How-to: monteren van een omkasting voor buitenunits - Wasco

Stappenplan voor het monteren van een omkasting voor buitenunits

Een buitenunit van een airco of warmtepomp is niet iets wat iedere klant in het zicht wil hebben. Een omkasting zorgt ervoor dat de buitenunit op een nette manier aan het oog wordt onttrokken. Daarnaast beschermt het tegen weersinvloeden, wat zorgt voor de verlenging van de levensduur.

In deze how-to leggen we je uit hoe je de omkasting voor buitenunits monteert.

Stap 1: Voorbereiding

Houd bij het monteren van een nieuw buitendeel direct rekening met het leidingtracé van de koelleidingen en kabels. Deze kunnen eenvoudig via de uitsparingen aan de achterzijde van de Aircocase worden gemonteerd. Deze kunnen eenvoudig via de uitsparingen aan de achterzijde van de Aircocase worden gemonteerd.

Stap 2: Frontpaneel plaatsen

Haal het linker- en rechterzijpaneel en het frontpaneel uit de verpakking. klik deze op een waterpas ondergrond in elkaar en zorg ervoor dat de bevestigingshaken omhoog wijzen.

Stap 3: Bovenplaat plaatsen

Plaats de bovenplaat over het geheel en schroef deze met de 5 meegeleverde, op kleur gespoten, schroeven vast aan het frontpaneel en de zijpanelen.

Stap 4: Stelpoten plaatsen

Plaats optioneel de 4 verstelbare kogelvoetplaten in de Aircocase en draai de M10-moeren handvast.

Stap 5: De omkasting plaatsen

Plaats de Aircocase om het buitendeel heen en stel het geheel waterpas met de M10-moeren op de stelpoten. Draai deze daarna goed vast met een steeksleutel.

Stap 6: Achterpaneel plaatsen

Optioneel is er een achterpaneel verkrijgbaar, zodat deze omkasting ook vrijstaand geplaatst kan worden.

De Aircocase is ontworpen voor eenvoudige en snelle montage. Houd voor de montage rekening met een omkasting die groot genoeg is: het buitendeel moet voldoende lucht kunnen aanzuigen en uitblazen. Een te kleine omkasting kan leiden tot ‘luchtkortsluiting’, waarbij ijskoude lucht in de winter direct weer wordt aangezogen. Dit kan het buitendeel sneller laten bevriezen, wat resulteert in vaker ontdooien en mogelijke comfortklachten.

Vuistregel: kies altijd een omkasting die minstens 25% groter is dan het buitendeel in diepte, hoogte en breedte.