Prefab - Wasco

Met prefab sneller werken zonder schade

In de hectiek op de bouwplaats gaat weleens iets mis. Logisch natuurlijk, maar je wilt wel je planning halen. Steeds meer installateurs verhogen hun doorlooptijd en verlagen hun faalkosten door gebruik te maken van prefab.

Prefab betekent dat alles voorgefabriceerd is en daarmee klaar is voor gebruik. De eindmontage kan meteen plaatsvinden. Met prefab bespaar je dus tijd en geld.

Prefab kan worden ingezet voor seriematig werk. Uit de praktijk blijkt dat prefab al rendabel is vanaf zo’n vijftien woningen. Dit geldt voor zowel seriematige als klant specifieke projecten.

Geen backorders

Zodra de order binnen is, kun je erop rekenen dat de geprefabriceerde onderdelen op tijd en zonder backorder worden geleverd. Alle binnenkomende orders controleren we op kwaliteit en kwantiteit. Tijdens en na de prefabricage controleren we nogmaals op kwaliteit en of alle goederen 100% compleet zijn, voor we ze verzenden. Na ontvangst van jouw bestelling, kun je dus meteen aan de slag. Dat geeft meer zekerheid in hun planning.

Voorbeeld: Prefab radiatoren

Wasco monteert de radiatorkraan en appendages, we zagen de stijgbuis op de juiste lengte en monteren deze samen met het onderblok. Zo hoef jij alleen maar de beugels aan de muur te zetten en de radiator eraan te bevestigen. Dankzij onze speciale verpakkingsmethode komen de radiatoren zonder schade op de bouw aan.

Prefab stap-voor-stap

In het vakblad SaniMan vind je alles terug over de prefab mogelijkheden bij Wasco. Wij hebben alles overzichtelijk voor je neergezet zodat jij direct kan zien waar je aan toe bent en hoe wij jou kunnen helpen!

Lekker voorgekauwd!

Verpakken zonder risico’s

Wasco levert de materialen gemonteerd en alleen met de noodzakelijke verpakking aan. Al het niet noodzakelijke plastic en karton wordt zoveel mogelijk verwijderd. Vervolgens worden de geprefabriceerde onderdelen met eventueel andere bestelde en benodigde onderdelen per woning in een kunststof verrijdbare volumebox verpakt. Deze volumeboxen passen altijd door een deur en kunnen altijd over een steiger gereden worden. De volumeboxen worden voorzien van een foto en het typenummer van de woning. Je hoeft de betreffende volumebox alleen nog maar mee te nemen. Alle onderdelen en aansluitmaterialen heb je bij de hand. Je kunt dus alle werkzaamheden verrichten die zijn gepland. Zonder schade of risico op missende onderdelen.

Dankzij onze speciale verpakkingsmethode komen materialen zonder schade op de bouw aan.

SKID-Bouw

Een vorm van prefab is skidbouw. Hiermee ontzorgen we jou door een compleet technisch frame te bouwen volgens de gemaakte afspraken. Dit frame kun je compleet aanbrengen, waardoor de afmontagetijd wordt geminimaliseerd. Je komt niet voor verrassingen te staan, want alle componenten zijn al aangebracht en daarmee wordt de kans op diefstal ook beduidend minder. Het is afgeperst met lucht, dus geen lekkages. Daarnaast heb je ook geen extra verpakking op de bouw, wat de afvalstroom sterk vermindert. Kies voor skidbouw en voorkom tijdrovende werkzaamheden op de bouw.

Geen omkijken naar logistiek

Een aantal producten kunnen niet zonder verpakking geleverd worden. Het karton en plastic mag je gescheiden in de volumebox stoppen. Wasco haalt de volumeboxen en eventuele emballage weer op en zorgt ervoor dat dit afval volgens de geldende normen kosteloos wordt opgehaald. Dit liep bij één van onze projecten op tot een tijdsbesparing van 33 uur op de duur van het project. Een installateur hoeft op de bouwplaats dus niet te zorgen voor of te zoeken naar afvalcontainers. Combineer je prefab met bouwlogistiek? Dan wordt bijvoorbeeld elke radiator op de gevraagde dag in de juiste ruimte afgeleverd. Dit om te voorkomen dat tijdens de afbouw nog grootmateriaal door het gebouw moet worden verplaatst. Hierdoor worden schades voorkomen en kan men direct met de montage beginnen. Het materiaal staat immers van tevoren al in de juiste ruimte klaar.

Meer over bouwlogistiek

50% tijdswinst door slimme logistiek

Wasco’s bouwlogistiek bewijst zichzelf opnieuw. In een mooi project behaalde onze klant maar liefst 50% tijdswinst doormiddel van het inzetten van slimme bouwlogistiek, prefab en volumeboxen.

Bekijk het project

Voordelen prefab

  • Het verlaagt de total cost of ownership (TCO) doordat er efficiënte verbeteringen plaatsvinden op de bouwplaats.
  • De monteur weet altijd wat hij krijgt en wanneer hij dit krijgt. Dit komt doordat er een duidelijke en complete woninglevering is.
  • Er is geen sprake meer van een tijdrovend en ingewikkeld pickproces op de bouwplaats.
  • Doordat er een beperkte voorraad is op de bouw, wordt de kans op het kwijtraken van spullen en diefstal verminderd.
  • Met prefab zullen er geen manco’s zijn.
  • De uitstoot bij de opdrachtgever wordt beperkt. Dit komt door de vermindering van verpakkingen en de afvoer van de restverpakking met de volumebox van Wasco.
  • Er worden minder loopuren gemaakt.
  • Er worden minder montage-uren gemaakt.
  • Door de constante kwaliteit (Geprefabte materialen zijn op kwaliteit gecontroleerd) is er sprake van minder faalkosten.
  • Er zal geen schade meer zijn door de unieke manier van verpakken .

Circulair bouwen

Dankzij onze prefabservice dragen we actief bij aan circulair bouwen. We leveren bijvoorbeeld een complete badkamer inclusief aansluitmaterialen en zoveel mogelijk zonder verpakkingen aan. Hierdoor zijn er minder transportbewegingen naar de bouw nodig. De installateur kan de materialen op de bouwplaats sneller verwerken en zich focussen op complexere zaken. Al met al realiseren we dus minder faalkosten, een kortere montagetijd en snellere doorlooptijd op de bouw.

Uit de praktijk blijkt dat prefab voor woongebouwen al rendabel is vanaf vijftien woningen

Meer informatie

Wil je meer informatie of ben je op zoek naar advies op maat? Wij helpen je graag. Neem contact op met je vertegenwoordiger of schakel rechtstreeks met: