ICM - Wasco

ICM

ICM is een communicatiemodule om digitale orders te plaatsen. ICM-orders zijn ASCII-berichten die voldoen aan de ETIM-standaard. 

Bestellen via ICM

Hiervoor heeft Wasco een programma ontwikkeld. Dit programma heet Wasco ICM Connect. Met dit programma worden de ICM-orders naar Wasco verzonden en worden de ICB-berichten (de bevestigingen) opgehaald. Het Wasco ICM Connect-programma kan geïnstalleerd worden lokaal of op de server. 

Downloads voor ICM

Alles wat nodig is voor ICM is te downloaden onder Mijn Account. Daar staat het kopje Mijn Downloads. Op deze pagina staat onder het kopje ICM alles wat nodig is voor ICM. 

Accounts voor ICM

Het is niet nodig om een apart account aan te maken om ICM-bestellingen te plaatsen bij Wasco. Het is uiteraard wel nodig om orderrecht te hebben op het account waarmee besteld wordt.  

ICM-orderbevestigingen

Bij de nieuwste versie van Wasco ICM Connect worden de inlogcodes gebruikt die hetzelfde zijn als de inlogcodes van www.wasco.nl. Er is een e-mailadres aan deze inlog gekoppeld en op dat e-mailadres zullen ook bevestigingen binnenkomen. Voor iedere order die via ICM wordt gedaan, stuurt Wasco een ICB terug. 

ICM-codes voor afleveradressen

Afleveradressen kunnen worden vastgelegd in het systeem van Wasco en hier kunnen ICM-codes aan gekoppeld worden. De afdeling stamgegevens van Wasco legt deze ICM-codes vast. Een vertegenwoordiger kan doorgeven welke adressen vastgelegd moeten worden. 

ICM-codes voor vestigingen

Onder Mijn Account staat bij Mijn Downloads een lijst met ICM-codes die te gebruiken zijn voor bestellingen die afgehaald moeten worden. Voor iedere vestiging is er een eigen code. Op werkdagen kunnen bestellingen die voor 17:00 uur geplaatst zijn op diezelfde dag opgehaald worden, mits het artikel op voorraad is bij de vestiging. Bestellingen die na 17:00 uur gedaan worden kunnen de volgende werkdag opgehaald worden. 

Voor meerdere bedrijven bestellen

Het is mogelijk om voor meerdere bedrijven te bestellen. De bedrijven moeten dan wel aan elkaar gekoppeld zijn onder een inkoopvereniging in het systeem van Wasco. 

Andere vragen

We helpen je graag verder met meer informatie over ICM. Via het contactformulier kun je contact met ons opnemen. Wij zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.