CO-certificering (theorie en praktijk) - Wasco

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Vakmanschap CO-certificering (theorie en praktijk)

Nu de ‘gasketelwet’ is aangenomen is het voor iedereen die werkzaamheden aan een cv-ketel wil uitvoeren verplicht om CO-gecertificeerd te zijn vanaf 1 juli 2020. Met WasCollege ben jij klaar voor deze verandering, want wij bieden je de mogelijkheid om CO-gecertificeerd te raken.

Wij bieden de opleiding Vakmanschap CO-certificering (theorie en praktijk) en het examen op twee van de zes niveaus:

 

  • Monteur werktuigkundige installaties en service en onderhoud (Niveau 2)
  • Eerste monteur werktuigkundige installaties en service en onderhoud (Niveau 3/4)

•    Voor meer informatie over de andere vier niveaus kun je terecht op www.vakmanschapco.nl. Op de eerste dag van deze opleiding bereiden we je voor op het theorie-examen. Het theorie-examen wordt afgenomen door OTIB/Vakmanschap CO (via www.vakmanschapco.nl). Na het halen van het theorie-examen krijg je een praktijkexamencode. Je moet dus eerst het theorie-examen halen voordat je kunt beginnen met het praktijkgedeelte.

Op de tweede dag van deze opleiding bereiden we je voor op het praktijkexamen en op de derde dag zal het praktijkexamen worden afgenomen.  

Als je geslaagd bent, word je ingeschreven bij het kwaliteitsregister www.qbis.nl. Daar is voor iedereen te zien dat je persoonlijk gecertificeerd bent.
Wil je alleen het praktijkdeel van deze opleiding volgen? Dat kan ook, want wij bieden ook de opleiding Vakmanschap CO-certificering (praktijk)

Let op: het gaat hier om opleiding voor een persoonlijke certificering. Het bedrijfscertificaat valt hier niet onder.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor de monteurs werktuigkundige installaties en service en onderhoud (niveau 2) en de eerste monteurs werktuigkundige installaties voor service, onderhoud en montage (niveau 3 en 4).

Vooropleiding

Het is voor deze opleiding nodig om gedegen kennis te hebben over gastechnische installaties, zowel op praktisch gebied als op het gebied van regelgeving. Voor het praktijkdeel is het nodig om het theorie-examen succesvol afgerond te hebben en om te beschikken over een praktijkexamencode. Zonder dat je geslaagd bent voor de theorie kun je dus niet aan het praktijkdeel beginnen.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt drie dagen, inclusief praktijkexamen. Je ontvangt, na het halen van je examen, het Wasco Certificaat Vakbekwaamheid Werkzaamheden aan Gasverbrandingsinstallaties. Het theorie-examen wordt afgenomen door OTIB/Vakmanschap CO. Je moet zelf zorgen voor de inschrijving voor dit examen via www.vakmanschapco.nl.

Planning en kosten

Planning Monteur werktuigkundige installaties en service en onderhoud (N2)
Theoriedag             24 februari – vol!
Praktijkdag            10 maart – vol!
Examendag            17 maart – vol!

Planning Eerste monteur werktuigkundige installaties en service en onderhoud (N3/4)
Theoriedag            15 januari – vol!
Praktijkdag            23 januari – vol!
Examendag            27 januari – vol!

Theoriedag             31 maart – vol!
Praktijkdag             7 april – vol!
Examendag            16 april – vol!

De kosten voor de theoriedag* zijn € 125,- (exclusief btw) en de kosten voor de praktijkdag en het praktijkexamen bedragen € 495,-  (exclusief btw).  De totale kosten zijn € 620,- (exclusief btw). Voor dit bedrag krijg je het lesmateriaal, wordt het praktijkexamen afgenomen, ontvang je het certificaat en krijg je een lunch.

*De kosten voor het theorie-examen bedragen € 80,- (excl. btw). Deze kosten zijn niet inbegrepen in de kosten van deze opleiding.

Inschrijven

Aanmelden voor deze opleiding kan via onderstaand formulier.