Meetapparatuur - Wasco

Meetapparatuur bij Wasco: Meten is weten

Meetapparatuur is natuurlijk essentieel bij het uitvoeren van service- en onderhoudswerkzaamheden aan een HVAC, airco en koelinstallaties.

Meetapparatuur nodig? Bij Wasco kun je kiezen uit een breed en compleet assortiment hoogwaardig meetapparatuur. Het mooie is dat wij de meetapparatuur ook standaard op voorraad hebben liggen, dus je kunt altijd bij ons terecht.

Wij helpen je bij het kiezen van de juiste meetapparatuur. Wat heb je precies nodig, wat moet je zelf aanschaffen en aan welke eisen moet de apparatuur voldoen? Op deze pagina geven we je meer informatie en in onze brochure vind je alle antwoorden.

Welke meetapparatuur heb jij nodig?

Het kan soms een lastige opgave zijn om uit te zoeken wat de meest geschikte apparatuur is voor de werkzaamheden die je moet uitvoeren. Wasco probeert dat keuzeproces makkelijker voor je te maken. Daarom hebben wij een digitale brochure ontwikkeld, waarmee jij de juiste apparatuur kan vinden. We geven hierin aan voor welk vakgebied de apparatuur het meest geschikt is.

Het vergelijken van de verschillende toestellen hebben we ook zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. De specificaties van de diverse toestellen staan daarom naast elkaar.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Onze specialisten helpen je graag verder.

Deze brochure bevat ons kernassortiment meetapparatuur, het complete assortiment vind je hier.

Meetapparatuur brochure

Meetapparatuur services

Om er zeker van te zijn dat je meetapparatuur altijd goed functioneert is een jaarlijkse kalibratie nodig. Je moet daarvoor je apparatuur opsturen. Om dit makkelijker voor je te maken, bieden wij de Wasco kalibratie/reparatieservice en de Testo ontzorg-garantie.

Ook kan het zijn dat je tijdens een project meetapparatuur nodig hebt, die je niet in je bezit hebt. Geen nood, je kunt ze ook huren.

Voor meer informatie bel je 088 – 099 55 50, bezoek je één van onze Wasco vestigingen of mail ons. Onze deskundige medewerkers helpen je graag!

Mail ons

Kalibratie / Reparatieservice

Snel en makkelijk

1. Lever je meetapparatuur, compleet in de koffer, in bij één van onze vestigingen
2. Vul samen met de vestigingsmedewerker het aanvraagformulier in
3. Wasco zorgt ervoor dat je apparatuur bij de juiste fabrikant terechtkomt
4. De prijsopgave van de fabrikant wordt door Wasco met je besproken
5. Je krijgt van Wasco bericht als de meetapparatuur weer voor je klaarligt
6. De factuur ontvang je van Wasco


Voordelen

 • Alles op één vertrouwd adres
 • Een snelle doorlooptijd
 • Altijd vakkundig advies
 • Geen extra kosten

Verhuur meetapparatuur

Voor incidenteel gebruik kun je bij onze vestigingen ook meetapparatuur huren. Zo houd je de kosten laag, maar kom je altijd professioneel voor de dag. Onze medewerkers vertellen je graag de mogelijkheden.

Assortiment

 • Rookgasanalyser
 • Warmtebeeldcamera
 • Luchtstroommeter
 • Inregelinstrument
 • Druk/verschilmeter met afpersset

Voordelen

 • Geen aanschafkosten
 • Meetapparatuur van professionele merken
 • Vakkundig advies

Ontzorg-garantie voor Testo meetapparatuur

Met de ontzorg-garantie van Testo heb je tot 7 jaar garantie!* Voor een vast, laag bedrag per jaar ben je daarmee langer verzekerd van zorgeloos meten. Met de ontzorg-garantie heb je geen onverwachte kosten meer.

Met de ontzorg-garantie heb je naast verlengde garantie nog meer extra voordelen:

 • De jaarlijkse kalibratie
 • Automatische oproep voor service
 • Vervanging van slijtende onderdelen, inclusief meetcellen
 • Een leeninstrument (alleen mogelijk via Testo)

De ontzorg-garantie voor Testo-meetapparatuur zijn beschikbaar voor de Testo 300 en de Testo 320 rookgasanalysemeters.

*Standaardgarantie bij Testo is 1, 2 of 3 jaar

7 jaar garantiepakket Brigon

Brigon biedt een 7 jaar garantiepakket. Hiermee ontvang je 7 jaar garantie op het hele toestel, zonder onderhoudscontract. Om gebruik te maken van dit garantiepakket registreer je de meetapparatuur na aankoop bij Brigon en deze registratie stuur je naar KTC. Jaarlijks word je herinnerd aan de hercertificering van je meetapparatuur.

Wordt de meter ingeleverd bij een Wasco-vestiging, dan haalt een vervoerder van Brigon het apparaat op en wordt deze naar de fabrikant gebracht.

Wat zit er in het garantiepakket:

 • 7 jaar garantie zonder onderhoudscontract
 • Jaarlijkse reiniging, controle en vervanging van verbruiksonderdelen (incl. sensoren, batterijen, etc.)
 • Software-update indien noodzakelijk
 • Jaarlijkse herinnering aan hercertificering

Opleiding: Meten aan een Cv-installatie in de praktijk

Een goed afgestelde cv-ketel is veiliger en verbruikt minder energie. Het is daarom heel belangrijk om tijdens het onderhoud te controleren of de ketel brandt zoals deze volgens de fabrieksspecificatie moet branden. Zo kan jij jouw klanten voorzien voor een goed werkende, energiezuinige en bovenal veilige cv-ketel.

Lees alles over deze opleiding

Gasketelwet

De Gasketelwet is in werking getreden. Vanaf 2023 is het ook een overtreding wanneer je ongecertificeerd werkt met gasverbrandingsinstallaties. Bij de Gasketelwet hoort bepaald meetapparatuur, daarover lees je meer op de pagina over de Gasketelwet.

Alles over de Gasketelwet