Tekort aan tijd en mankracht - Wasco

Handjes tekort?

Veel handen maken licht werk! Maar wat als je handjes tekort komt?

Personeelstekort: een veel gehoorde term maar wat betekent dit nu specifiek voor jou?

  • Nee verkopen aan jouw klanten,
  • opdrachten niet op tijd kunnen afronden,
  • overwerken…

De gevolgen van personeelstekort zijn groot en die wil je graag voorkomen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om efficiënt om te gaan met jouw werkuren. Zo krijg jij de tijd en de ruimte om opdrachten op tijd af te ronden.

Je hebt te maken met regels en eisen

Momenteel is de vraag groter dan het aanbod. Dat betekent dat jij als installateur hard moet werken om al jouw klanten te helpen.

Naast deze drukke tijden heeft de installatiebranche ook te maken met steeds strengere regels en eisen. De certificeringen vliegen je om de oren en je moet blijven leren om te kunnen voldoen aan de nieuwste verplichtingen.

Er zitten maar 24 uur in een dag

Maar waar haal je de tijd vandaan om te werken én te leren? Kijk eens kritisch naar jouw werkdag en ontdek waar jij kostbare tijd kan besparen!

Zet jezelf door alle druk niet buitenspel en ga efficiënt om met jouw werkuren!

Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld.

Hou je werkdag lekker luchtig

Lach, want jij hebt alles onder controle. Hou je werkdag lekker luchtig. Zo heb jij aan het einde van jouw projecten nog een stukje dag over. Geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg aan de hand van de volgende 5 pijlers:

Bespaar tijd met je logistiek >
Houd grip op je voorraad >
Voorkom faalkosten >
Haal de kennis in huis >
 Behoud van je personeel >

Bespaar tijd met je logistiek

Investeer in jouw bedrijfsprocessen en blijf relevant!

Wil jij jou projecten op tijd afronden, zodat je ruimte overhoudt voor spoedklussen? Vergeet dan niet om te investeren in jouw processen. Hierdoor is het mogelijk om je opdrachten voor de deadlines af te ronden. Zo heb jij je handen vrij als je een keer moet bijspringen om een klant uit de brand te helpen. Er zijn een aantal slimme manieren om voor kleine én grote projecten tijd te besparen op de logistiek.

Wij zorgen ervoor dat jouw bestelde producten op tijd en op de juiste plek geleverd worden. Houd zelf de regie en krijg jouw bestelling geleverd waar en wanneer jíj het wilt

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Als de logistiek voor jouw project goed is geregeld dan kan jij lekker aan het werk blijven! Geen extra last-minute tripjes naar de groothandel of geen spoedbestellingen meer plaatsen.

Wist je dat we met RFID, de 60-minuten bezorgservice, NightTimeExpress, de Wisselbox, de Ontzorgbox en de Volumebox alle logistieke rompslomp uit handen kunnen nemen? Dit is ook fijn voor jouw klant, want herhaalbezoekjes behoren hiermee tot het verleden. Heb je een groot project? Dan kunnen we ook kijken naar de infrastructuur en de meest efficiënte manier van aanleveren. Zo zit jouw levering de bouwlogistiek niet in de weg.

Snelle levering

Een snelle, efficiënte levering stelt jou in staat om je klanten beter te kunnen helpen. Hiervoor hebben wij een aantal superhandige diensten voor je:

60 minuten bezorgservice: Binnen een uur op de door jou gewenste locatie! Meer info >
 Wasco 24/7 Storingsservice: Wij staan 24/7 voor je klaar. Zo kan jij jouw klant altijd helpen. Meer info >
 Biral Snel Service: Met spoed een nieuwe Biral circulatiepomp? Binnen 2 uur geleverd tijdens en na kantoortijden. 
 NightTimeExpress: Voor 18:00 uur besteld = voor 07:00 uur geleverd! Meer info >
 Voorraad vestigingen: Grijp jij nooit mis! De bevoorrading is ’s nachts, dus om 07:00 uur zijn wij klaar voor jou!
 Snelbalie: Geen tijd om lang in de rij staan? Bestel jouw producten en haal ze makkelijk af bij onze Snelbalie.

 

Zo heb jij aan het einde van jouw projecten nog een stukje dag over. Terug naar de mogelijkheden >

Houd grip op je voorraad

Nooit misgrijpen

Hoe gemakkelijk wordt jouw werk als je voorraad altijd op orde is zonder dat het jou tijd en moeite kost? Klinkt onmogelijk? Niks is minder waar! Wij snappen hoe belangrijk het is om het assortiment op orde te hebben zodat je nooit misgrijpt. Daarom hebben wij diverse oplossingen in het leven geroepen om jou als installateur te ondersteunen daar waar we kunnen.

Jouw voorraad op orde

Om jouw werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, is het fijn als je altijd de juiste materialen bij je hebt. Het voorkomt dat je misgrijpt, bespaart je een trip naar groothandel of zelfs dat je terug moet naar de klant voor een herhaalbezoek. Wij helpen je om de juiste materialen voor jouw project bij je te helpen met verschillende oplossingen. Op de werkplek, in jouw bus of in het magazijn voor alle opties hebben wij een gepaste service. Wasco zorgt voor een goede voorraad, ook bij jou

Goede voorraad

Lage voorraadwaarde en minder opslag

Heb jij een grote voorraad in jouw magazijn liggen en zijn er dingen die liggen stof te vergaren? Wist je dat die voorraad een hele grote waarde kan hebben terwijl je er helemaal niks mee doet?

Onze vestigingen hebben altijd 2.000 onderdelen op voorraad en met onze verschillende diensten kunnen wij jouw voorraad in kaart kunnen brengen én beheren. Hierdoor heb je een kleinere opslagruimte nodig voor jouw voorraad én verlaag je jouw voorraadwaarde. Zo kan je jouw geld steken in processen, producten en diensten die echt het verschil maken tijdens je werkzaamheden!

Bestel snel en simpel!

Wil jij ter plekke met je telefoon kunnen bestellen? Geen namen en codes onthouden, invoeren op de computer en je in allerlei bochten wringen om een bestelling goed te kunnen doen? Zorg dat je onze Wasco app hebt én onze barcodestickers. Dan moet je alleen nog maar even te scannen en klaar!

Met onze RFID heb jij geen omkijken meer naar jouw voorraad. Wij houden het werkelijke verbruik in de gaten en vullen jouw busvoorraad aan waar nodig. Wordt een artikel langere tijd neer meer gebruikt? Dan halen wij dit uit jouw voorraad.

Dankzij onze verschillende boxen heb je altijd alle juiste materialen in één box bij elkaar. Dat is pas makkelijk bestellen.

Zo heb jij aan het einde van jouw projecten nog een stukje dag over. Terug naar de mogelijkheden >

Voorkom faalkosten

Faalkosten

Als installateur wil je graag te allen tijde goed en kwalitatief werk leveren. Soms is het lastig te voorkomen dat er fouten in het werk sluipen en een herhaalbezoek nodig is. Door goede service en geconcentreerd aan het werk te gaan minimaliseren deze “faalkosten”, voorkom je een herhaalbezoek en hou je er een blije klant aan over! Wij kunnen jou daarbij helpen!

Juiste levering

Voorkom een inefficiënt bouwproces door altijd de juiste spullen op de juiste plek op de juiste tijd te hebben! Wij leveren jouw spullen tot letterlijk op de werkplek. Op het adres waar jij wilt, op de goede verdieping en zelfs in de ruimte waar het geïnstalleerd moet worden.

Leveren waar jij wilt

Minder schade

Door onze speciale verpakkingsmethode voorkomen we niet alleen dat jij met heel veel dozen, karton en piepschuim blijft zitten, maar we voorkomen ook schade aan de producten! Bij ons heb je de garantie dat jouw producten onbeschadigd aankomen.

Zo heb jij aan het einde van jouw projecten nog een stukje dag over. Terug naar de mogelijkheden >

Haal de kennis in huis

Kennis up-to-date

In de huidige markt gaan de (technologische) ontwikkelingen erg snel en de vragen van je klanten veranderen mee. Blijf je ontwikkelen en wees klaar voor de toekomst. Opleidingen, cursussen en certificaten; allemaal dingen die jou verder kunnen helpen. Blijf een relevante adviseur en installateur voor je klanten en zorg dat je de juiste kennis huis haalt.

Heb je een vraag die je niet zelf kunt beantwoorden? Onze technische adviseurs, vestigingsmedewerkers en WasCollege docenten staan altijd klaar voor je.

Opleidingen

Ben jij op de hoogte van alle huidige regels en eisen in de installatiebranche? Voor steeds meer werkzaamheden heb je een certificaat nodig. Ons WasCollege heeft verschillende landelijke erkende (geaccrediteerde) opleidingen voor jou! Zo blijf jij je ontwikkelen en voldoen aan alle wettelijke verplichtingen. Dus behaal snel die juiste kwalificaties en certificaten bij het WasCollege!

Opleidingen

Vestigingen

Heb je vragen die je het liefst face to face wil stellen? Kom naar één van onze vestigingen en vraag het onze vestigingsmedewerkers on het genot van een vers kopje bonenkoffie!

Vestiging bij jou in de buurt

Afdeling Techniek

De installatiebranche is volop in beweging. Vind jij af en toe ook zo lastig om van alle veranderingen op de hoogte te zijn? Onze afdeling Techniek helpt jou graag bij het beantwoorden van al jouw vragen. Zij zijn er voor jou met specialistisch advies over duurzame oplossingen en berekeningen voor deze oplossingen.

Afdeling techniek

Zo heb jij aan het einde van jouw projecten nog een stukje dag over. Terug naar de mogelijkheden >

Behoud van je personeel

Blij personeel = blijvend personeel.

Ga jij het liefste met plezier naar je werk? Dat geldt zeker ook voor jouw personeel! Overal ontstaat personeelstekort en technische vakmensen zijn steeds moeilijk en moeilijker te vinden en te krijgen. Zorg dus voor een plezierige en prettige werksfeer en behoud je personeel.

Plezier in je werk

Jij bent graag bezig met installeren? Producten uitpakken, voorraad controleren, alles schroefje voor schroefje monteren is iets wat je als een tijdrovend klusje ziet en je van je werk afhoudt? Geen probleem! Wij houden jouw voorraad op peil; zorgen dat je altijd de juiste gereedschappen en materialen bij je hebt; we monteren bepaalde producten al deels voor (prefab); én we houden al het overbodige verpakkingsmateriaal in onze distributiecentra! Zo hou jij tijd over voor werk wat je écht graag doet!

Fysieke belasting

Breek jij je rug al als je alleen al denkt aan al dat tillen? Wij nemen deze fysieke belasting voor onze rekening en zorgen er direct voor dat jij veilig kan werken. Met onze logistieke diensten zorgen wij dat jouw bestelde producten op de juiste tijd op de door jou aangegeven plek klaarstaan. Zo hoef jij alleen maar op de bouwlocatie te verschijnen en te installeren. Met onze handige boxen heb jij al jouw producten en benodigde materialen in 1 box bij elkaar. Geen sjouw met spullen, kans op diefstal of beschadigde producten. Wij zorgen voor de logistiek zodat jij lekker kan werken.

Logistieke ondersteuning

“We zien gewoon dat de bouwtijd steeds korter wordt. Monteurs zijn steeds schaarser en alles wat je kan prefabben, hoef je op de bouwplaats niet meer te doen. Dit werkt voor ons ideaal.”

Ronald van der Molen
Projectleider Installaties, Comfort Partners

Sparren met installatieprofessionals

Bezoek jij weleens een beurs of ander event? Dit is een uitgelezen kans om eens te sparren met andere installatieprofessionals! Informatie uitwisselen, discussiëren over werkwijzen of kennis opdoen je gaat altijd met meer kennis naar huis dan dat je kwam. Check de mogelijkheden bij jou in de buurt.

Kennisevenementen op een rij

Zo heb jij aan het einde van jouw projecten nog een stukje dag over. Terug naar de mogelijkheden >