ISSO 98 - Wasco

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Ontwerp, realisatie en beheer lucht-water warmtepompen in woningen (ISSO 98)

Met de opleiding Ontwerp, realisatie en beheer lucht-water warmtepompen in woningen zorgen wij dat jij er klaar voor bent om lucht-water warmtepompsystemen te kunnen ontwerpen. Met deze opleiding stomen wij je vooral ook klaar voor het Cito-examen ISSO 98. 

Tijdens deze driedaagse opleiding behandelen we een aantal fases:

  • programmafase
  • ontwerpfase
  • uitwerkingsfase
  • realisatiefase
  • beheerfase

Met deze opleiding ben je er klaar voor om lucht-water warmtepompen, buffervaten en boilers te selecteren en berekenen. Daarnaast zal Wasco je meenemen in het bepalen van de plaatsing van de binnen- en buitenunit en van een goed werkend afgiftesysteem. 

Wasco is door InstallQ geaccrediteerd om deze opleiding te mogen verzorgen. 

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met het ontwerpen van lucht-water warmtepompsystemen voor woningen.

Vooropleiding

Het is voor deze opleiding een pre als je bekend bent met het berekenen van vermogens. Het is daarnaast fijn als je inzicht hebt in de werking van een warmtepompinstallatie.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt twee dagen, maar er is een mogelijkheid om aan drie cursusdagen deel te nemen. Deze derde dag bieden wij kosteloos aan, want ervaring heeft ons geleerd dat er een zware druk ligt op de cursist door de hoeveelheid lesstof en het maken van diverse berekeningen. Met de extra opleidingsdag ben je nog beter voorbereid op het examen. De examens worden digitaal afgenomen in één van de testcentra van Lamark.

Planning en kosten

Heb je interesse in deze opleiding? Meld je dan aan voor de WasCollege nieuwsbrief. Dan ben je als eerste op de hoogte wanneer er nieuwe data beschikbaar zijn. 

De kosten voor deze opleiding bedragen € 396,28 (inclusief btw) voor het examen (te voldoen aan Cito) en € 599,- (exclusief btw) voor de opleiding (te voldoen aan Wasco). Dit betaal je voor drie dagen opleiding inclusief lesmateriaal, het Cito-examen en lunches. Je ontvangt na het slagen voor het examen het diploma Vakbekwaam voor warmtepompen.

De examens worden digitaal afgenomen in één van de testcentra van Lamark. Zo kun je zelf de datum, het tijdstip en de locatie bepalen! De locaties zijn over het hele land verspreid dus er is altijd wel een testcentrum bij jouw in de buurt.

Voor deze opleiding kun je mogelijk gebruik maken van de Wij Techniek-subsidie (voorheen OTIB). Meer informatie hierover vind je op de Wij Techniek-website.

Inschrijven

In verband met de nieuwe maatregelen omtrent Covid-19 heeft WasCollege besloten de opleidingen tijdelijk on hold te zetten. Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief en wij laten je weten wanneer de nieuwe data bekend zijn.

Meld je aan voor de WasCollege nieuwsbrief

WasCollege - Gezondheidsvragen