Wasco RFID-voorraadbeheersysteem - Wasco

Wasco RFID-voorraadbeheersysteem

Wasco heeft als eerste groothandel alle artikelen uit het onderdelenassortiment voorzien van een RFID-sticker. Door toepassing van deze nieuwe technologie heb je meer inzicht in belangrijke gegevens.

Denk bijvoorbeeld aan de juiste voorraad in de servicebus, zodat je (of jouw monteurs) niet meer kan misgrijpen. Ook kan de financiële waarde van de voorraad in de servicebus worden gemeten. Zijn er incourante of verouderde onderdelen? Wasco waarschuwt je en kan zo nodig producten retour nemen. Ook kan je rekenen op nog meer transparantie en snelheid en wordt de kans op verkeerde leveringen geminimaliseerd.

Download RFID procesflow

Voorraad op maat

Met het Wasco RFID-voorraadbeheersysteem grijp je niet meer mis, omdat je voorraad bepaald is op basis van je werkelijke verbruik, geïnstalleerde toestellen en eigen wensen. Periodiek wordt bepaald welke artikelen niet meer verbruikt worden en uit de busvoorraad kunnen, en/of welke artikelen juist toegevoegd moeten worden. Hierdoor blijft de voorraad up-to-date en wordt de servicegraad steeds hoger. 

 “Ik heb nog niet meegemaakt dat ik een benodigd onderdeel niet bij mij heb”
Pieter van Griensven (Bron: Koppeling januari 2020)

Meer service, minder kosten
Wasco zorgt ervoor dat jij altijd het juiste assortiment onderdelen beschikbaar hebt om een klus direct te klaren. Dat doen we met ons RFID-voorraadbeheersysteem. Je serviceniveau stijgt met dit systeem, want extra rijden naar de groothandel of een spoedbestelling plaatsen is niet meer nodig. Dat is ook fijn voor de consument, die geen extra tijd vrij hoeft te maken voor een herhaalbezoek. Met het Wasco RFID-voorraadbeheersysteem wordt ook de financiële waarde van je busvoorraad gemeten. Je krijgt een melding wanneer onderdelen incourant of verouderd zijn. Indien nodig neemt Wasco deze producten retour!

    

Voorraadwaarde daalt met 30%
Wasco heeft al ruim 600 servicebussen voorzien van het RFID-voorraadbeheersysteem. Na overgang op dit systeem is de voorraadwaarde in deze bussen met ongeveer 30% gedaald. Bij de start van het RFID-voorraadbeheersysteem liggen er in een bus zo’n 200 unieke service-artikelen op voorraad. In 95% van de gevallen is het zo dat een servicemonteur dan het juiste onderdeel bij zich heeft. Hierdoor kan het aantal éénmalige bezoeken met 15-20% toenemen.

Op de RFID-sticker vind je natuurlijk nog steeds de artikelomschrijving en de barcode voor je vertrouwde registratie en bestellingen.

 “We halen de angst van monteurs om mis te grijpen weg”
Cor van den Heuvel, Breman (Bron: Koppeling oktober 2018)

Voordelen Voorraadbeheersysteem

  • Verlaag je busvoorraad met gemiddeld 30%;
  • Behaal een minimale servicegraad van 95%;
  • Eén bezoek is doorgaans genoeg (hoger one-stop-fix percentage);
  • Minder spoedbestellingen en ritjes naar de groothandel;
  • Meer tevreden klanten en servicemonteurs;
  • Wasco waarschuwt tijdig voor incourante artikelen;
  • 100% juiste levering door een perfecte uitgaande controle.

Interesse? Neem voor meer informatie contact op met je vertegenwoordiger of via rfid@wasco.nl