Klimaatstromen: woningen energiezuinig verwarmen - Wasco

Klimaatstromen: duurzaam renoveren

De wijze waarop woningen worden verwarmd verandert. Er komen steeds meer (energiezuinige) oplossingen op basis van alternatieve bronnen. Verduurzamen heeft invloed op de klimaatstromen in een woning. Woningen toekomstbestendig maken kan flinke uitdagingen opleveren. Waar let je op bij de installatie van systemen? Hoe zorg je als installateur voor een hartverwarmend klimaat nieuwe stijl?

Op deze pagina nemen we je mee in duurzame oplossingen  als het het gaat om klimaatstromen. Van aandachtspunten, trends, installatietips tot en met wet en regelgeving.

 

Ik wil meer weten over:

Inventariseren

Ontwerpen

Installeren


 

Tips voor behoud van comfort bij warmtepompen

Duurzaamheid betekent voor velen vooral minder energie gebruiken, minder verwarmen en minder koelen. Hierbij speelt het leidingsysteem een cruciale rol. Marco de Jong, werkzaam bij Viega op afdeling Technical Support, deelt inzichten die helpen om het comfort dat een verwarmingsoplossing met een warmtepomp geeft ook te behouden op langere termijn.

 

 

Lezen of opslaan

De voordelen van elektrische vloer- en wandverwarming

Vloerverwarming is razend populair, mede vanwege de duurzame inzetbaarheid. Met een elektrische vloerverwarming geef je jouw klant een eenvoudige oplossing om nog een stapje verder te zetten, zeker in combinatie met zonnepanelen. Met behulp van een zelfklevende verwarmingsmat van slechts 4 mm dun, die moet worden afgewerkt met een lijm of gietmortel die geschikt is voor vloerverwarming, bied je jouw klant comfortabele stralingswarmte voor kleinere ruimtes. En door de zeer eenvoudige installatie blijven de kosten beperkt voor je klant.

Ontdek meer

Uitgelicht: renovatieprojecten vereenvoudigen

Woningcorporatie De Alliantie heeft in Almere 160 woningen voorzien van hybride warmtepompen. In samenwerking met Comfort Partners en Wasco werd vooraf een maatwerkplan gemaakt; efficiënte voorbereiding, prefab en logistiek zorgden voor een vlot verloop van het renovatieproject. In dit artikel lees je hoe de drie ketenpartners elkaar hebben versterkt in de processen.

CHECK DE LEESTIP