CO-certificering (theorie en praktijk) - Wasco

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Vakmanschap CO-certificering (theorie en praktijk)

Zo kom jij in het kwaliteitsregister van Vakpaspoort Techniek

Nu de ‘gasketelwet’ is aangenomen is het voor iedereen die werkzaamheden aan een cv-ketel wil uitvoeren verplicht om CO-gecertificeerd te zijn vanaf 1 oktober 2020. Met WasCollege ben jij klaar voor deze verandering, want wij bieden je de mogelijkheid om CO-gecertificeerd te raken. Wij bieden de opleiding Vakmanschap CO-certificering (theorie en praktijk) en het examen op twee van de zes niveaus:

– Monteur werktuigkundige installaties & service en onderhoud (Niveau 2)
– 1e monteur werktuigkundige installaties & service en onderhoud (Niveau 3/4)
Meer informatie over de andere vier niveaus.

Belangrijk: Het is voor deze opleiding nodig om gedegen kennis te hebben over gastechnische installaties, zowel op praktisch gebied als op het gebied van regelgeving.

Aanmelden opleiding

Inhoud training

Deze opleiding is geschikt voor de monteurs werktuigkundige installaties & service en onderhoud (niveau 2) en de eerste monteurs werktuigkundige installaties & service en onderhoud (niveau 3/4). Let op: het gaat hier om opleiding voor een persoonlijke certificering. Het bedrijfscertificaat valt hier niet onder. Inhoud van deze opleiding:

 • Dag 1: Voorbereiding op je theorie-examen.
  Het theorie-examen wordt afgenomen door Wij Techniek/Vakmanschap CO (via www.vakmanschapco.nl). Na het halen van het theorie-examen krijg je een praktijkexamencode. Je moet dus eerst het theorie-examen halen voordat je kunt beginnen met het praktijkgedeelte (dag 2). Op de website Vakmanschap CO is een online E-learning (opfriscursus) te volgen om inzichtelijk te krijgen of je de basiskennis beheerst.
 • Dag 2: Voorbereiding op je praktijkexamen.
 • Dag 3: Praktijkexamen.

Als je geslaagd bent, word je ingeschreven bij het kwaliteitsregister van Vakpaspoort Techniek. Daar is voor iedereen te zien dat je persoonlijk gecertificeerd bent.

Praktische informatie

 • Duur: Deze opleiding duurt 3 dagen, inclusief praktijkexamen.
 • Locatie: Wasco Energie Centrum in Twello
 • Tijd: 9.00 uur – 16.30 uur
 • Kosten: Deze opleiding kost € 885,- (exclusief btw). Voor dit bedrag krijg je het lesmateriaal, wordt het praktijkexamen afgenomen, ontvang je het certificaat en krijg je een lunch. (De kosten voor het theorie-examen bedragen € 85,- (excl. btw). Deze kosten zijn niet inbegrepen in de kosten van deze opleiding.)
 • Let op: Het theorie-examen wordt afgenomen door Wij Techniek/Vakmanschap CO. Je moet zelf zorgen voor de inschrijving voor dit examen via www.vakmanschapco.nl.
 • Gereedschap: Bij de praktijkdag en het examen dien je eigen gereedschap mee te brengen, bekijk de lijst van het mee te nemen gereedschap. Voor de examinering dient het meetgereedschap te zijn voorzien van een geldige kalibratiedatum. Aan welke eisen behoren meetinstrumenten te voldoen volgens de CO-certificering?
 • Annuleren: Heb je je aangemeld voor de opleiding? Bij annulering tot uiterlijk één maand voor de startdatum zijn geen kosten verschuldigd. Bij annulering na deze termijn is het totale opleidingsbedrag verschuldigd. Voor meer informatie, bekijk de algemene voorwaarden van WasCollege.

Webinar

Voldoe jij aan de Gasketelwet?

Wist jij dat de Gasketelwet niet alleen over gasketels gaat?  Bekijk het webinar terug om duidelijk te krijgen of jouw werkzaamheden nu wel of niet onder deze wet vallen en hoe jij een bedrijfscertificaat kunt behalen? Erik Hafkamp (CO Certificatie) vertelt jou alles over hoe jij, als MKB’er, kan en moet voldoen aan de gasketelwet!

Opleidingsgroepen

In verband met het beperkte aantal opleidingsplaatsen en de zeer grote vraag is het aantal deelnemers van één bedrijf gelimiteerd tot maximaal drie. Opleidingsgroepen:

 • Groep 21: 02-07 / 09-07 / 16-07
 • Groep 22: 03-07 / 10-07 / 11-07
 • Groep 23: 03-09 / 10-09 / 19-09
 • Groep 24: 04-09 / 11-09 / 18-09

Als er geen groep geselecteerd kan worden in het formulier, betekent dit dat alle groepen vol zitten. Er zullen spoedig nieuwe groepen volgen.

Blijf op de hoogte!

Zit er nu geen geschikte datum tussen of was je net te laat en zit de opleidingsdag vol? Meld je hier aan voor de WasCollege nieuwsbrief. Zodra er nieuwe opleidingsdata online worden gezet, sturen we je een mail. Zo mis je niks en kun je je altijd aanmelden voor een datum die bij jou past.