Met Wasco naar energieneutraal wonen - Wasco
Het afval gaat terug de volumebox in.

Schone bouwplaats door minder afval

Jouw benodigde en bestelde onderdelen bevatten veel verpakkingsmateriaal. Wij leveren ze, zoveel mogelijk uitgepakt, in een kunststof verrijdbare volumebox. Alle niet-noodzakelijke plastic en kartonnen verpakkingen hebben wij zoveel mogelijk verwijderd. Natuurlijk blijft er altijd wat verpakkingsmateriaal over, maar als je deze terugstopt in de volumebox dan zorgen wij voor de rest. Wij halen de box weer op en verwerken het afval volgens de geldende normen. Dat scheelt jou een hoop tijd met uitpakken en je houdt de bouwplaats schoon.

Lees meer
Installatie van de buitenunit van een warmtepompsysteem

Welke besparing kan jouw klant realiseren tegen welke investering?

Wij hebben een aantal voorbeelden opgesteld van een mogelijke uitwerking van een investering in duurzame systeemoplossingen. Laat je inspireren door de 4 uitwerkingen die wij hebben gemaakt, dat geeft inzicht in welke mogelijkheden er zijn. De praktijk is natuurlijk weerbarstiger want elk project kent zijn eigen specificaties, waardoor de ROI voor elk project een andere kan zijn. Neem contact op met onze technische specialisten zij kunnen jou helpen met advies, berekeningen en calculaties. 

Lees meer

3900 zonnepanelen op distributiecentrum Wasco

Ook Wasco wil haar steentje bijdragen aan de energietransitie. Zo zijn bijna al onze vestigingen van het gas af en hebben we in plaats daarvan warmtepompen laten installeren, is het in 2016 gebouwde distributiecentrum in Apeldoorn gebouwd volgens de hoogste BREEAM normen en afgelopen maand hebben we de al liggende 8000 m² aan zonnepanelen uitgebreid met nog eens 2000 m².

Lees meer

BENG en MPG: Slim ontwerpen en je eraan houden

Het baart onze sector zorgen, de wisselwerking tussen de nieuwe BENG-eisen en de MPG. Voor een goede energieprestatie van een gebouw komt er steeds meer techniek bij kijken. Aan de andere kant moeten we zo weinig mogelijk milieubelastende materialen gebruiken. Wij hebben Harm Valk (sr. adviseur bij Nieman Raadgevende Ingenieurs) hoe hiermee om te gaan. 

Lees meer

UITGELEGD:
BENG, MPG en de Wet Kwaliteitsborging

Hoe zit dat nu precies?
Aanvragen voor omgevingsvergunningen voor alle gebouwen moeten voldoen aan de BENG-eisen. Wat zijn deze BENG-eisen precies?
Wat is de MPG en welke eis hiervoor geldt er nu? En de Wet Kwaliteitsborging houdt in …?
We hebben het even voor je samengevat.

Lees meer

REFERENTIEPROJECT: Kloostervelden, een nieuwe wijk in Sterksel

In de nieuwe wijk Kloostervelden in Sterksel staan het klooster en de kapel centraal. Deze werden meer dan een eeuw geleden door monniken opgericht. Eromheen staan woonhuizen en kleinschalige zorgwoningen. Van Thiel Optimaal, gespecialiseerd in werktuigbouwkundige installaties voor woningbouw en utiliteitsgebouwen, is al sinds 2014 betrokken bij de realisatie van deze nieuwe woonwijk om het voormalige klooster.

Lees meer
Energielabels

Subsidiemogelijkheden bij investering in duurzaam

De overheid wil duurzaamheid stimuleren en doet dat op verschillende manieren. Onder andere door het verstrekken van subsidies. Er zijn verschillende subsidies die interessant zijn voor jou en voor jouw klant. Denk aan de ISDE, waarmee jouw klant een tegemoetkoming kan krijgen bij aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, etc. Investeer jijzelf als bedrijf in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen dan kom je wellicht in aanmerking voor MIA/VAMIL. Wij houden jou op de hoogte van deze regelingen en mogelijkheden.

Lees meer
Onze afdeling Techniek op de werkvloer

Heb jij een duurzaam energieproject?

Onze afdeling Techniek draait volledig om het adviseren en begeleiden. Zij helpen je graag bij jouw duurzame energieprojecten voor de woningbouw en kleine utiliteit. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Wasco is ook nog eens BRL 6000-21 gecertificeerd en staat ingeschreven in de databank Bodem+ van de overheid. Door deze certificering, mogen de specialisten van de afdeling Techniek grondgebonden warmtepompsystemen ontwerpen en berekenen voor woningbouw en kleine utiliteit. Wij helpen je van advies tot ontwerp tot oplevering.

Ik ben op zoek naar advies

Bekijk ons uitgebreide assortiment Duurzaam

DEALS

DEALS

Ook in onze Deals ligt de nadruk de komende maanden op ENERGIENEUTRAAL. Bekijk snel welke duurzame Deals je deze maand in de Deals vindt.

NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF

Mis niets en blijf op de hoogte. Met onze maandelijkse nieuwsbrief houden wij jou op de hoogte over alles rond ENERGIENEUTRAAL. Meld je gratis aan.