteld is. Het theorie-examen moet je halen om een toegangscode te krijgen voor het praktijkexamen. Voordat je dit tweede examen gaat afleggen volg je bij WasCollege praktijklessen, zodat je goed voorbereid bent op het examen. WasCollege neemt het examen af en als je geslaagd bent word je ingeschreven bij Qbis. Daar is voor iedereen te zien dat je gecertificeerd bent. 

Ben je op zoek naar de praktijkopleiding? Ga daarvoor naar de opleiding Vakmanschap CO-certificering (praktijk). Let op: het gaat hier om opleiding voor een persoonlijke certificering. Het bedrijfscertificaat valt hier niet onder. 

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die werkzaamheden verricht aan gasverbruikstoestellen. Hieronder vallen zowel montage als service- en reparatiewerkzaamheden.

Vooropleiding

Voor de praktijk is het nodig om het theorie-examen te halen. Zonder dat je geslaagd bent voor de theorie kun je niet aan het praktijkdeel beginnen. Het is voor deze opleiding nodig om gedegen kennis te hebben over gastechnische installaties, zowel op praktisch gebied als op het gebied van regelgeving.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt één dag. Het examen leg je af bij OTIB en hiervoor moet je jezelf inschrijven.

Planning en kosten

Wij verwachten binnenkort data te communiceren waarop aan deze opleiding deelgenomen kan worden.

De kosten voor deze opleiding zijn € 125,- (exclusief btw). Voor dit bedrag krijg je het lesmateriaal, ontvang je het certificaat en krijg je een lunch.