Wasco versterkt - 50 jaar - Wasco

Wasco 50 jaar

Wat in 1970 begon als een bedrijf dat WASmachine COmbinaties verkocht is in 50 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende groothandel in de installatie branche. En nu in 2020 bestaat Wasco al weer 50 jaar!

En dat vieren wij het hele jaar door met veel verschillende mogelijkheden om jouw merk nog extra onder de aandacht te brengen.

Een klein stukje geschiedenis

Verwarmingsproducten
Vrij snel na de start bleek de vraag naar verwarmingsproducten zodanig groot dat oprichter Geert van den Belt besloot zich daar op te gaan richten. Door de ontdekking van de aardgasbel in Slochteren ging Nederland massaal over op CV ketels en radiatoren. Wasco stapte in dat gat. De samenwerking met klanten als Feenstra zorgde voor een enorme groei. Het assortiment groeide mee met de vraag en zo ontstond de groothandel die Wasco vandaag de dag nog steeds is.

 Schot in de roos
In 1991 begon Wasco met de verkoop van Onderdelen. Dat deed ze onder de merknaam CV Onderdeel. Later omgetoverd tot Het Onderdeel. Vanaf de oprichting bleek het service concept gericht op data, kennis en beschikbaarheid, een schot in de roos. Al snel kozen de grote ketelleveranciers om de leveringen via het CV Onderdeel te laten lopen.

 Marktleider
In 2012 ging Het Onderdeel op in Wasco. Vanaf de oprichting mogen we onszelf marktleider noemen. Door de uitbreiding van onze services is het aandeel alleen maar toegenomen.

 Wasco bestaat in 2020 al weer 50 jaar!

Bureaulegger
Bureaulegger Ideaal om even snel een notitie te maken. Met een bureaulegger ligt nooit meer je bureau vol met papieren, notities en tegelijkertijd zorgt deze voor een stukje sfeer aan het bureau. Naast ruimte voor notities heeft het een jaarkalender inclusief promotie van de jubileum activiteiten en sponsorvermeldingen. Zo bent u als sponsor het gehele jaar zichtbaar op de bureaus.

Heb je vragen? Neem contact op

Moeilijke puzzel
Moeilijke puzzel Met de moeilijke puzzel willen we de werkvoorbereiders, projectleiders en kantoorpersoneel van onze klanten bereiken. We trappen af in februari en werken met 19 moeilijke puzzels (1x per twee weken). We hopen dat er klantteams ontstaan die zo fanatiek worden dat ze bijna niet op een nieuwe puzzel kunnen wachten. De echte hoofdprijs voor de winnaar moet nog bedacht worden.

Heb je vragen? Neem contact op

Ontbijten bij Wasco
Ontbijten bij Wasco In de maand maart starten we niet alleen met goede koffie, maar starten we de dag met een goed ontbijt. Een heerlijk broodje, eitje, koffie en jus d’orange geeft onze klant nieuwe energie om de dag goed door te komen. De hele maand maart komt de bekende geur van vers gebakken brood je tegemoet in onze 34 vestigingen. Dat maakt het huiselijk en dat past precies in onze relatie met onze loyale klanten.

Heb je vragen? Neem contact op

James Bond
James Bond Als je houdt van actie dan houd je van James Bond. Op 2 april 2020 zal Daniel Craig voor de laatste keer in de huid van James Bond kruipen. Met No Time To Die jubileert James Bond ook. Wij zijn 50. James Bond schittert voor de 25ste keer. Bij Wasco spaart onze klant voor kaartjes voor de première die we organiseren in Pathé Ede op 3 april. Met 1.000 plaatsen kunnen we veel klanten een mooie avond bieden vol avontuur.

Heb je vragen? Neem contact op

Dart competitie
Dart competitie Al jaren wordt er in verschillende vestigingen succesvolle dart competities georganiseerd. Daarom kan onze klant elk vestigingsbezoek 3 pijlen gooien. Uiteindelijk wordt op de 1e dag en 2e dag van Wasco Experience de finale gespeeld tegen een professional.

Heb je vragen? Neem contact op

Barbecue
Barbecue In juni/juli zullen we op 30 vestigingen een overheerlijke BBQ organiseren. Voor alle klanten die de vestiging als hun thuis beschouwen. Met speciale Green Eggs gaan we het lekkerste vlees en vis maken. Genieten en vooral ook proosten op 50 jaar samenwerken.

Heb je vragen? Neem contact op

Ijsjes
Ijsjes Naast de lekkere, verse bonenkoffie op onze vestigingen, zorgen we in de zomerperiode voor wat extra verkoeling. En dat doen we met de Wasco ijsjes. Na hard werken en zweten even een ijsje bij Wasco eten! Het verkoelt en smaakt naar meer.

Heb je vragen? Neem contact op

Jubileum magazine
Jubileum magazine Wasco maakt in september 2020 ter aankondiging van de beurs een prachtig jubileum magazine “Het draait om jou”. Een magazine waar historie, heden en toekomst elkaar ontmoeten. Ruim 17.000 klanten krijgen het magazine toegestuurd.

Heb je vragen? Neem contact op

Wasco Experience
Wasco Experience Bij ons jubileum hoort ook onze huisbeurs, zoals u van ons gewend bent. En daar doen we nog een schepje bovenop. Op 28 en 29 oktober 2020 toveren wij de Beursfabriek in Nieuwegein om tot een experience plein waar 60 leveranciers ruim 1.500 bezoekers per dag ontmoeten.

Alles over Wasco Experience

Legpuzzel
Legpuzzel In november een gratis puzzel voor elke klant! Hoe leuk is dat? En deze hebben ze ook nog eens vlak voor de feestmaand in huis. Gezellig samen puzzelen met het hele gezin op de koude winterdagen. De Wasco Legpuzzel brengt installateursgezinnen bij elkaar en je kunt daar onderdeel van zijn.

Heb je vragen? Neem contact op

Oliebollen
Oliebollen Het eten van oliebollen is een typisch Nederlandse traditie op oudejaarsavond. Ook bij Wasco is het afsluiten van een prachtig jubilieum jaar niet compleet zonder een schaal vol met versgebakken oliebollen op onze vestigingen. Tijd om te ontspannen en terug te blikken op een prachtig jaar.

Heb je vragen? Neem contact op