Aanvraag advies PV-installatie formulier - Wasco

Aanvraag advies PV-installatie

Ben jij op zoek naar een passend advies voor een PV-installatie? Wij helpen je graag!
Vul hiervoor onderstaand formulier in.

Bedrijfsgegevens:Installatieadres:


Specificaties

(hoek t.o.v. het zuiden)

Uploaden documenten

Situatieschets met maten van het dak inclusief obstakels en gewenste locatie van de panelen, eventuele foto's of andere relevante bestanden kun je als bijlage met dit formulier meesturen.

Let op:
Tijdens de installatie dienen alle wettelijke- en installatievoorschriften van de fabrikant van de omvormer, panelen en het bevestigingssysteem te worden gevolgd.

Elektrotechnische installaties in Nederland moeten voldoen aan NEN1010. Deze geldt dus ook voor PV-systemen. De Nederlandse praktijkrichtlijn NPR5310-712 geeft uitleg over de eisen die gesteld worden in de NEN1010. Zo dient te worden gecontroleerd of uw aansluiting/GRID geschikt is voor de door ons aangeboden PV-installatie, is het aarden en vereffenen van PV-panelen of montage systemen niet altijd noodzakelijk, kan het nodig zijn een aardlekschakelaar te plaatsen, is het verplicht een werkschakelaar toe te passen en dient de aanwezigheid van een PV-systeem te worden aangeduid. Een correcte uitvoering is voor de verantwoording van de installateur.

https://installq.nl/zonnestroominstallaties-pv
https://www.ew-installatietechniek.nl/artikelen/open/pv-systemen-en-nen-10102015

Voor oplevering moet een inspectie plaatsvinden. In deel 6 van NEN 1010:2015 staat de algemene inspectie beschreven. NEN-EN-IEC 62446 geeft aanvullende eisen voor documentatie van het systeem, de beproeving voordat het systeem in bedrijf wordt genomen, en de eerste inspectie. Daarnaast dient het PV-systeem te worden aangemeld bij de Energie leverancier en Netbeheerder, zie hiervoor
https://www.energieleveren.nl . Dit om de Netbeheerders inzicht te geven op de energiestromen. Het registreren van een PV-systeem is wettelijk verplicht!

Omdat een PV-systeem energie gaat terug leveren is door het Europese Hof van Justitie op 20 juni 2013 bepaald dat een eigenaar van zonnepanelen gezien moet worden als ondernemer. Hierdoor is het tevens verplicht je aan te melden bij de Belastingdienst en kan er Btw over de aanschaf en installatie teruggevraagd worden. Als particulier blijf je ondernemer totdat je gaat verhuizen en dien je dit aan de Belastingdienst te melden. Als ondernemer dient er ook Btw verrekening gedaan te worden over de opgewekte energie. Als particulier kun je je aanmelden voor de KOR (Kleine Ondernemers Regeling) waarmee verdere Btw verrekening / aangiftes komen te vervallen. De nota voor de installatie van een PV-systeem en die van de Energie leverancier dient echter wel op dezelfde naam te staan als die waarop de aanmelding bij de Belastingdienst gedaan gaat worden. Alvorens tot aanschaf van een PV-installatie over te gaan dus verstandig om goed over na te denken.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/btw-terugvragen-voor-zonnepanelen-ik-ben-particulier

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/btw-en-zonnepanelen-ik-ben-ondernemer