Renoveren: de energiezuinige make-over
De mogelijkheden zijn oneindig en de ontwikkelingen in verduurzaming gaan razendsnel. Welke oplossingen, tools en producten heb je als installateur nodig om woningen veilig, vlot en succesvol energiezuiniger en milieuvriendelijker te maken? Wat is de beste keus als het gaat om waterstromen? Welke keuzes maak je wanneer je je bezighoudt met luchtstromen of wanneer je klimaatstromen optimaal wil inregelen? Maak het jezelf eenvoudiger!
Ik wil meer weten over:
Watergebruik, ventilatie & verwarming
Waterdichte oplossingen
- Waterbesparingstips: 5 innovatieve oplossingen »Chantal Timmer, productmanager sanitair bij Wasco, is regelmatig in gesprek met toonaangevende merken in de sanitairindustrie en zette de meest innovatieve producten en technologieën voor je op een rij. Tips die water besparen en jouw installatiewerk efficiënter maken.Lees meer »
- De Waterwet, hij bestaat echt! »De zorgplicht van gemeenten, wanneer het gaat om regen- en grondwater, zijn vastgelegd in artikel 3.5 van de Waterwet. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van een terrein om zorg te dragen voor het regenwater wat op zijn/haar grond valt. Dit kan zijn in de vorm van het regelen van de juiste afvoer, de opvang van het regenwater of infiltratie in de bodem.Lees meer »
- Water als bronenergie voor warmtepompen »Minder bekend is de grondgebonden warmtepomp, ook wel de water-waterwarmtepomp genoemd. Omdat hiervoor diep gegraven moet worden is dit vaak voor de bestaande bouw geen optie. Maar wat als we hiervoor opgevangen regenwater als bronenergie gebruiken? Lees meer »
- Legionella, een kwestie van volksgezondheid »Als je klant wordt besmet met legionella, is er een kans op milde griep óf een ernstige longontsteking. Dat risico wil je niet nemen. Legionellabesmetting gebeurt door het inademen van besmette druppeltjes waternevel. Dit kun jij eraan doen om het te voorkomen. Lees meer »
Zuivere koek
- Wijs renoveren: hoger energielabel vraagt om efficiënte ventilatietechnieken »Om te voldoen aan de in Nederland gestelde energie-eisen moeten meer dan 5 miljoen woningen gerenoveerd worden voor 2030. Leer hoe je op een slimme manier het energielabel van woningen verhoogt bij renovaties. Lees meer »
- Focus ook op luchtkwaliteit bij renovatie »We brengen op een dag gemiddeld twintig uur van onze tijd binnen door. Op het werk, op school en natuurlijk thuis. De lucht binnen is helaas vaak ongezond. Veel van je klanten hebben helemaal geen idee hoe groot de impact van slechte luchtkwaliteit kan zijn op hun gezondheid. Door te meten en met oplossingen te komen, is jouw klant snel overtuigd! Lees meer »
- Luchtdebiet meten? Dit is waarom! »Om de ventilatietechniek optimaal te kunnen instellen is het belangrijk om het luchtdebiet bij de verschillende toevoer- en afzuigroosters in het gebouw exact te meten. Waar moet je rekening mee houden? Lees meer »
- Een prettig energiezuinig binnenklimaat met balansventilatie »Bij nieuwbouw is het gebruik van ventilatiesystemen met warmteterugwinning bijna de standaard. In de bestaande bouw zie je het nu ook steeds meer, omdat bewoners steeds vaker besluiten ter verduurzaming hun woning te laten isoleren.Lees meer »
Hartverwarmend zuinig
- Besparing en opbrengst berekenen van duurzame systemen »Om jou en je klant te helpen, bieden wij een aantal voorbeeldberekeningen van investeringen met duurzame systeemoplossingen. De berekeningen zijn voorbeelden. Per situatie kunnen de oplossingen, besparingen en opbrengsten verschillen. Lees meer »
- Verwarmt jouw klant met een cv-ketel? »Let op! Vanaf 2026 moet een cv-ketel op zijn minst vervangen worden door een hybride oplossing, waarin de cv-ketel nog onderdeel van mag zijn.Lees meer »
- Geen ruimtegebrek meer bij renovatie met deze warmtepomp »Hoe zorg je zo duurzaam mogelijk voor warmte en warm water? Zijn er mogelijkheden voor een warmtepomp? Zo ja, dan moet het ook nog efficiënt en praktisch uitvoerbaar zijn tegen aanvaardbare kosten. Lees meer »