XML - Wasco

XML

XML is een berichttype dat gebruikt kan worden voor het versturen van orders. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om orderbevestigingen, facturen en andere berichten te versturen. 

Bestellen met XML

Bij Wasco is het mogelijk om XML-bestellingen te plaatsen via https. Dit is het get-post-principe, waarbij de klant een bestelling stuurt via XML en de klant van ons een bevestiging krijgt via XML. 

Instellen bestellen met XML

Om via XML te bestellen, moet er per debiteur een GLN doorgegeven worden. Daarnaast moet het IP-adres waar de orders vandaan worden verzonden doorgegeven worden. Dit wordt vastgelegd in het systeem van Wasco. Neem hierover contact op met de afdeling e-commerce via ecommerce@wasco.nl.

Formaten XML

Voor XML-orders kan Wasco de volgende formaten verwerken: INS009 en INSBOU003.

XML-facturen ontvangen

Het is mogelijk om van Wasco XML-facturen te ontvangen. Dit kan in de formaten INSBOU009 en INSBOU003. Het aanvragen van XML-facturen kan via het formulier aanvragen elektronische facturen

Bevestiging XML-order

De bevestiging van een XML-order wordt direct verstuurd. Dit is de XML-response. 

GLN

In een XML-bericht wordt een GLN gebruikt om aan te geven wie de afnemer is, wie de leverancier is en wat het afleveradres is. Een GLN is aan te vragen via de ketenstandaard. Bij deze organisatie is ook meer informatie te vinden over het GLN. Het GLN-nummer van Wasco Holding is 8714252002430. De GLN-nummers van de vestigingen zijn te vinden onder het kopje Algemene informatie bij Downloads en Formulieren

GLN voor afleveradressen

Het is handig om voor ieder afleveradres een eigen GLN te hebben. Voor tijdelijke projecten is dit echter niet nodig. 

UBL

Het is niet mogelijk om de orders in UBL-formaat te plaatsen. Daarnaast is het ook niet mogelijk om facturen te ontvangen in UBL-formaat. 

E-mailbevestiging

Van een XML-order wordt geen e-mailbevestiging gestuurd. De klant ontvang alleen een XML-response.

Andere vragen

We helpen je graag verder met meer informatie over de artikelbestanden. Via het contactformulier kun je contact met ons opnemen. Wij zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.