Onze kennis voor jou - Wasco

Wasco blogs

De ontwikkelingen binnen de installatiebranche gaan in een razend tempo. Belangrijke wetswijzigingen, nieuwe technieken, onderzoeken. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Onze specialisten haken met hun kennis en ervaring aan op actuele ontwikkelingen, nieuwsberichten en delen hun kennis over het desbetreffende onderwerp graag met jou!

Schone lucht is iets anders dan verse lucht
Schone lucht is iets anders dan verse lucht De frisse blik van Roy Noorderijk (technisch adviseur airconditioning) over airco en luchtkwaliteit.

Lees Roy's frisse blik >

Is koelen met vloer-verwarming mogelijk?
Is koelen met vloer-verwarming mogelijk? Koelen met vloerverwarming is mogelijk. We spreken hier alleen niet van actieve koeling zoals bij een airco, maar van topkoeling . De ruimte met topkoeling al wel altijd een aantal graden koeler zijn dan wanneer je dit niet hebt.

Lees het blog >

Schakel snel tussen koel en warm met een airco!
Schakel snel tussen koel en warm met een airco! Koelen én verwarmen met een airco? Ja, het kan écht. Wellicht komen jouw klanten vaak bij jou voor een airco om te koelen in de zomermaanden. Maar weten zij ook al dat je met hetzelfde apparaat ook kan verwarmen?

Lees het blog >

Binnenklimaat in woning
Binnenklimaat in woning Door Corona is het belang van een gezond binnenklimaat aangetoond. “We brengen veel tijd (90%) binnenshuis door en daarom is het ventileren van de lucht die je dagelijks inademt thuis is erg belangrijk", aldus Rob van Houten, Technisch Specialist. Welke klant wil geen comfortabel binnenklimaat hebben?

Lees het blog >

Jouw klant: Kan je koelen met een wtw?
Jouw klant: Kan je koelen met een wtw? Jouw klant heeft ergens gelezen dat je kan koelen met een wtw. Dus hij komt bij jou met de vraag of dit mogelijk is. Wat antwoord je dan? Wat antwoord je dan? Ja en nee. Met een wtw-unit kan je passief koelen, maar niet actief koelen. Hoe werkt dit in de winter en zomer?

Lees het blog >

Hybride verwarmen
Hybride verwarmen 68% van de warmtevraag komt inmiddels van deze warmtepomp. Uit diverse onderzoeken* is gebleken dat de hybride warmtepomp de uitgelezen techniek is voor de energietransitie. Onze specialist Rob van Houten vertelt waarom hybride verwarmen een ideale tussenstap is in de energietransitie.

Lees het blog >

Beheer op afstand
Beheer op afstand Rob van Ewijk heeft brede ervaring op het gebied van service en onderhoud in de koeltechniek. Hier is beheer op afstand al jaren de standaard. Later maakte hij de switch naar de installatietechniek als Business Manager Onderdelen bij Wasco. Hij vertelt over de voordelen van beheer op afstand.

Lees het blog >

Noodzakelijk onderhoud
Noodzakelijk onderhoud Na een periode van relatieve rust draaien cv-ketels van het ene op het andere moment weer op volle toeren. Het stookseizoen wordt gekenmerkt door kapotte onderdelen en lekkages. Regelmatig onderhoud voorkomt veel ellende. Ingmar geeft je drie belangrijke redenen waarmee je je klant overtuigd.

Lees het blog >

Blijf ventileren!
Blijf ventileren! Werken, sporten, ontspannen; tijdens de wintermaanden doen we dat vaak binnen. We zitten er dan het liefst warmpjes bij, met de ramen dicht om tocht te voorkomen. In de loop van de dag beginnen we te gapen en concentreren wordt lastiger. De luchtkwaliteit is niet meer op peil.

Lees het blog >

VRF: warm én koel
VRF: warm én koel Zomers worden steeds warmer waardoor de behoefte aan airconditioning in meerdere ruimtes toeneemt. Steeds populairder wordt het energiezuinige VRF-systeem, Variable Refrigerant Flow. Hiermee kun je onafhankelijk van elkaar of tegelijkertijd verwarmen en koelen. Zo kun je altijd hetzelfde systeem gebruiken.

Lees het blog >