Kennis Workout - Wasco

Verzamel kennis en train jouw hersenen

BEN JIJ KLAAR VOOR HET NIEUWE SEIZOEN?

Ontvang alle workouts automatisch in je mailbox

9 gratis digitale kennis workouts

Pak je kans om je onder te dompelen in vakkennis. De inhoud is bepaald door installateurs en deze kennis is omgezet in een echte kennis workout. In de maanden juli en augustus staat er elke week een nieuwe gratis digitale workout klaar om je hersenen te trainen.

Workout #1 – Voorbereiding – Start workout #1
Workout #2 – Warming-up – Start workout #2
Workout #3 – Startsignaal – Start workout #3
Workout #4 – Circuit 1 – Start workout #4
Workout #5 – Circuit 2 – Start workout #5
Workout #6 – Eindsprintje – Start Workout #6
Workout #7 – Finish – Start workout #7
Workout #8 – Cooling Down – Start workout #8
Workout #9 – Analyse –Start workout #9

Check de inhoud van deze kennis workouts

Afgetraind in 9 weken

Pak in de maanden juli en augustus de kans om je onder te dompelen in vakkennis.

  • De onderwerpen zijn bepaald door installateurs uit jouw vakgebied.
  • Elke week staat er een nieuwe kennis workout klaar. 
  • We starten op maandag 4 juli en eindigen op maandag 29 augustus.
  • Leren wanneer het jou uitkomt.

Zo blijf je de hele zomer op de hoogte! Waar jij ook bent, doe jij kennis op.

Leren wanneer het jou uitkomt!

Wanneer jij de kennis tot je neemt, is aan jou! Lekker op het strand, met een kopje koffie op het terras of thuis op de bank. Het kan allemaal.

Het wordt je nog makkelijker gemaakt.
Ontvang de kennis automatisch in je mailbox. Dat zijn deze 9 workouts met nog extra kennis en tips er aan toegevoegd. Laat de vakkennis niet aan je voorbij gaan!

Meld je aan voor de summer school en je ontvangt in juli en augustus elke maandag om 10.00 uur jouw nieuwe kennis in je mailbox.

Aanmelden summer school

    

KENNIS WORKOUT #9 : ANALYSE

Neem snel wat te drinken voor we beginnen met de dingen waarvan we denken dat die toch niet mogen ontbreken in deze summer school! Zo hebben we nog niet veel verteld over PV-panelen. En wist je bijvoorbeeld dat je Wasco producten kan afhalen bij vestigingen van Oosterberg en andersom

Zorg dat de meterkast de juiste aansluitingen heeft

Als W-installateur heb je ook veel met elektra te maken. Marcel Frielink van elektrotechnische groothandel Koninklijke Oosterberg legt uit waar je als installateur extra rekening mee moet houden.

Lees snel verder

Zonnesystemen

Assortiment

Waar moet je op letten bij installatie PV-panelen?

warmtepompbehuizing op het dak

Om installateurs beter te bedienen heeft Wasco een nieuw concept: een prefab-oplossing waarbij de buitenunit van de warmtepomp in een dakkap is gemonteerd. Gerrit-Anne de Jong, Manager Value Added Services (VAS) en Rob van Houten, Technisch Specialist vertellen je meer over deze nieuwe dienst.

Lees meer

  

KENNIS WORKOUT #8 : COOLING DOWN

Je bent lekker bezig! Hoe vind je de kennis workouts tot nu toe? Je was lekker bezig tijdens de circuitjes. Hoogste tijd voor een goede cooling down. In deze workout behandelen we airco en ventilatie. Hoe houd jij de woning van jouw klant lekker koel en fris?

Airco: de motor achter gezonde binnenlucht

De airco zorgt voor een gezonde binnenlucht. Afhankelijk van merk, model en type zijn er verschillende functionaliteiten die bijdragen aan een schonere lucht.

Lees meer

Onze artikelen over airco gemist?

Denk altijd aan de ventilatie!

Wij voelen ons het prettigst bij gewenste temperaturen en verse schone lucht. Hiervoor moet er voldoende ventilatie aanwezig zijn. Tegelijkertijd willen we deze verse lucht vooral níet voelen.

Bekijk alle benodigheden op het gebied van installatie

Onze artikelen over ventilatie gemist?

AIRCO VS. VENTILATIE

De lucht die wij van buiten halen is altijd vers. Verspreiding van virussen wordt hiermee voorkomen. Deze ventilatielucht is dus altijd schoon en virusvrij. Regelmatig worden de 2 systemen ‘ventilatie’ en ‘airconditioning’ door elkaar gehaald. Een airco koelt de aanwezig lucht maar ververst deze niet. Dit is het grote verschil met een ventilatiesysteem dat dit wel doet.

  

KENNIS WORKOUT #7 : FINISH

Jouw project begint bij de voordeur van je klant. Jij levert kwaliteit voor-, tijdens en na de installatie. Het is daarom belangrijk om onder andere goed inzicht te hebben in je voorraad, de mogelijkheden in service en onderhoud, een goede planning en de huidige situatie rondom de prijsstijgingen en leveringsproblemen.

Plaats je bestelling op tijd voor je klus

De leveringsproblemen en prijsstijgingen hebben verschillende oorzaken. Zo zijn de naweeën van de coronacrisis nog altijd voelbaar, is de vraag sterk gestegen en kwam de oorlog in Oekraïne. Als installateur heb je hier geen invloed op, maar wat is er nu exact gaande en wat kun jij wel doen?

Houd hier rekening mee

Tijdens je klus

Hou zicht op jouw voorraad

Inzicht voorraad

Kwaliteit na de installatie

 

KENNIS WORKOUT #6 : EINDSPRINTJE

Heb je nog puf voor een eindsprintje? Even die laatste meters! Wil jij samen met jouw klant de eindstreep halen, maar twijfelt hij nog? Er zijn vele subsidies waarop hij een beroep kan doen. Welke wordt het?

Subsidies

De overheid wil graag duurzaamheid stimuleren en doet dat op verschillende manieren. Er zijn verschillende subsidies die mogelijk relevant voor jou kunnen zijn.

Subsidiemogelijkheden

Actieplan hybride warmtepompen

Vanaf 2026 komen er nieuwe regels rondom de vervanging van een cv-ketel. Een cv-ketel moet worden vervangen door een duurzamere oplossing, op zijn minst zal dat een hybride warmtepomp zijn.

Om dit te realiseren zal de productie van hybride warmtepompen omhoog moeten en moeten er meer vakbekwame monteurs beschikbaar zijn. Voor de financiële haalbaarheid moet de prijs voor leveringen en installatie omlaag. In het ‘Actieplan hybride warmtepompen’, die eerder deze zomer naar de Tweede Kamer is gestuurd, staat dit allemaal beschreven. 

Wat betekent dit voor jou?

NIEUWE OPLEIDING

Hybride warmtepomptechniek

Meer info

Keuzehulp

Je klanten willen verduurzamen, zeker met de hoge energieprijzen. Een warmtepomp is een mooie oplossing voor duurzame verwarming, koeling en warm water. Maar wat adviseer je?

Warmtepomp selecteren?

 

KENNIS WORKOUT #5 : CIRCUIT 2

Heb je nog energie over na het eerste circuit? Mooi! Met de workout van deze week ben jij de dagelijkse uitdagingen de baas. Storingen? Die kan jij makkelijk aan. Ontwikkelingen aan de horizon? Volle kracht vooruit!

Heeft jouw klant stadsverwarming?

De tarieven voor warmtenetten (blok- en stadsverwarming) blijven nog minimaal een jaar gekoppeld aan de gasprijs. Jouw klanten ervaren dus ook last van die hoge gasprijzen.

Alternatieven

Ontwikkelingen

Deze ontwikkelingen komen eraan:

Storingcodes
Nu zijn storingscodes moeilijk terug te vinden en vaak staat er niet duidelijk bij wat de oplossing is. Na de zomer wordt het je makkelijker gemaakt.

Beheer op afstand
Storingen voorkomen, efficiënter onderhoud en slimme energiebesparing. Beheer op afstand kent veel voordelen. Klinkt het beheer van een cv-ketel op afstand jou als muziek in oren?

Meer info

Meest voorkomende storingen van een airco

Airco storingen

Storingen

  

KENNIS WORKOUT #4 : CIRCUIT 1

Heb je je gewichten gereed en ben je klaar om te gaan knallen tijdens dit eerste circuitje? Deze workout staat in het teken van dingen die jij dagelijks tegen kan komen! Waarom is het inregelen van een cv-installatie zo belangrijk? Welke warmtepomp past het beste?

Inregelen cv-installatie

Dit bespaart minimaal 20% op de energiekosten en het comfort stijgt! Voordeel op voordeel voor jouw klant dus.

Inregelen

NIEUWE KEUZEGIDS

Appendages voor cv-installaties

Keuzegids

Praktisch overzicht wtw

Jij gaat een wtw-systeem installeren, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wat is handig en wat juist weer niet?

Wtw

Handige links

  

KENNIS WORKOUT #3 : STARTSIGNAAL

Dankzij de vorige twee workouts ben jij helemaal klaar voor de kenniscircuitjes die eraan komen! We richten ons in deze workout op diverse rekentools en hoe jij jouw klant kan voorzien van het juiste advies. Alles voor een goed begin van jouw opdrachten!

Isolatie: Waar let jij op?

Goede isolatie voorkomt dat warme of koude binnenlucht ontsnapt. Daarnaast speelt het een grote rol in het verduurzamen van de woning. Weet jij waar je allemaal op moet letten?

Check de isolatie

Berekeningen

Verbrandingsanalyse

Stappenplan

Hoe (on)zuinig is een airco nu eigenlijk?

De airco heeft een onzuinig imago. Maar hoe zit dit anno 2022 nu eigenlijk écht?

Check het verbruik

  

KENNIS WORKOUT #2 : WARMING-UP

Zorg dat jij klaar bent om straks al die kennis tot je te nemen. Wij hebben namelijk veel interessante informatie voor je! Wat moet je bijvoorbeeld allemaal hebben aan certificeringen en waar moet je aan voldoen om jouw werkzaamheden succesvol uit te kunnen voeren? Wist je trouwens dat je tijdens deze warme dagen op verschillende manieren kan koelen met soms al bestaande installaties? Dat scheelt tijd én hoge energiekosten!

De mogelijkheden van pv-opslag

Energieopslag is het gesprek van de dag. Wat gaat jouw klant doen met alle energie die hij opwekt en misschien niet gebruikt?

Opslag mogelijkheden

Efficiënt koelen in deze warme tijden

Het kwik stijgt flink en de airco’s zijn niet aan te slepen. Ligt jouw klant krom van de hitte en snakt hij naar verkoeling? Wijs dan op de mogelijkheden van de het koelen met airco, ventilatielucht en via de vloerverwarming! 

Airconditioning: interview met Jan van Zwolle, Technisch adviseur airconditioning & Opleider

Vloerverwarming: interview met Bob Lansink, Technisch specialist

Ventilatie: interview met Rob van Houten, Technisch specialist & Opleider

 

Koelen met wtw?

Meer info

Het belang van: bewijs van Vakmanschap CO

Koolmonoxide, een geur-, kleur- en smaakloos gas. Het kan dus niet door mensen waargenomen worden. Het is een zeer dodelijk gas dat vrij kan komen wanneer een verbrandingstoestel niet goed is aangesloten of onderhouden!

Bewijs van Vakmanschap