Airco Installatie in de Praktijk - Wasco

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Airco-installatie in de Praktijk

Na het halen van je F-gassen certificaat wil je natuurlijk het liefst aan de slag met het bouwen van een airconditioninginstallatie. Maar hoe doe je dat? Dit leer je bij onze opleiding Airco-installatie  in de Praktijk. Tijdens deze opleiding leer je:

  • het bepalen van een koellastberekening om de grootte van de airco te bepalen;
  • het bepalen van de juiste plaats voor zowel de binnen- als de buitenunit;
  • het bepalen van de mogelijkheden voor leidingen, condensafvoer en kabels. 

Er komen bij deze opleiding ook praktijkoefeningen aan bod. Tijdens deze oefeningen leer je de volgende handelingen uit te voeren:

  • Montage
  • F-gassen handelingen
  • Aansluiten elektriciteit
  • Aanbrengen van een condenspomp

Daarnaast komt het omgaan met koeltechnische persverbindingen aan bod, wat eindigt met een praktijktest. 

 

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die in het bezit is van een geldig F-gassen certificaat en die vervolgens een airco wil kunnen installeren.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is het nodig om in bezit te zijn van een geldig F-gassen certificaat.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt een dag. Aan het einde van deze dag kun je zelfstandig een airco installeren, in bedrijf nemen en controleren. Je ontvangt hiervoor het Wasco Certificaat Praktisch Airco Installeren.

Planning en kosten

Op basis van de richtlijnen van het RIVM is er op dit moment geen opleiding gepland. De opleidingsdagen voor eind 2020 worden zo snel mogelijk gepubliceerd. Houd deze pagina in de gaten voor mogelijk nieuwe data voor deze opleiding. 

Deze opleiding kost € 175,- (exclusief btw). Hiervoor krijg je een dag les met het lesmateriaal erbij, je krijgt het certificaat van ons en je krijgt een lunch.  

Voor deze opleiding kun je mogelijk gebruik maken van de Wij Techniek-subsidie (voorheen OTIB). Meer informatie hierover vind je op de Wij Techniek-website.

Inschrijven

Inschrijven voor deze opleiding is op dit moment helaas niet mogelijk.