coronavirus België - Wasco

Informatie over het coronavirus en Wasco

Laatste update maandag 16 maart 09.00 uur

Via deze pagina zal Wasco alle relevante informatie met u delen over het effect van het coronavirus op onze dienstverlening. Deze pagina zal direct worden bijgewerkt als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

De afgelopen dagen heeft Wasco diverse maatregelen getroffen om enerzijds onze dienstverlening te kunnen garanderen en anderzijds de gezondheid van onze medewerkers en klanten niet in gevaar te brengen. Binnen Wasco zijn duidelijke afspraken gemaakt rondom hygiëne, hierbij volgen wij strikt de regels van het RIVM.

Sinds 12 maart zijn aanvullende maatregelen getroffen. Medewerkers van Wasco werken waar mogelijk thuis en op kritische afdelingen (waaronder in de distributiecentra) zijn de werktijden aangepast waardoor er minder grote groepen tegelijkertijd aanwezig zijn om op die manier het risico te verlagen.

Sinds 16 maart hebben wij wederom extra maatregelen getroffen. Er zijn additionele hygiënemaatregelen getroffen. Ook hebben wij extra maatregelen getroffen in onze bezorging en zullen wij “contactloos” afleveren.

Status van onze dienstverlening

Bereikbaarheid binnendiensten:

Onze binnendiensten zijn op dit moment gewoon bereikbaar. Wel kan het zo zijn dat de wachttijden wanneer u belt iets langer zijn dan u van ons gewend bent. Dit komt door de spreiding van werk(tijden) en thuiswerken. Per mail en de chat op onze website zijn wij daarentegen prima bereikbaar. Door deze omstandigheden heeft digitale communicatie op dit moment dan ook onze voorkeur, als u de mogelijkheid hebt om hier gebruik van te maken. 

Bestellen:

Onze leveringen ondervinden op dit moment geen hinder. U kunt gewoon bestellen zoals gebruikelijk! 

Bezorgen:

Doordat veel DPD parcelshops gesloten zijn, vragen wij u vriendelijk tijdelijk geen bestellingen voor parcelshops in te voeren. Deze zullen namelijk veelal niet afgeleverd kunnen worden.
De leveringen bij u aan het bedrijf kunnen gewoon plaats vinden. Wij verzoeken u om rekening te houden met de bezorger. Geen contact en 1,5 meter afstand houden alstublieft.
De regels rondom het Corona virus van DPD zelf vindt u hier.

Voorraden:

Er zijn op dit moment geen leveringsproblemen en/of problemen met voorraden. Mocht er in de nabije toekomst iets veranderen laten wij dat op deze pagina weten.

Bezoeken van onze buitendienstmedewerkers:

Op dit moment bezoeken onze buitendienstmedewerkers geen klanten. Dit doen wij om de gezondheid van onze klanten en onze buitendienstmedewerkers te beschermen. Onze buitendienstmedewerkers zijn wel gewoon bereikbaar per telefoon en per email.  

Voorraadscans van servicebussen (RFID):

Op dit moment worden geen voorraadtellingen gedaan van servicebussen door ons RFID-team. Dit doen wij om de gezondheid van onze klanten en onze medewerkers te beschermen. Wasco neemt contact op met klanten om op een later tijdstip de scans alsnog uit te voeren.