Sustainable Development Goals - Wasco

Sustainable Development Goals – Duurzame Ontwikkelingsdoelen

De landen die aangesloten zijn bij de Verenigde Naties hebben samen een aantal ontwikkelingsdoelen, Sustainable Development Goals (SDG’s), afgesproken. Met deze 17 doelen is het de bedoeling dat de wereld een betere plek wordt in 2030. Onder andere de klimaatcrisis moet met deze doelen worden aangepakt.

Deze doelen hebben ook invloed op het werk van de installateur en op het werk van Wasco. Bij Wasco leggen we de focus op 3 SDG’s, die we eerst extra uitlichten. Welke SDG’s invloed hebben op jouw werk komen daarna aan bod.

De SDG’s waar Wasco aan meewerkt

Duurzame producten en verpakkingen (SDG 7)

Onder SDG 7 valt voor Wasco dat wij producten leveren die duurzaam zijn en dat wij producten leveren in een duurzame verpakking. Wij zijn bijvoorbeeld aangesloten bij het Brancheplan Verpakkingen, zamelen we oude circulatiepompen in om deze te hergebruiken en hebben wij een breed assortiment aan duurzame apparaten en andere producten.

Bekijk ons duurzame assortiment

CO2-reductie (SDG 11)

Onder SDG 11 valt voor Wasco dat wij meewerken aan een duurzame omgeving. Dat doen wij bijvoorbeeld door elektrische vrachtwagens in te zetten bij de levering van onze producten. Daarnaast doen wij er ook zo veel mogelijk aan om onze eigen panden te verduurzamen. Zo hebben wij op ons distributiecentrum in Apeldoorn 3900 zonnepanelen op het dak liggen en zorgen wij voor duurzame installaties bij onze vestigingen.

Werkgelegenheid & duurzame inzetbaarheid (SDG 8)

Onder SDG 8 valt voor Wasco dat wij er alles aan doen om onze (toekomstige) medewerkers van een goede werkplek te voorzien. Dit betekent dat wij ervoor zorgen dat de werkomgeving prettig is, dat wij de juiste hulp en handvatten bieden, dat er ruimte is voor ontwikkeling en dat wij onze mensen eerlijk belonen voor het werk dat zij verrichten.

Kom werken bij Wasco

De SDG’s die invloed hebben op jouw werk

SDG 6 - Schoon water en sanitair

Het doel van SDG 6 is toegang tot duurzaam beheer van water en sanitatie voor iedereen. Als sanitair-installateur heb jij daar invloed op door je klant te adviseren over bijvoorbeeld waterbesparende kranen of duurzame accessoires te leveren. Daarnaast hebben we het hier natuurlijk ook over het duurzaam verwarmen van het water dat bij jouw klant door de leidingen stroomt. Bij Wasco vind je zowel duurzaam sanitair als duurzame verwarmingsmogelijkheden.

Lees meer over waterkwaliteit

SDG 7 - Duurzame producten en verpakkingen

Als jij als installateur duurzame producten adviseert en installeert, werk je mee aan SDG 7. Wij helpen je daar graag bij. Wasco heeft een uitgebreid assortiment aan duurzame apparaten en andere producten. Zo kun jij aan de slag met een duurzame installatie voor jouw klant.

Het duurzame assortiment bij Wasco

SDG 8 - Waardig werk en economische groei

Binnen jouw bedrijf kun jij ervoor zorgen dat jouw werknemers/collega’s een goede werkplek hebben. Daarnaast is het voor SDG 8 goed om je duurzame inzetbaarheid te vergroten. Hier werkt Wasco graag aan mee, door diensten en services te bieden voor jou als installateur. Daarmee kun jij je werk efficiënter maken en je werknemers ontlasten.

Advies en ondersteuning
Technische ondersteuning
Logistieke ondersteuning
Tools en documentatie

SDG 11 - Duurzame steden en gemeenschappen

Bij SDG 11 gaat het erom dat we onder andere steden duurzaam maken. Dat kun jij natuurlijk doen door apparaten uit ons duurzame assortiment te installeren bij jouw klant, maar ook door te kijken naar de juiste wetten en subsidies. Zo werk jij altijd op de juiste manier mee aan het verduurzamen van de omgeving en zorg je ervoor dat jij en je klant niet te duur uit zijn. Daarnaast is het natuurlijk van groot belang om op de hoogte te zijn van hoe je met deze duurzame installaties om moet gaan. Dat leren wij je graag bij WasCollege.

WasCollege leert jou alles over duurzame installaties

Meer weten over SDG's?

Dit zijn natuurlijk nog lang niet alle SDG’s. Wil jij nu alles weten over de SDG’s, wat ze inhouden, waarom ze in het leven zijn geroepen en meer? SDG Nederland heeft op haar site alle informatie staan die jij nodig hebt. Hier vind je ook tools en tips over hoe jij mee kan doen, zelf of met je bedrijf.

SDG Nederland