Over Wasco - Wasco

Welkom bij Wasco

Wasco is de meest klantgerichte groothandel in verwarming, sanitair, airconditioning, ventilatie en onderdelen. Met 50 jaar ervaring is Wasco een begrip in de installatiebranche. Wasco ontzorgt haar klanten met nuchter en vakkundig advies, verrassend innovatieve oplossingen en een snelle, foutloze levering. De gebruiksvriendelijke webshop biedt een zeer uitgebreid assortiment van ruim 500.000 producten. Wasco heeft twee grote distributiecentra en is met 34 vestigingen altijd in de buurt.

English version

In 2022 maken we er een nieuw feestjaar van

Wij wilden in 2020 en in 2021 heel graag ons 50-jarig jubileum met jullie vieren, maar door corona hebben we veel activiteiten moeten verschuiven. Wij hopen dat we er in 2022 alsnog een feestjaar van kunnen maken! Wij hebben feestelijke acties, zonnige barbecues, de Wasco Experience en nog veel meer. Binnenkort lees je op de jubileumpagina meer over de activiteiten.

Alle activiteiten

1970-2020

Wat in 1970 begon als een bedrijf dat WASmachine COmbinaties verkocht is in 50 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende groothandel in de installatiebranche. Wasco is opgericht door Geert en Betty van den Belt. Wat begon in een schuur groeide uit naar een bedrijf met meerdere vestigingen. In 2002 werd Wasco verkocht, de Van den Belts bleven wel leiding geven aan de groothandel. Begin 2019 kwam Wasco wederom in andere handen terecht. Gilde nam samen met het Wasco management de aandelen over. Als algemeen directeur heeft Herold van den Belt nu de eer om het jubileumjaar te vieren met klanten, leveranciers, collega’s en andere relaties.

Jubileumjaar

Kennis

Een andere belangrijke pijler binnen Wasco is kennis. Een mooi voorbeeld is het WasCollege. Het opleidingsinstituut van Wasco heeft verschillende landelijk erkende opleidingen voor installateurs. Bij WasCollege is het niet alleen theorie, maar krijg je ook de handvatten aangereikt voor je dagelijkse werk. Cijfers wijzen uit dat het slagingspercentage voor de deelnemers aan WasCollege 35 tot 40% hoger is dan landelijk.

WasCollege

Airconditioning

Wasco doet ook goede zaken op het gebied van airconditioning. In 2017 werd de marktleider in installatiematerialen voor airconditioning, koeling en warmtepompen overgenomen: Aircovent. Intussen groeien zij flink door en datzelfde geldt voor Haier. Het airco merk dat samen met Wasco stevig mee aan de weg timmert.

Airconditioning

Werken bij Wasco

Met bijna 50 jaar ervaring is Wasco een van de grootste technische groothandels in Nederland. Vanuit dit vakmanschap bieden wij mooie uitdagingen in uiteenlopende vakgebieden. Bekijk of er een vacature voor je is of stuur een open sollicitatie.

Vacatures

Gezondheid en veiligheid

Wasco neemt de gezondheid, het welzijn en welbevinden van haar medewerkers erg serieus. Daarom neemt "Health & Safety" een belangrijke positie in binnen onze organisatie. Dit project wordt ondersteund door het Europees Sociaal Fonds van de Europese Unie.

Health and Safety