coronavirus - Wasco

Informatie over het coronavirus en Wasco

Laatste update maandag 18 mei 11.00 uur

Via deze pagina zal Wasco alle relevante informatie met je delen over het effect van het coronavirus op onze dienstverlening. Deze pagina zal direct worden bijgewerkt als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

De afgelopen dagen heeft Wasco diverse maatregelen getroffen om enerzijds onze dienstverlening te kunnen garanderen en anderzijds de gezondheid van onze medewerkers en klanten niet in gevaar te brengen. Binnen Wasco zijn duidelijke afspraken gemaakt rondom hygiëne, hierbij volgen wij strikt de regels van het RIVM.

Sinds 12 maart zijn aanvullende maatregelen getroffen. Medewerkers van Wasco werken waar mogelijk thuis en op kritische afdelingen (waaronder in de distributiecentra) zijn de werktijden aangepast waardoor er minder grote groepen tegelijkertijd aanwezig zijn om op die manier het risico te verlagen.

Sinds 16 maart hebben wij wederom extra maatregelen getroffen. Op de vestigingen handhaven wij een nieuw protocol (in lijn met RIVM-regels) waarbij wij 1,5 meter afstand willen garanderen tussen personen. Daarnaast zijn er additionele hygiënemaatregelen getroffen. Ook hebben wij extra maatregelen getroffen in onze bezorging en zullen wij “contactloos” afleveren.

Vanaf dinsdag 24 maart zullen onze vestigingen hun openingstijden voorlopig aanpassen naar 07.00 tot 16.00 uur.

Status van onze dienstverlening

Bereikbaarheid binnendiensten:

Onze binnendiensten zijn op dit moment gewoon bereikbaar. Wel kan het zo zijn dat de wachttijden wanneer je belt iets langer zijn dan je van ons gewend bent. Dit komt door de spreiding van werk(tijden) en thuiswerken. Per mail en de chat op onze website zijn wij daarentegen prima bereikbaar. Door deze omstandigheden heeft digitale communicatie op dit moment dan ook onze voorkeur, als je de mogelijkheid hebt om hier gebruik van te maken. 

Bestellen en bezorgen:

Onze leveringen ondervinden op dit moment geen hinder. Je kunt gewoon bestellen zoals gebruikelijk. Om onze chauffeurs en onze klanten te beschermen zal er tijdelijk niet meer worden gevraagd om te tekenen voor de levering, maar zal er een foto worden gemaakt van de geloste goederen. Onze chauffeurs zullen te allen tijden 1,5 meter afstand bewaren van personen bij het lossen, ook gaan onze chauffeurs handschoenen dragen bij het lossen.

Afhaalvestigingen:

De openingstijden op de afhaalvestigingen zijn voorlopig aangepast naar 07.00 tot 16.00 uur. Ook zijn inmiddels extra maatregelen getroffen, op onze vestigingen hanteren wij de (RIVM) regel dat er minimaal 1,5 meter afstand tussen personen wordt bewaard. Daarnaast verzoeken wij klanten om zoveel mogelijk contactloos te betalen met de pinpas, contant betalen is niet meer mogelijk bij de vestigingen. Tenslotte verzoeken wij je zoveel mogelijk jouw order op voorhand door te geven zodat wij deze al voor je klaar kunnen zetten. 

Piketdienst en afhalen goederen in distributiecentrum:

Tot nader order kunnen er geen orders worden afgehaald in het distributiecentrum tijdens werktijden, we verwijzen je voor het afhalen van goederen graag naar onze vestigingen. Indien deze situatie tot problemen leidt overleg je met onze binnendienst voor een passende oplossing. Onze piketdienst buiten werktijd is gewoon bereikbaar.

Voorraden:

Op dit moment zijn er leveringsproblemen bij de volgende assortimentsartikelen:

Airco

Rodigas muurbeugels zijn niet leverbaar. We hebben met Aspen (99AS3600, 99AS3601) en Walraven (99WA4006, 99WA4008) alternatieven op voorraad beschikbaar.

Ventilatie

Itho Daalderop badkamerventilatoren BTV-N 200 (Wasco-nummer 1180011) en BTV-N 300 (Wasco-nummer 1180051) zijn nog beperkt leverbaar. Nieuwe voorraadaanlevering staat voorlopig gepland op 30 mei aanstaande.

Sanitair

Binnen het Private label sanitairprogramma zien we bij de sifons en muur/vloerbuizen problemen ontstaan. Verbeteringen in de voorraad zijn voorlopig voorzien voor begin juni aanstaande. Grohe Colours is in z’n algemeenheid slecht leverbaar tot zeker juli van dit jaar. 

Verwarming

De elektrische radiatoren van DRL zijn tot juni niet leverbaar.

De Intergas Xtreme ketelserie is beperkt leverbaar. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer de leveringen weer normaal zullen zijn.

Buiten ons standaard voorraadassortiment verkopen wij natuurlijk heel veel producten op bestelling. De levertijden kunnen enorm variëren en dus afwijken van de normale levertijden. Het is raadzaam om hier voortijdig navraag over te doen.

WasCollege:

WasCollege gaat conform de richtlijnen haar deuren op 15 juni weer openen. Dat doen we door eerst de tijdelijk stopgezette opleidingen weer op te gaan pakken en af te gaan ronden. Daarna willen wij in samenwerking met onze examenpartners voor F-gassen en ISSO de nieuwe data voor alle WasCollege opleidingen zo spoedig mogelijk aan jullie communiceren. Zodra wij meer weten zullen wij dit direct melden. 

Eventuele vragen ontvangen wij graag per e-mail op wascollege@wasco.nl.

Bezoeken van onze buitendienstmedewerkers:

Op dit moment bezoeken onze buitendienstmedewerkers geen klanten. Dit doen wij om de gezondheid van onze klanten en onze buitendienstmedewerkers te beschermen. Onze buitendienstmedewerkers zijn wel gewoon bereikbaar per telefoon en per email.  

Voorraadscans van servicebussen (RFID):

Op dit moment worden geen voorraadtellingen gedaan van servicebussen door ons RFID-team. Dit doen wij om de gezondheid van onze klanten en onze medewerkers te beschermen. Wasco neemt contact op met klanten om op een later tijdstip de scans alsnog uit te voeren.