Cv-ketels - Wasco

Alles over cv-ketels

Een cv-ketel is jou als installateur ongetwijfeld bekend. Toch zijn er een aantal punten waar je zowel bij installatie als bij onderhoud goed rekening mee moet houden. Voorbeelden hiervan zijn de CO-certificering en het goed inregelen van een installatie. Wij delen graag de nodige kennis over dit soort onderwerpen.

Ik wil meer weten over:

Installatie

Onderhoud

Opleidingen


Installatie

Gasketelwet

Bedrijven die werken met gasverbrandingsinstallaties moeten gecertificeerd zijn om deze werkzaamheden uit te mogen voeren. Ook installateurs moeten een bewijs van vakmanschap hebben om te werken met gasverbrandingsinstallaties. De gasketelwet leggen wij graag aan je uit.

Lees meer over de gasketelwet

Het belang van vakmanschap CO

De gasketelwet is ingevoerd, maar waarom is dit nu eigen zo belangrijk dat jij gecertificeerd bent als je wilt werken met gasverbrandingstoestellen. Het belang van vakmanschap CO leggen we aan je uit.

Lees meer over het belang van vakmanschap CO

Stappenplan waterzijdig inregelen

Door een installatie goed in te regelen, kan er geld en energie bespaard worden. Daarnaast zorgt het ervoor dat slecht werkende radiatoren voorkomen worden. Met dit stappenplan pak jij het waterzijdig inregelen goed aan.

Lees het stappenplan waterzijdig inregelen

Waterzijdig inregelen cv

Waterzijdig inregelen van een cv-installatie, je weet ongetwijfeld dat het goed is om dit te doen. Maar wat is het belang hiervan eigenlijk en wat voor regelgeving is hiervoor? Wij leggen het uit.

Lees meer over waterzijdig inregelen

Onderhoud

Meest voorkomende storingen cv-ketels

Bijna iedereen loopt tegen storingen in cv-ketels aan. Een aantal storingen komt vaker voor, daarvoor zijn er handvatten om de oorzaak te achterhalen en deze storingen zo snel mogelijk op te lossen.

Bekijk de meest voorkomende storingen

Regelmatig onderhoud aan cv-ketels is noodzakelijk

Een cv-ketel plaatsen is één ding, maar onderhoud aan de installatie is heel belangrijk. Maak aan jouw klant duidelijk is wat het belang hiervan is. Het gaat hierbij om besparingen, storingen voorkomen, comfort en veiligheid.

Lees meer over het belang van regelmatig onderhoud

Verstoppingen in een cv-systeem voorkomen

Een verstopping in een cv-systeem is erg vervelend. Die wil je graag meteen oplossing, maar het liefst nog voorkomen. Daarvoor hebben wij een stappenplan opgesteld.

Bekijk het stappenplan verstoppingen voorkomen of oplossen

Zo voer je een verbrandingsanalyse uit

Is de conditie van de verbranding van het toestel nog optimaal? Dat bekijk je door een verbrandingsanalyse uit te voeren. Hoe dit moet vind je in dit stappenplan.

Lees meer over het uitvoeren van verbrandingsanalyse

Opleidingen

CO-certificering

Een CO-certificering is verplicht als je wilt werken aan een cv-ketel. Voor Monteur werktuigkundige installaties & service en onderhoud (Niveau 2) en 1e monteur werktuigkundige installaties & service en onderhoud (Niveau 3/4) bieden wij de opleiding CO-certificering.

Opleiding CO-certificering

Gestructureerd Storing Zoeken in Ketels

Snel een storing opzoeken in een cv-ketel en deze verhelpen? Hoe je dit op een gestructureerde manier doet brengen wij je bij tijdens de opleiding Gestructureerd Storing Zoeken in Ketels.

Opleiding Gestructureerd Storing Zoeken in Ketels

Inregelen van Cv-installaties

Goed inregelen zorgt voor meer comfort, meer veiligheid en voor besparing. Bij de opleiding Inregelen van Cv-installaties leer je cv-installaties optimaal in te regelen.

Opleiding Inregelen van Cv-installaties

Meten aan een cv-installatie in de praktijk

Zorg ervoor dat de cv-installatie van jouw klant optimaal werkt. Onderdeel hiervan is dat de ketel brandt zoals deze volgens de fabrieksspecificatie moet branden. Hoe je dit goed controleert leer je tijdens de opleiding meten aan een cv-installatie in de praktijk.

Opleiding Meten aan een cv-installatie in de praktijk