Zo koppel je een SolarEdge omvormer! - Wasco

Zo koppel je een SolarEdge omvormer

Omvormers en optimizers zijn onmisbaar in iedere pv-installatie. De SolarEdge omvormer gebruikt power optimizers die altijd het maximale uit elke module halen. Zo haalt jouw klant het maximale uit zijn investering. Hoe je een SolarEdge omvormer koppelt, zie je in dit stappenplan.

Stap 1. Werk het systeem uit in de SolarEdge Designer

Ieder pv-paneel heeft een eigen optimizer. Die optimizers verbind je aan de omvormer. Er zijn ontzettend veel productcombinaties mogelijk. Haal het maximale uit je ontwerp van het zonne-energiesysteem. Hiervoor gebruik je de gratis online SolarEdge Designer tool. http://bit.ly/solaredge-login

Stap 2. Controleer de polariteit van de string

En meet de spanning van elke string. Deze moet ongeveer 1 V per optimizer zijn. Heb je zestien panelen, dan moet je uitkomen rond 16 V.

Stap 3. Monteer de omvormer aan de muur

Houd hierbij de juiste afstanden aan tot de andere omvormers of obstakels. Deze vind je terug in de handleiding van de omvormer. Sluit de string vervolgens aan op de omvormer en sluit daarna de AC aan. Let op dat er geen stroom op de kabel staat.

Stap 4. Verbind de omvormer met internet

Dit kun je doen via ethernet, RS485, wifi of gsm. We adviseren ethernet omdat dit de meest stabiele verbinding oplevert en de klant het minst last krijgt van storingen.

Stap 5. Open de SolarEdge SetApp

Stel het land in en de communicatiemethode die je bij stap 4 hebt gekozen. Check ook of er internetverbinding is met het SolarEdge portaal. Hoe je dat doet zie je in deze video: https://www.youtube.com/watch?v=D63NAS88L0E

Stap 6. Koppel de power optimizers

Schakel de DC-schakelaar onderaan de omvormer naar de P-stand voor minstens vijf seconden. Het koppelen duurt ongeveer drie minuten. Controleer daarna in de SetApp of alle optimizers worden gevonden. Voor een uitgebreid stappenplan bekijk je natuurlijk de handleiding.