Nxt-gen-scholieren - Wasco

Installatie & techniek, een belevenis voor scholieren

Wasco organiseert een groots en uniek installatiefestival op Papendal in Arnhem! Vrijdag 12 mei is het de dag voor de scholieren.

NXT GEN is een echte hands- on beleving!

Als Wasco organiseren we dit installatiefestival om het nu met later te verbinden. Naast Wasco zullen een groot aantal fabrikanten uit de branche aanwezig zijn. Zij laten op een interactieve manier hun innovaties zien en demonstreren deze daar en op dat moment. We laten jou de ontwikkelingen van nu en morgen zien en ervaren. Met NXT GEN enthousiasmeren we ook de volgende generatie voor techniek. We dagen kinderen en jongeren tijdens dit festival uit om praktisch te denken en te handelen.

Het wordt een échte combinatie van zien en doen!

Op verschillende plekken in verschillende vormen kunnen jongeren zich onderdompelen in de huidige en toekomstige generatie duurzame installaties en wordt met activiteiten getest hoe het met hun probleemoplossend vermogen is gesteld.

En een leuke bijkomstigheid! De lunchtrommel kunnen ze thuis laten, want wij zorgen voor eten en drinken.

Verbind nu met later

Installatiefestival

Meld jouw klas aan

Plattegrond festivalterrein

Wasco organiseert dit unieke installatiefestival niet alleen. Samen met 60 fabrikanten maken we er een onvergetelijk festival van. Benieuwd welke fabrikanten er allemaal zijn? Bekijk de plattegrond en zie wie er allemaal komen en waar je ze kunt vinden.

Festivalplattegrond

Voor wie?

Basisscholen - groep 6 t/m 8

Laat kinderen kennismaken met techniek

Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 zegt een vakbeurs natuurlijk niets. Maar NXT GEN is niet zomaar een vakbeurs, het is een vakbeurs in een festivaljasje. En speciaal op de vrijdag helemaal gericht op scholieren. Voor schoolkinderen is er van 10 tot 14 uur een speciaal programma. Een ideale excursie om kinderen kennis te laten maken met techniek, verduurzaming en de energietransitie.

Het installatiefestival vindt plaats op het evenemententerrein van Papendal, Arnhem. Op het terrein vind je op verschillende plekken allerlei activiteiten waarin de kinderen zich kunnen onderdompelen in de techniek van nu en later. Denk aan workshops, demonstraties en activiteiten. Het is echt een combinatie van zien, doen en ervaren.

Voortgezet Onderwijs

Kies voor techniek

Een excursie om kennis te maken met (installatie)techniek. Dat helpt bij het maken met de keuze voor je vakkenpakket of interessegebied. De vrijdag tijdens het installatiefestival NXT GEN is helemaal gericht op scholieren. Voor scholieren is er van 10 tot 14 uur een speciaal programma. Op NXT GEN maken zij kennis met techniek, verduurzaming en de energietransitie. Wat is er nu mogelijk en wat gaat er allemaal aankomen.  Op het terrein vind je op verschillende plekken allerlei activiteiten waarin scholieren kennismaken met de techniek van nu en later. Denk aan een workshops, demonstraties en activiteiten. Het is echt een combinatie van zien, doen en ervaren.

MBO

Alvast een voorproefje

Ze hebben al gekozen voor techniek, maar hier laat je jouw studenten kennismaken met de praktijk. NXT GEN is voor studenten en scholieren van de technische opleidingen ideaal om alvast kennis te maken met het werk van straks. De vrijdag tijdens het installatiefestival NXT GEN is helemaal gericht op hen. Van 10 tot 14 uur is het programma speciaal voor de jongeren. Wasco en veel fabrikanten in de branche zijn aanwezig om te laten zien wat de innovaties zijn en demonstreren hoe het werkt. Wat is er nu mogelijk en wat gaat er allemaal aankomen. Op het terrein vind je op verschillende plekken allerlei activiteiten waarin scholieren kennismaken met de techniek van nu en later. Denk aan een workshops, demonstraties en activiteiten. Het is echt een combinatie van zien, doen en ervaren.

Activiteiten

Binnenkort volgen er meer activiteiten ...

In de aanloop naar het festival houden wij je op de hoogte over alles wat er te doen zal zijn. We geven hieronder alvast een voorproefje van activiteiten.

Educatief

o.a.

 • Waterstof vs. Electrische auto
  Ga in tweetallen aan de slag en bouw een duurzame mini-raceauto op zonne-energie of op waterstof. Daarna laten we ze racen om te zien welke krachtbron de meeste power geeft.
 • Wek zelf energie op met een waterstoffiets
 • Waterlabhoe maak je waterstof?
 • Superkrachtbronnen: Een interactieve ontdekking van alternatieve energie. Met een parabolische spiegel en de warmte van de zon, een energiegenerator aandrijven.
 • Coole Tech Box,  uitdagende spellen en materialen om allerlei aspecten van techniek te ervaren en onderzoeken.

Leren & doen

o.a.

 • LEGO-workshop
  Met Robo Bricks maak je op een spelende manier kennis met mechanische en softwareontwikkeling.
 • Snelle chemie
  Ontdek de factoren die de snelheid van een reactie kunnen veranderen. Ontdek op verschillende manieren waarop verschillende chemische processen versneld kunnen worden door het gebruik van katalysators, warmte en het verdelen van de stof over een groter oppervlakte.
 • Makey Makey
  Ontwerplessen met de Makey Makey uitvinderskit. Makey Makey is gemaakt om te laten experimenteren, out of the box te denken en met weinig middelen tot iets supercools te komen. Bijv. stroom maken met fruit of stuurtjes maken om mee te Mario-karten.
 • Monteren hoe monteer je een kraan of douchesysteem, en kun jij ook een wc met inbouwreservoir monteren?
 • Persen, persen, persen Verbind leidingen aan elkaar met speciale verbindingen.

 

Vermaak

o.a.

 • Boulderbox
  Een kruising tussen Twister en een klimwand. Iemand uit het publiek drukt op de knop om de volgende move te bepalen. Wat wordt het? Linkervoet op blauw, rechterhand op rood? Spelen kan met 1, 2, 3 of zelfs 4 mensen tegelijk.
 • Escaperoom,  verhelp een storing en ga verder

…En wat nog meer?

Wie zijn er allemaal?

Naast de activiteiten door Wasco georganiseerd vind je van verschillende fabrikanten ook een heleboel demonstraties, workshops en activiteiten. Een aantal fabrikanten die je gaat vinden zijn: Haier, Ideal Standard, Nefit Bosch, Remeha, VSH en nog meer. Bekijk de plattegrond om te zien welke fabrikant je in welke festivaltent kunt vinden.

Festivalplattegrond

Eten & Drinken

De inwendige mens gaan wij ook goed verzorgen. Er zijn verschillende food- en bartrucks waar voor de lunch een hapje en een drankje gehaald kan worden. Kosteloos.

Waar?

NXT GEN vindt plaats op het evenemententerrein van Papendal.

Adres: Papendallaan 9, 6816 VD Arnhem

Tijd: 10.00 tot 14.00 uur

Vragen?

Weet je nog niet zeker of dit past bij jouw klas, hoe je met jouw leerlingen kunt komen, wil je meer informatie of heb je nog vragen?
Mail naar info@installatiefestival.nl