ETIM Messageservice - Wasco

ETIM Messageservice

Met de ETIM Messageservice kunnen orders geplaatst worden en kunnen orderbevestigingen, pakbonnen en facturen uitgewisseld worden. Deze webservice is opgebouwd via de SALES-standaard van Ketenstandaard. 

Bestellen met ETIM Messageservice

Met deze webservice kunnen XML-berichten in INSBOU003-formaat verstuurd en ontvangen worden. Het gaat hierbij om orders, maar ook om orderbevestigingen, pakbonnen en facturen die tussen de klant en Wasco uitgewisseld kunnen worden. 

Accounts

Om gebruik te kunnen maken van deze webservice heeft de klant een aparte inlog nodig. Dit is dus niet dezelfde inlog als voor www.wasco.nl. Om gebruik te maken van ETIM Messageservice kan via Mijn Account een aanvraag worden gedaan. Zodra deze aanvraag verwerkt is krijgt de accountbeheerder van wasco.nl een e-mail. In deze e-mail staat een link om verdere gegevens vast te leggen. 

In deze gegevens wordt een e-mailadres vastgelegd en naar dat e-mailadres wordt een wachtwoord gestuurd. De contactgegevens die worden vastgelegd worden gebruikt om contact op te kunnen nemen wanneer er vragen zijn over de werking van de ETIM Messageservice.

Alleen accountbeheerders kunnen de pagina voor ETIM Messageservice in Mijn Account bekijken. Als je niet de accountbeheerder bent op www.wasco.nl, kun je contact opnemen met je accountbeheerder over ETIM Messageservice. Weet je niet wie de accountbeheerder is? Neem dan contact met ons op. 

 

Orderbevestiging

Via ETIM Messageservice is het voor de klant mogelijk om het eigen systeem te laten communiceren met het systeem van Wasco. Dit werkt ook andersom zo. Er kunnen dus ook orderbevestigingen gestuurd worden. Deze worden verstuurd als XML-berichten in INSBOU003-formaat. 

Versies

Bij Wasco kan er gebruik worden gemaakt van twee versies van ETIM Messageservice. Via de volgende URL’s kunnen deze versies gebruikt worden:

Versie 2.4: https://www.wasco.nl/MessageService/MessageService24.aspx 

Versie 3.1: https://www.wasco.nl/MessageService/MessageService31.aspx 

Andere vragen

We helpen je graag verder met meer informatie over ETIM Messageservice. Via het contactformulier kun je contact met ons opnemen. Wij zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden