CO-certificering (praktijk) - Wasco

<< Terug naar overzicht

Opleiding: Vakmanschap CO-certificering (praktijk)

De ‘gasketelwet’ is aangenomen en dat betekent dat je binnenkort verplicht bent om gecertificeerd te zijn voordat je werkzaamheden aan een cv-ketel uit mag voeren. Met WasCollege ben jij klaar voor deze verandering door de opleiding Vakmanschap CO-certificering (praktijk) te volgen. Vanaf 1 juli 2020 dien je namelijk officieel gecertificeerd te zijn. 

Voordat je aan deze opleiding kan beginnen, moet je het theorie-examen gehaald hebben bij OTIB. Om te kijken hoe goed je de theorie al kent, kun je online een test doen, maar dit is niet verplicht. Het theorie-examen moet je halen om een toegangscode te krijgen voor het praktijkexamen. Praktijklessen voor dit examen volg je bij WasCollege. Het examen wordt afgenomen door WasCollege en als je geslaagd bent word je ingeschreven bij Qbis. Daar is voor iedereen te zien dat je gecertificeerd bent. 

Wil je liever de opleiding volgen met een theoriedag voor het theorie-examen? Dat kan ook. Ga daarvoor naar de opleiding Vakmanschap CO-certificering (theorie)

Let op: het gaat hier om opleiding voor een persoonlijke certificering. Het bedrijfscertificaat valt hier niet onder. 

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor monteurs werktuigkundige installaties voor service, onderhoud en montage (niveau 2) en eerste monteurs werktuigkundige installaties voor service, onderhoud en montage (niveau 3).

Vooropleiding

Voor de praktijk is het nodig om het theorie-examen te halen. Zonder dat je geslaagd bent voor de theorie kun je niet aan het praktijkdeel beginnen. Het is voor deze opleiding nodig om gedegen kennis te hebben over gastechnische installaties, zowel op praktisch gebied als op het gebied van regelgeving.

Duur van de opleiding

Deze opleiding duurt twee dagen, inclusief examen. Je ontvangt, na het halen van je examen, het Wasco Certificaat Vakbekwaamheid Werkzaamheden aan Gasverbrandingsinstallaties.

Planning en kosten

Wij verwachten binnenkort data te communiceren waarop aan deze opleiding deelgenomen kan worden.

De kosten voor deze opleiding zijn € 495,- (exclusief btw). Voor dit bedrag krijg je het lesmateriaal, wordt het examen afgenomen, ontvang je het certificaat en krijg je een lunch.