Prefab bij Wasco - Wasco

Met prefab sneller werken zonder schade

Steeds meer installateurs verhogen hun doorlooptijd en verlagen hun faalkosten door gebruik te maken van prefab. Prefab zorgt ervoor dat jij minder handelingen hoeft uit te voeren en je minder risico loopt op het beschadigen van je producten op de werkplek.

Prefab betekent dat alles voorgefabriceerd is en daarmee klaar is voor gebruik. De eindmontage kan meteen plaatsvinden. Met prefab bespaar je dus tijd en geld.

Voor seriematig gebruik is prefab een uitstekende oplossing. Uit de praktijk blijkt dat prefab al rendabel is vanaf zo’n vijftien woningen. Dit geldt voor zowel seriematige als klant specifieke projecten. Prefab leent zich voor woningboud, renovatieprojecten, utiliteitsbouw, recreatieparken en meer. Bij Wasco laten we je graag kennismaken met de voordelen van prefab.

Geen backorders

Zodra je order binnen is, worden de geprefabriceerde onderdelen op tijd en zonder backorder geleverd. We controleren alle binnenkomende orders op kwaliteit en kwantiteit. Dat blijven we ook doen, want tijdens en na prefabricage controleren we nogmaals op kwaliteit en of alle goederen compleet zijn. Na deze controles verzenden we je order. Je kunt vervolgens meteen aan de slag wanneer je order geleverd is. Dat geeft jou zekerheid in je planning.

Voorbeeld: Prefab radiatoren

Wasco monteert de radiatorkraan en appendages, we zagen de stijgbuis op de juiste lengte en monteren deze samen met het onderblok. Zo hoef jij alleen maar de beugels aan de muur te zetten en de radiator eraan te bevestigen. Dankzij onze speciale verpakkingsmethode komen de radiatoren zonder schade op de bouw aan.

Prefab stap-voor-stap

In het vakblad SaniMan vind je alles terug over de prefab mogelijkheden bij Wasco. Wij hebben alles overzichtelijk voor je neergezet zodat jij direct kan zien waar je aan toe bent en hoe wij jou kunnen helpen!

Bekijk de mogelijkheden in SaniMan

Verpakken zonder risico's

Wasco levert gemonteerde materialen alleen in de noodzakelijke verpakking. Niet-noodzakelijk plastic en karton verwijderen we zoveel mogelijk. De geprefabriceerde onderdelen verpakken we in een kunststof verrijdbare volumebox, per woning. Daarin vind je ook de eventuele andere bestelde en benodigde onderdelen.

De volumeboxen passen altijd door de deur en zijn verrijdbaar over een steiger. Ze worden voorzien van een foto en het typenummer van de woning. Met de volumebox loop je geen schade op en missen er geen onderdelen. Het enige wat jij hoeft te doen, is de volumebox mee te nemen naar de juiste plek en daarna: aansluiten maar!

Meer weten over de volumebox?

Dankzij onze speciale verpakkingsmethode komen materialen zonder schade op de bouw aan.

Geen omkijken naar logistiek

Er zijn producten die niet zonder verpakking geleverd kunnen worden. Daarvoor hebben we wel een oplossing dat jij niet met het plastic, polystyreen en karton zit; stop het gescheiden in de volumebox. Dat je het scheidt is wel een voorwaarde. Wasco haalt de volumeboxen en eventuele emballage weer op en zorgt ervoor dat dit afval volgens de geldende normen kosteloos wordt opgehaald. De verwerking en het afvoer van het afval verlopen op een milieuvriendelijke wijze. Dit liep bij één van onze projecten op tot een tijdsbesparing van 33 uur op de duur van het project. Een installateur hoeft op de bouwplaats dus niet te zorgen voor of te zoeken naar afvalcontainers. Bouwlogistiek met een volumebox is alleen mogelijk in combinatie met prefab.

Combineer je prefab met bouwlogistiek? Dan wordt bijvoorbeeld elke radiator op de gevraagde dag in de juiste ruimte afgeleverd. Dit om te voorkomen dat tijdens de afbouw nog grootmateriaal door het gebouw moet worden verplaatst. Hierdoor worden schades voorkomen en kan men direct met de montage beginnen. Het materiaal staat immers van tevoren al in de juiste ruimte klaar.

Lees meer over bouwlogistiek

50% tijdswinst door slimme logistiek

Wasco’s bouwlogistiek bewijst zichzelf opnieuw. In een mooi project behaalde onze klant maar liefst 50% tijdswinst door middel van het inzetten van slimme bouwlogistiek, prefab en volumeboxen.

Bekijk het project

Voorgemonteerd sanitair voor alle appartementen in woontoren Justus

Voor woontoren Justus in Amsterdam heeft Wasco voor alle appartementen in de 100 meter hoge toren voorgemonteerd sanitair geleverd. Hiermee is een verpakkingsarme bouwplaats gerealiseerd.

Lees en kijk meer over dit project

Project Almere Haven: 160 woningen voorzien van prefab buitenunits voor warmtepompen

De Alliantie heeft in Almere Haven 160 woningen voorzien van hybride warmtepompen. Wasco leverde voorgemonteerde buitenunits, waardoor kosten en tijd bespaard werden. Het vervoer gebeurde vrijwel verpakkingsloos.

Lees meer over dit project

Voordelen prefab

  • Het verlaagt de total cost of ownership (TCO) doordat er efficiënte verbeteringen plaatsvinden op de bouwplaats.
  • De monteur weet altijd wat hij krijgt en wanneer hij dit krijgt. Dit komt doordat er een duidelijke en complete woninglevering is.
  • Er is geen sprake meer van een tijdrovend en ingewikkeld pickproces op de bouwplaats.
  • Doordat er een beperkte voorraad is op de bouw, wordt de kans op het kwijtraken van spullen en diefstal verminderd.
  • Met prefab zullen er geen manco’s zijn.
  • De uitstoot bij de opdrachtgever wordt beperkt. Dit komt door de vermindering van verpakkingen en de afvoer van de restverpakking met de volumebox van Wasco.
  • Er worden minder loopuren gemaakt.
  • Er worden minder montage-uren gemaakt.
  • Door de constante kwaliteit (Geprefabriceerde materialen zijn op kwaliteit gecontroleerd) is er sprake van minder faalkosten.
  • Er zal geen schade meer zijn door de unieke manier van verpakken .

Circulair bouwen

Dankzij onze prefabservice dragen we actief bij aan circulair bouwen. We leveren bijvoorbeeld een complete badkamer inclusief aansluitmaterialen en zoveel mogelijk zonder verpakkingen aan. Hierdoor zijn er minder transportbewegingen naar de bouw nodig. De installateur kan de materialen op de bouwplaats sneller verwerken en zich focussen op complexere zaken. Al met al realiseren we dus minder faalkosten, een kortere montagetijd en snellere doorlooptijd op de bouw.

Uit de praktijk blijkt dat prefab voor woongebouwen al rendabel is vanaf vijftien woningen

Meer informatie

Wil je meer informatie of ben je op zoek naar advies op maat? Wij helpen je graag. Neem contact op met je vertegenwoordiger of schakel rechtstreeks met: