Digitale facturen - Wasco

Digitale facturen

Bij Wasco is het mogelijk om verschillende soorten facturen te ontvangen.

XML-facturen

Wasco kan facturen sturen die zijn opgebouwd in XML. Dit kan in het formaat INSBOU003. Deze kunnen ingelezen worden in een softwarepakket.

PDF-facturen

PDF-facturen zijn leesbare facturen in PDF-formaat. Deze zijn op iedere manier op te slaan voor de eigen administratie. Ze kunnen ook toegevoegd worden in een softwarepakket.

Facturen ontvangen

Wasco verstuurt de digitale facturen via e-mail. Wil je deze ontvangen? Vraag dit dan aan via het formulier onderaan deze pagina.

PDF en XML in één mail

Het is niet mogelijk om een PDF- en XML-factuur in dezelfde mail te ontvangen van Wasco. Hiervoor worden altijd 2 mails gestuurd. Hiermee voldoet Wasco aan de DICO Standaard.

UBL-formaat

Wasco biedt momenteel geen facturen aan in UBL-formaat.

Vragen over facturen

Vragen over digitale facturen kunnen worden gesteld aan de afdeling debiteuren. Zij zijn te bereiken op het e-mailadres debiteuren@wasco.nl.

E-mailadressen

Wasco verstuurt de facturen vanuit de volgende e-mailadressen:

Debiteuren@wasco.nl – PDF-facturen
Noreply@wasco.nl – XML-facturen

Andere vragen

We helpen je graag verder met meer informatie over digitale facturen. Via het contactformulier kun je contact met ons opnemen. Wij zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

GLN

In een XML-bericht wordt een GLN gebruikt om aan te geven wie de afnemer is, wie de leverancier is en wat het afleveradres is. Een GLN is aan te vragen via de Ketenstandaard of via 2ba.

Het GLN-nummer van Wasco Holding is 8714252002430. De GLN-nummers van de vestigingen zijn te vinden onder het kopje Algemene informatie bij Downloads en Formulieren.

2ba-leden kunnen gratis GLN aanvragen

Als je als deelnemer bent geregistreerd bij 2ba, kun je een GLN-aanvraag indienen bij 2ba. Onder het menu-item GLN aanvragen kun je als superuser gebruikmaken van deze service. Let wel op, de GLN zal dan formeel wel op de naam van 2ba blijven staan.

Ketenstandaard

Bij deze organisatie is ook meer informatie te vinden over het GLN.