CO-certificering (theorie en praktijk) - Wasco

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Vakmanschap CO-certificering (theorie en praktijk)

Nu de ‘gasketelwet’ is aangenomen is het voor iedereen die werkzaamheden aan een cv-ketel wil uitvoeren verplicht om CO-gecertificeerd te zijn vanaf 1 oktober 2020. Met WasCollege ben jij klaar voor deze verandering, want wij bieden je de mogelijkheid om CO-gecertificeerd te raken.

Wij bieden de opleiding Vakmanschap CO-certificering (theorie en praktijk) en het examen op twee van de zes niveaus:

  • Monteur werktuigkundige installaties & service en onderhoud (Niveau 2)
  • Eerste monteur werktuigkundige installaties & service en onderhoud (Niveau 3/4)

Voor meer informatie over de andere vier niveaus kun je terecht op www.vakmanschapco.nl. Op de eerste dag van deze opleiding bereiden we je voor op het theorie-examen. Het theorie-examen wordt afgenomen door Wij Techniek/Vakmanschap CO (via www.vakmanschapco.nl). Na het halen van het theorie-examen krijg je een praktijkexamencode. Je moet dus eerst het theorie-examen halen voordat je kunt beginnen met het praktijkgedeelte.
Op de website Vakmanschap CO is een online E-learning (opfriscursus) te volgen om inzichtelijk te krijgen of je de basiskennis beheerst. 

Op de tweede dag van deze opleiding bereiden we je voor op het praktijkexamen en op de derde dag zal het praktijkexamen worden afgenomen.  

Als je geslaagd bent, word je ingeschreven bij het kwaliteitsregister www.qbis.nl. Daar is voor iedereen te zien dat je persoonlijk gecertificeerd bent.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor de monteurs werktuigkundige installaties & service en onderhoud (niveau 2) en de eerste monteurs werktuigkundige installaties & service en onderhoud (niveau 3/4). Let op: het gaat hier om opleiding voor een persoonlijke certificering. Het bedrijfscertificaat valt hier niet onder.

Vooropleiding

Het is voor deze opleiding nodig om gedegen kennis te hebben over gastechnische installaties, zowel op praktisch gebied als op het gebied van regelgeving. Voor het praktijkdeel is het nodig om het theorie-examen succesvol afgerond te hebben en om te beschikken over een praktijkexamencode. Zonder dat je geslaagd bent voor de theorie kun je dus niet aan het praktijkdeel beginnen.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt drie dagen, inclusief praktijkexamen. Je ontvangt, na het halen van je examen, het Wasco Certificaat Vakbekwaamheid Werkzaamheden aan Gasverbrandingsinstallaties. Het theorie-examen wordt afgenomen door Wij Techniek/Vakmanschap CO. Je moet zelf zorgen voor de inschrijving voor dit examen via www.vakmanschapco.nl.

Planning en kosten

Planning
We werken voor deze opleidingen met een wachtlijst. Hierbij worden reeds ingeschreven deelnemers als eerste ingedeeld. In verband met het beperkte aantal opleidingsplaatsen en de zeer grote vraag is het aantal deelnemers van één bedrijf gelimiteerd tot maximaal drie.

Kosten
De kosten voor de theoriedag* zijn € 245,- (exclusief btw) en de kosten voor de praktijkdag en het praktijkexamen bedragen € 495,- (exclusief btw). De totale kosten zijn € 740,- (exclusief btw). Voor dit bedrag krijg je het lesmateriaal, wordt het praktijkexamen afgenomen, ontvang je het certificaat en krijg je een lunch.

*De kosten voor het theorie-examen bedragen € 80,- (excl. btw). Deze kosten zijn niet inbegrepen in de kosten van deze opleiding.

Let op 
Bij de praktijkdag en het examen dien je eigen gereedschap mee te brengen. Voor de examinering dient het meetgereedschap te zijn voorzien van een geldige kalibratiedatum.
Aan welke eisen behoren meetinstrumenten te voldoen volgens de CO-certificering?

Inschrijven

In verband met de nieuwe maatregelen omtrent Covid-19 heeft WasCollege besloten de opleidingen tijdelijk on hold te zetten. Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief en wij laten je weten wanneer de nieuwe data bekend zijn.

Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief

WasCollege - Gezondheidsvragen