WasCollege opleiding Toepassing warmtepompsystemen - Wasco

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Toepassingen warmtepompsystemen

Nederland is momenteel in de ban van de warmtepompen. Naar aanleiding van het plan om Nederland energieneutraal te maken tonen steeds meer mensen interesse in deze apparaten. Het WasCollege maakt jou wegwijs in de wereld van de warmtepompen en zorgt ervoor dat je deze kunt toepassen in de bestaande bouw. Zo bied je een energiezuinige oplossing aan je klant die helemaal in het gebouw past. 

Je leert tijdens deze opleiding de volgende zaken:

  • Welke mogelijkheden er zijn voor het toepassen van warmtepompsystemen in bestaande bouw.
  • Het onderscheiden van de verschillende varianten.
  • Het ontwijken van de valkuilen bij het kiezen van een warmtepompsysteem.
  • Het op de juiste manier opnemen van warmtepompsystemen.
  • Het gebruik van en de juiste functie van de benodigde appendages en regelsystemen.
  • Het samenstellen van een warmtepomp.
  • Een bestaande cv-installatie in balans brengen.

Voor wie?

Als jij je wilt verdiepen in het gebruik van warmtepompsystemen in de bestaande bouw ben je bij deze opleiding op de juiste plek. Belangrijk is wel dat je weet dat je na deze opleiding nog niet zelfstandig mag ontwerpen. Het toepassen van grondgebonden warmtepompsystemen is aan wettelijke regels gebonden. Deze regels zijn opgenomen in BRL 6000-21. Je moet dus BRL 6000-21 gecertificeerd zijn om te mogen ontwerpen. Heb je dit certificaat en wil je leren warmtepompsystemen te ontwerpen? Dan kun je onze ISSO 72-opleiding volgen.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is het een pre als je enig inzicht hebt in de werking van een warmtepompinstallatie.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt een dag en wordt gegeven bij het Wasco Energie Centrum in Twello. Aan het eind van de dag kun jij checken wat je hebt geleerd met een test. Je ontvangt van het WasCollege ook het Wasco Certificaat Toepassingen Warmtepompsystemen.

Planning en kosten

Alle trainingsdata in 2019 zijn vol. De opleidingsdagen voor 2020 worden zo snel mogelijk gepubliceerd. 

Datum Sluiting inschrijving
   

Deze opleiding kost € 125,- (exclusief btw). Voor dit bedrag volg je een dag lang de opleiding, krijg je een lunch aangeboden, ontvang je het lesmateriaal en krijg je van ons het certificaat. 

Voor deze training kun je mogelijk gebruik maken van de OTIB-subsidie. Meer informatie hierover vind je op de OTIB-website.

Inschrijven

Als je alles wilt leren over de toepassingen van warmtepompsystemen, dan kun jij je inschrijven via onderstaand formulier.

Door je in te schrijven ga je akkoord met de Algemene voorwaarden van WasCollege, de trainingsinhoud en de kosten van deze opleiding. Wasco verwerkt je gegevens uitsluitend voor je deelname aan de opleiding Toepassingen Warmtepompsystemen. Meer weten? Bekijk ons Privacy Statement.